8 ξενώνες για το Φθινόπωρο

6' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητήσαμε, εντοπίσαμε και παρουσιάζουμε νέες (ή σχετικά νέες) προτάσεις διαμονής για τις πρώτες αποδράσεις της εποχής στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ονειρόπετρα

Θέση Αμπλας, Καρπενήσι Ευρυτανίας, Τ/22370-21.112, www.oniropetra.gr

Νέα πρόταση διαμονής στην περιοχή του Καρπενησίου (σε απόσταση 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης) σε ένα συγκρότημα τριών κτιρίων, στο οποίο κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, υλικά συνδυασμένα άψογα με το σύγχρονο ντιζάιν. Απολαύστε τη διαμονή σας σε σουίτες τεσσάρων διαφορετικών τύπων, οι οποίες προσφέρουν -μεταξύ άλλων- αυτόνομη θέρμανση, κουζινάκι και ψυγείο, κρεβάτια με ανατομικά στρώματα και μαξιλάρια, πουπουλένια παπλώματα, επώνυμα προϊόντα περιποίησης, μπαλκόνι με θέα στο Βελούχι και ορισμένα εξ αυτών τζάκι. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εστιατόριο, καφέ και μπαρ, εξωτερικό παιδότοπο που απλώνεται σε δύο στρέμματα κήπο, αλλά και εσωτερικό με επιτραπέζια παιχνίδια και ηλεκτρονικές κονσόλες.

> Από 75 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Απειρος Χώρα

Κάτω Πεδινά Ιωαννίνων, Ζαγοροχώρια, T/26530-71.188, 6936-510.806, apeiroschora.gr

Μετράει μόλις ένα χρόνο ζωής ως ξενώνας, αλλά ανήκει στην οικογένεια των ιδιοκτητών του εδώ και οκτώ γενιές! Η ανακαίνιση του παλιού αρχοντικού έγινε με σεβασμό στα ιστορικά και αρχιτεκτονικά δεδομένα του Ζαγορίου, ενώ αυτό που θα απολαύσετε σήμερα είναι η πολυτελής διαμονή και στα 7 -διαφορετικά μεταξύ τους- δωμάτια του ξενώνα (το καθένα από αυτά χαρακτηρίζεται από ένα διαφορετικό χρώμα), αλλά και στους πολύ περιποιημένους κοινόχρηστους χώρους, όπως το χειμερινό σαλόνι με το παραδοσιακό τζάκι, το μπαρ και ο χώρος σνακ και πρωινού, η αίθουσα τηλεόρασης και παιχνιδιών ή ο χώρος χαλάρωσης με χαμάμ και υδρομασάζ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλάι στις σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες αξίζει να δώσετε προσοχή και στις λεπτομέρειες, όπως ορισμένα παλαιά έπιπλα και διακοσμητικά που «κρατούν» από την προηγούμενη «ζωή» του οικήματος.  

> 140 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Vasilikia Mountain Farm & Retreat

Παύλιανη Φθιώτιδας, Τ/2231-100.315, 6981-074.581, vasilikia.gr

Μια φάρμα έκτασης 26 στρεμμάτων έδωσε νέο αέρα στην αγαπημένη Παύλιανη,  στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού της Οίτης, στα σύνορα των νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας. Εδώ θα αισθανθείτε άλλοτε σαν να βρίσκεστε σε ράντσο της Βόρειας Αμερικής και άλλοτε σαν να φιλοξενείστε σε κάποια εξοχική κατοικία της Κεντρικής Eυρώπης ή στην αγγλική ύπαιθρο. Πολλές οι επιρροές του ιδιοκτήτη Σταύρου Τζιούφα, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα χώρο που «συνομιλεί» με τη φύση και τα έχει όλα: περιβόλι βιολογικής καλλιέργειας, λιμνούλα με φράγμα και ξύλινο γεφυράκι, βραχόκηπο με αρωματικά φυτά, δεντρόσπιτο, πέτρινη βρύση μέχρι και πηγή που αναβλύζει νερό από την κορυφή του δρυμού. Εχει επίσης θερμοκήπιο, στάβλο με ζώα (κατσίκες, πρόβατα, πάπιες, χήνες, γαλοπούλες, κότες και φραγκόκοτες!), παρατηρητήριο στα ψηλά με πανοραμική θέα, παιδική χαρά, εκκλησάκι και, το κυριότερο, 2 ξύλινες πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες, ένα country house και την πολύ ωραία Taverna Lodge όπου σερβίρεται το πλούσιο πρόγευμα – με προϊόντα από τη φάρμα και την περιοχή.

> Από 140 ευρώ τα δύο άτομα με πρωινό.

Marpessa Hotel

Παπαστράτου 76, Αγρίνιο, Τ/26410-47.500, www.marpessa.gr

Το σύγχρονο μπουτίκ ξενοδοχείο που έβαλε το Αγρίνιο στη λίστα με τις μικρές πόλεις-προορισμούς της χώρας. Στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα διατηρητέα κτίρια του Αγρινίου, χτισμένο το 1926, την εποχή που η μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούσε κέντρο του εμπορίου καπνού στην Ελλάδα. Σήμερα το Marpessa Hotel, το οποίο στις αρχές του χρόνου εντάχθηκε στο δίκτυο των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης (Historic Hotels of Europe), διαθέτει 14 δωμάτια, 3 σουίτες, χώρους εστίασης, γυμναστήριο και κέντρο ευεξίας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό που παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην κουζίνα του ξενοδοχείου ή απολαύστε τον καφέ σας στο πολυσύχναστο μπιστρό – αγαπημένο σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών.

> Από 90 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και υπηρεσίες σπα μέσω του site του ξενοδοχείου, στο οποίο μπορείτε να πετύχετε και διάφορες ενδιαφέρουσες προσφορές και εκπτώσεις.

Sikyon Coast HotelAnd Resort

Ξυλόκαστρο Κορινθίας, Τ/27430-28.432, 23.229, sikyoncoast.com

Βρίσκεται δίπλα στο μοναδικό προστατευόμενο παραλιακό πευκοδάσος του Κορινθιακού κόλπου και μόλις 120 χλμ. μακριά από την Αθήνα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό… προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η πολυτελής διαμονή στα 41 σύγχρονα δωμάτια κάθε κατηγορίας χαρακτηρίζεται από την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Ολα τους είναι άνετα και φωτεινά, με ιδιωτικές βεράντες ή μπαλκόνια με θέα, ενώ διαθέτουν queen και king size κρεβάτια, LCD τηλεόραση με δορυφορικά κανάλια, ασύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ, Hi-Fi CD player και μπάνιο με υδρομασάζ εξοπλισμένο με προϊόντα περιποίησης Apivita. Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου πρωταγωνιστεί η μεσογειακή κουζίνα -ελληνικές και ιταλικές γεύσεις με εκλεκτά ντόπια υλικά. Αυτό που ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, ωστόσο, είναι η υπέροχη βίλα του ποιητή Σικελιανού, ένα οικοδόμημα μοναδικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα, που δεσπόζει εντός του κτήματος. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με αναζωογωνητική επίσκεψη στο Physis Spa & Health Center, όπου αξίζει να αναζητήσετε τα ειδικά πακέτα ευεξίας και ομορφιάς που προσφέρονται.

> Από 110 ευρώ το δίκλινο με πρωινό και χρήση πισίνας και σπα.

Omalia Village

Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας, Ορεινή Ναυπακτία, Τ/26340-48.000, 6944-415.938, www.omaliavillage.gr

Ολοκαίνουργια άφιξη στην κατάφυτη Ορεινή Ναυπακτία, με εγκαταστάσεις ιδανικές να φιλοξενήσουν πολυμελείς παρέες και οικογένειες. Ο πετρόκτιστος ξενώνας, που έχει μόλις συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας, διαθέτει τρίκλινα και πεντάκλινα δωμάτια, εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα και πολύ ωραία θέα, καφέ – μπαρ και αίθουσα αναψυχής με μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και τάμπλετ για πρόσβαση στο Ιντερνετ. Επίσης, υπάρχει παιδότοπος και γυμναστήριο, αλλά και εξωτερική παιδική χαρά, θερμαινόμενη πισίνα και δυνατότητα χρήσης ποδηλάτων. Ελάτε με το κατοικίδιό σας (κατόπιν συνεννοήσεως) και απολαύστε τις εξορμήσεις στη… βαθιά φύση της περιοχής πεζοπορώντας ή ποδηλατώντας.

> Από 60 έως 80 ευρώ για 3 έως 5 άτομα (ίσως και περισσότερα) με πρωινό.

Nerida Boutique Hotel

Δημητσάνα Αρκαδίας, Τ/27950-32.700, www.nerida-hotel.gr

Πετρόκτιστο μπουτίκ ξενοδοχείο στον δημοφιλή ιστορικό οικισμό της Δημητσάνας και πάνω ακριβώς από το φαράγγι του Λούσιου. Είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα και διαθέτει μεγάλο lobby, καθιστικό με τζάκι και coffee bar. Στα 19 περιποιημένα δωμάτια, τα περισσότερα με μπαλκόνια με θέα και ορισμένα με ενεργειακό τζάκι ή υδρομασάζ, θα βρείτε ανατομικά στρώματα, επώνυμα καλλυντικά μπάνιου, αλλά και μίνι ψυγείο, LCD TV και δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ. Η διακόσμησή του είναι επηρεασμένη από την αγγλική εξοχή, σε αντίθεση με το πρωινό που αποτελείται από εκλεκτές πρώτες ύλες της αρκαδικής γης.

> Από 80 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

Grand Forest Metsovo

Εγνατία Οδός – Κόμβος 7Α Ανηλίου, Μέτσοβο, Τ/26560-29.001-4, www.grand-forest.gr

Προορισμός για όλο το χρόνο με θέα που κόβει την ανάσα και υπηρεσίες πέντε αστέρων. Το μόλις δύο ετών πολυτελές ξενοδοχείο, σε απόσταση 15 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Μετσόβου, διαθέτει standard και superior δίκλινα δωμάτια που μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και τρία άτομα, one-bedroom suites, μία executive και μία μοναδική σουίτα που… βλέπει σχεδόν παντού. Υπέρδιπλα κρεβάτια, μαρμάρινα μπάνια, επώνυμα προϊόντα περιποίησης, ασύρματο Ιντερνετ, μίνι μπαρ και σετ παρασκευής καφέ-τσαγιού περιλαμβάνονται στις παροχές των δωματίων, ενώ αξέχαστη θα σας μείνει η πανοραμική θέα από την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα. Στο Fontus Spa μπορείτε να επιλέξετε θεραπείες με προϊόντα από τη φύση της Ηπείρου, να γυμναστείτε στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο ή να χαλαρώσετε στο υδρομασάζ, στο power stream, στο χαμάμ και στη σάουνα. Στα δύο μπαρ του ξενοδοχείου θα πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας πλάι στο τζάκι, ενώ στο εστιατόριο «Μέτσοβο 1.350 μ.» το μενού βασίζεται στη γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

> 99 ευρώ με πρωινό η καλύτερη τιμή που πετύχαμε (τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές) στο site του ξενοδοχείου για τον Οκτώβριο.

* Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή και, εν προκειμένω, δεν αφορούν εορταστικά τριήμερα και γιορτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή