Πού είναι η Ακρόπολη;

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To σημαντικότερο μνημείο του δυτικού πολιτισμού απουσιάζει από τη νέα λίστα του Lonely Planet.

To εγγενές ελάττωμα του να κατατάσσεις οτιδήποτε σε λίστες φέρνει στην επιφάνεια η νέα έκδοση του Lonely Planet με τους 500 «κορυφαίους» προορισμούς στον κόσμο, αποτέλεσμα εργασίας ετών της ερευνητικής ομάδας των γνωστών εκδόσεων.

Διότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγαλοπρέπεια των ναών του Aνγκορ Βατ στην Καμπότζη που κατέκτησαν την πρώτη θέση, ή το θαύμα της φύσης που είναι ο Μέγας Κοραλλιογενής Υφαλος στην Αυστραλία, αλλά η απουσία της Ακρόπολης από την πρώτη εικοσάδα ομολογουμένως γεννά υποψίες, ακόμα και σε όσους δεν ενστερνιζόμαστε την άποψη ότι «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι μάζευαν βελανίδια».

Για την ιστορία, η μόνη ελληνική παρουσία στην εικοσάδα είναι η Σαντορίνη στη 18η θέση, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν το Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Σινικό Τείχος, το Ταζ Μαχάλ, το Κολοσσαίο, οι Καταρράκτες του Ιγκουαζού, το ισλαμικό ανάκτορο της Αλάμπρα στη Γρανάδα, η Αγιά Σοφιά, ο λαβύρινθος της Φεζ στο Μαρόκο, οι βραχώδεις σχηματισμοί των 12 Αποστόλων στην Αυστραλία, η Πέτρα στην Ιορδανία, η ζούγκλα Τικάλ με τις πυραμίδες στη Γουατεμάλα, το Βρετανικό Μουσείο, η βασιλική της Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, το Εθνικό Πάρκο Fiordland στη Νέα Ζηλανδία, οι νήσοι Γκαλαπάγκος και το Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης, στην Αυστραλία επίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή