Στα χνάρια της Αγκαθα Κρίστι

Στα χνάρια της Αγκαθα Κρίστι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεματικές περιηγήσεις στα μέρη που την ενέπνευσαν.

Η λατρεία των Βρετανών για τη θρυλική συγγραφέα βιβλίων μυστηρίου Αγκαθα Κρίστι είναι γνωστή – και δεν είναι οι μόνοι που τη θαυμάζουν. Μέχρι πριν από από δύο χρόνια η βρετανική τηλεόραση ακόμα έπαιζε επεισόδια από σειρές βασισμένες σε βιβλία της, από τις περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό αλλά και της δεσποινίδος Μαρπλ – μέχρι που πλέον δεν είχε μείνει καμία ιστορία ανεκμετάλλευτη. Φέτος η εμπορική βιομηχανία της Αγκαθα Κρίστι αναστήθηκε για άλλη μία φορά, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου έκλεισαν 125 χρόνια από τη γέννησή της κι έτσι παμπ, ξενώνες και ξενοδοχεία σε όλη τη Βρετανία ετοίμασαν events, εορτασμούς και αφιερώματα, καθώς και πακέτα προσφορών.

Η ίδια η Κρίστι ταξίδευε πολύ και της άρεσε να στήνει το σκηνικό των ιστοριών της σε κάποια από τα αγαπημένα της ξενοδοχεία. Το μέρος με τις περισσότερες σχετικές αναφορές είναι το Ντέβον και συγκεκριμένα το Τορκέι, από όπου μπορεί κανείς ιδανικά να ξεκινήσει ένα τουρ της ευρύτερης περιοχής και να ανακαλύψει όλες τις κρυφές γωνιές που μπορεί να βρει στα βιβλία της. Το Burgh Island Hotel, μάλιστα, έχει εμπνεύσει δύο βιβλία της συγγραφέως και έχει ονόματα δωματίων από γνωστούς χαρακτήρες της. Ενδεικτικό του πόσο «πουλάει» ο θρύλος της Αγκαθα Κρίστι είναι ότι τα δωμάτια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κοστίζουν 310 λίρες με πρωινό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή