Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λονδίνο (και φέτος)

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λονδίνο (και φέτος)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λίστα με τις δημοφιλέστερες πόλεις-προορισμούς του κόσμου για το 2015 ανακοίνωσε ο διεθνής φορέας εκκαθάρισης πληρωμών MasterCard, στο πλαίσιο του ετήσιου MasterCard global destination cities index, κατατάσσοντας για άλλη μία φορά το Λονδίνο πρώτο στην προτίμηση των τουριστών παγκοσμίως.

Παρά τον συνήθως άσχημο καιρό της, η βρετανική πρωτεύουσα κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη λίστα, ενώ υπολογίζεται ότι θα υποδεχθεί μέσα στο 2015 περί τα 18,82 εκατομμύρια επισκέπτες που θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μία διανυκτέρευση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι τουρίστες της βρετανικής μητρόπολης αναμένεται να ξοδέψουν γύρω στα 20,23 δισεκατομμύρια δολάρια!

Πολύ μακριά από την Ευρώπη, η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης έρχεται δεύτερη στην προτίμηση των ταξιδιωτών και το Παρίσι, με 16,61 εκατομμύρια επικείμενους επισκέπτες, τρίτο. Ακολούθως, στην τέταρτη θέση βρίσκουμε το Ντουμπάι, στην πέμπτη την Κωνσταντινούπολη και μόνο στην έκτη τη Νέα Υόρκη – σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αφίξεις τουλάχιστον.

Γιατί η αμερικανική μεγαλούπολη έρχεται δεύτερη μετά το Λονδίνο σε… εισπράξεις, εκτιμώντας ότι οι επισκέπτες της θα της αφήσουν περί τα 17,37 δισεκατομμύρια δολάρια. Σιγκαπούρη, Κουάλα Λουμπούρ, Σεούλ και Χονγκ Κονγκ συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για φέτος αναφορικά με τις αφίξεις, ενώ Παρίσι, Σεούλ και Σιγκαπούρη συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων εισπράξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή