Icehotel: Έχει ακόμα κοινό;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

26 χειμώνες συμπληρώνει φέτος το διάσημο σουηδικό ξενοδοχείο φτιαγμένο από πάγο και χιόνι.

Μόλις ο χειμώνας κάνει τα πρώτα του βήματα στο Jukkasjärvi, στα πολύ βόρεια της Σουηδίας (200 χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου), το περίφημο Icehotel θεμελιώνεται εκ νέου. Ξανά και ξανά, για 26 συνεχόμενα χρόνια, το παγωμένο ξενοδοχείο κατασκευάζεται το φθινόπωρο και λιώνει την άνοιξη, προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Μόνο πέρυσι υπολογίζεται ότι δόθηκαν από το μπαρ του 27.000 κοκτέιλ! Οι αριθμοί του, πάντως, σε κάθε περίπτωση εντυπωσιάζουν, καθώς για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται 5.000 τόνοι πάγου, τους οποίους συγκεντρώνουν κάθε Μάρτιο από τον γειτονικό ποταμό Torne για να τους αποθηκεύσουν και να τους διατηρήσουν στην ψύξη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να είναι προς χρήση το φθινόπωρο.

Εκατό άνθρωποι απασχολούνται για να ολοκληρωθεί το παγωμένο αυτό έργο, που κάθε χρόνο έχει διαφορετικό ντιζάιν. Οι τελευταίοι εργάζονται πυρετωδώς για 12 εβδομάδες, ήτοι 48.000 ώρες!

Φέτος τα εγκαίνια του 26ου Icehotel έχουν προγραμματιστεί για τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ από τις μακέτες που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, οι 19 σουίτες του περιγράφονται ως μπουτίκ καταλύματα και «εφήμερα έργα τέχνης» συγχρόνως, ενώ ανακοινώθηκε ότι μεταξύ των γλυπτών από πάγο θα υπάρχει και ένας ελέφαντας σε κανονικό μέγεθος! Με αυτά και μ’ εκείνα, είναι περισσότερο από σαφές γιατί το Ιcehotel εξακολουθεί να απασχολεί τα μίντια και το ταξιδιωτικό κοινό ακόμη και σήμερα, που διανύει την τρίτη δεκαετία της… γεμάτης αλλαγές ζωής του.

> www.icehotel.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή