ΤΑΞΙΔΙΑ

Πακετάρισμα βαλίτσας με ένα… κλικ

paketarisma-valitsas-me-ena-amp-8230-klik-2090781

Προς το παρόν, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ Πλύνε, σιδέρωσε, διάλεξε, πακετάρισε, ξαναπλύνε, ξανασιδέρωσε και πάλι από την αρχή.

Από την ετοιμασία των αποσκευών, έναν από τους μεγαλύτερους «βραχνάδες» των frequent travellers, έρχεται να απαλλάξει τους πολυάσχολους πελάτες της η αμερικανική start-up DUFL. Πώς λειτουργεί;

Ο πελάτης «κατεβάζει» την εφαρμογή DUFL, δημιουργεί προσωπικό λογαριασμό και στη συνέχεια η εταιρεία στέλνει στο χώρο του μια άδεια βαλίτσα, την οποία εκείνος γεμίζει με τα ρούχα και τα είδη προσωπικής υγιεινής που πιθανότατα θα χρειαστεί στα επόμενα ταξίδια του.

Ανθρωποι της DUFL παραλαμβάνουν τη βαλίτσα και φροντίζουν να φωτογραφίσουν τα αντικείμενα που περιέχει ένα προς ένα. Τα ρούχα πλένονται, σιδερώνονται και αποθηκεύονται. Πριν από κάθε ταξίδι ο πελάτης, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, «φτιάχνει» τις αποσκευές του επιλέγοντας μεταξύ των ειδών που έχει δώσει στην DUFL για φύλαξη και παραλαμβάνει τη βαλίτσα έτοιμη στον προορισμό του.

Πόσο στοιχίζει η… βασιλική αυτή περιποίηση; Το κόστος αποθήκευσης ανέρχεται στα 9,95 δολάρια το μήνα, ενώ η μεταφορά της έτοιμης αποσκευής μεταφράζεται σε 99 δολάρια ανά αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή. Προς το παρόν, οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ, ενώ μέσα στο 2016 αναμένεται να επεκταθούν σε Ευρώπη και Ασία.