Mind the Map

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάρτες… τυριών, οσμών και λοιπών εμμονών.

Ενα πρωτότυπο όσο και εντυπωσιακό βιβλίο 288 σελίδων εξέδωσε τον Σεπτέμβριο ο εκδοτικός οίκος Gestalten. Το «Mind the Map», όπως τιτλοφορείται (λογοπαίγνιο με τη γνωστή προειδοποίηση «προσοχή στο κενό» ή «mind the gap» που ακούγεται στους σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου στο Λονδίνο), είναι μια συλλογή έργων από διάφορους εικονογράφους και καλλιτέχνες που προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν θεματικές ενότητες, προσωπικά τους ενδιαφέροντα και εμμονές.

Ετσι κι αλλιώς, οι χάρτες μιλούν μια παγκόσμια γλώσσα και κάνουν τον κόσμο προσβάσιμο, είναι χρηστικοί αλλά και όμορφοι και στην περίπτωση αυτών που περιλαμβάνει το Mind the Map αγγίζουν την τέχνη. Εκεί θα βρει κανείς από ένα χάρτη του Παρισιού βάσει των τοπικών τυριών μέχρι έναν της Νέας Υόρκης που περιγράφει τις μυρωδιές της, αναλυτικά σε κάθε δρόμο της ξεχωριστά, αλλά και έναν 3D χάρτη του Μανχάταν.

> shop.gestalten.com, 44 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή