«Είναι η δημοκρατία προϋπόθεση για την τέχνη;»

«Είναι η δημοκρατία προϋπόθεση για την τέχνη;»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και τη δημοκρατία και κατά πόσον η δεύτερη αποτελεί προϋπόθεση για την ευδοκίμηση της τέχνης ήταν το βασικό αντικείμενο της εκδήλωσης «Art & Democracy», που πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στην Costa Navarino.

Ο βραβευμένος με Νομπέλ οικονομολόγος Paul Krugman και ο σύγχρονος Αμερικανός καλλιτέχνης Jeff Koons ήταν οι βασικοί ομιλητές σε μια διαδραστική συζήτηση, υπό την προεδρία του Serge Schmemann, μέλους της συντακτικής επιτροπής των New York Times, με συντονιστές τον σύμβουλο τέχνης και πολιτισμού Florian Wupperfeld και τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Στο αυθεντικό φυσικό περιβάλλον της Costa Navarino, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια καινοτόμο συζήτηση σχετικά με την ουσία της σχέσης ανάμεσα στην τέχνη και τη δημοκρατία και το κατά πόσον η δημοκρατία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ευδοκιμήσει η τέχνη. «Η Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας, είναι ιδανική για τη διοργάνωση ενός μόνιμου φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και συζητήσεων για τη δημοκρατία», επισήμανε στην ομιλία του ο Paul Krugman, ενώ ο Jeff Koons είπε μεταξύ άλλων: «Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι ότι επιτρέπει σε όλους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Στην τελευταία μου δημιουργία έδωσα το όνομα “Αρχαιότητα”, θέλοντας να παραπέμψω στους μεγάλους ζωγράφους και γλύπτες της αρχαιότητας. Λατρεύω την Ελλάδα και την ιστορία της».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους International New York Times και την Costa Navarino, στo πλαίσιο του φετινού Athens Democracy Forum των International New York Times.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή