Αιθιοπία: O φετινός κορυφαίος προορισμός του κόσμου

Αιθιοπία: O φετινός κορυφαίος προορισμός του κόσμου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φανταστικά φυσικά τοπία και εθνικά πάρκα, μακραίωνη ιστορία, σημαντικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (εννέα εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της UNESCO) και εσχάτως τουριστική ανάπτυξη.

Ολα τα παραπάνω είναι αρκετά για να δικαιολογήσουν τη διάκριση που έλαβε πριν από λίγες ημέρες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον Τουρισμό και το Εμπόριο η αφρικανική χώρα.

Το Συμβούλιο επέλεξε την Αιθιοπία μεταξύ 31 υποψήφιων χωρών ως κορυφαίο προορισμό για το 2015, ενώ οι αριθμοί που συνοδεύουν την εν λόγω διάκριση παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το Αιθιοπικό υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού, ο αριθμός των επισκεπτών της χώρας παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 10-12% στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ενώ μόλις πέρυσι η χώρα υποδέχτηκε περί τους 600.000 τουρίστες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι συνεισέφεραν το 4,5% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος της χώρας, ήτοι 2 δισ. δολάρια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Οτι ο τουρισμός θεωρείται η νέα μεγάλη ευκαιρία της δοκιμασμένης εδώ και δεκαετίες Αιθιοπίας, η οποία, μπορεί να μην «πιάνει» τα νούμερα των μεγάλων και γνωστών ταξιδιωτικών προορισμών του κόσμου, αλλά ο φετινός στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών (και ισάριθμων θέσεων εργασίας στην τουριστική βιομηχανία) που θα φέρουν 3 δισ. δολάρια μοιάζει εφικτός και δεόντως ανακουφιστικός για την οικονομία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή