Oι Foodies επιλέγουν προορισμό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ολόκληρη βιομηχανία στήνεται γύρω από το φαγητό – ιδού οι φετινές διακρίσεις του νεοϋορκέζικου γαστρονομικού περιοδικού Saveur.

Με τους γαστρο-ταξιδιώτες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, το «πού θα φάμε σήμερα» στη διάρκεια ενός ταξιδιού ανάγεται σε… επιστήμη. Την ίδια στιγμή, τα γαστρονομικά τουρ ξεπετάγονται σε κάθε πόλη-προορισμό σαν μανιτάρια και απευθύνονται σε όλο και περισσότερο κόσμο, οι ταλαντούχοι σεφ αντιμετωπίζονται από επιχειρηματίες και κοινό ως άλλοι σταρ και τα εστιατόρια πασχίζουν για αστέρια, διακρίσεις και δημοσιότητα, σε όποια «τρύπα» του πλανήτη κι αν βρίσκονται. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με τόση συζήτηση για τις πρώτες ύλες και γενικά για το φαγητό, τα τελευταία χρόνια, αν κάτι κερδίσαμε ως πολίτες και ταξιδιώτες, είναι ότι μάλλον τρώμε καλύτερα. Ή ότι, τελοσπάντων, έχουμε εκπαιδευτεί αρκετά ώστε να μην πέφτουμε σε τουριστικές, με την κακή έννοια, κακοτοπιές.

Στη γνώση μας αυτή συμβάλλουν οπωσδήποτε τα γαστρονομικά περιοδικά, όπως το διάσημο νεοϋορκέζικο Saveur, το οποίο όχι μόνο μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στον «κόσμο του φαγητού» παγκοσμίως, αλλά και με τα βραβεία «καλής γεύσης» (Good Taste Awards) που οργανώνει μας αποκαλύπτει τόσο τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις όσο και τα καλύτερα μέρη (από ολόκληρους προορισμούς μέχρι μεμονωμένα εστιατόρια) για φαγητό και κρασί στον πλανήτη. Στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων συνεισφέρουν κάθε χρόνο τόσο οι κριτικές των ίδιων των αναγνωστών όσο και των επαγγελματιών ταξιδιωτικών και γαστρονομικών συντακτών του περιοδικού. Για φέτος, λοιπόν, ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που διαβάσαμε ξεχωρίσαμε τους παρακάτω νικητές:

Καλύτερη πόλη του κόσμου για φαγητό: Τόκιο

Η νέα πρωτεύουσα των χορτοφάγων: Βερολίνο

Φετινός προορισμός για κρασί: Αυστραλία

Επόμενος εξαιρετικός προορισμός για φαγητό: Σαντιάγο, Χιλή

Καλύτερο γαστρονομικό ταξίδι δρόμου: ο άγνωστος δρόμος του Ατλαντικού στην Ιρλανδία

Επανάσταση στο ψωμί: Tartine Bakery και The Bread Lab, Σαν Φρανσίσκο

Παγκόσμιος προορισμός για κοκτέιλ: Λος Αντζελες

Η κουζίνα που όλοι αγαπούν φέτος: Οι γεύσεις της Μέσης Ανατολής

> http://www.saveur.com/good-taste-awards-2015

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή