Canaves Oia Santorini κορυφαίο resort στην Ευρώπη

Canaves Oia Santorini κορυφαίο resort στην Ευρώπη

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πέντε παρουσίες στην ευρωπαϊκή κατάταξη, τρεις στη Σαντορίνη, μία στη Μύκονο και ακόμη μία στην Κρήτη, επιβράβευσαν οι αναγνώστες του Conde Nast Traveller την ελληνική exclusive φιλοξενία.

Tα καλά νέα έφτασαν νωρίς στην πρωτεύουσα και μας ταξίδεψαν -εν μέσω του πολύ ζεστού ακόμα αθηναϊκού φθινοπώρου- στις Κυκλάδες και στη διαχρονικά αγαπημένη Σαντορίνη. Οι αναγνώστες του αμερικανικού Conde Nast Traveller (www.cntraveller.com), του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, γέμισαν και άδειασαν βαλίτσες, συγκέντρωσαν εμπειρίες, κοιμήθηκαν, έφαγαν, διασκέδασαν και αποφάσισαν ότι κορυφαίο resort στην Ευρώπη και 34ο καλύτερο στον κόσμο είναι το Canaves Oia Santorini. Και όχι μονάχα αυτό. Στην 3η θέση της κατάταξης των φετινών «Top 30 Resorts in Europe: Readers’ Choice Awards 2015» φιγουράρει το ξενοδοχείο Perivolas και στη 13η το Mystique (και τα δύο βρίσκονται επίσης στην Οία της Σαντορίνης), ενώ στην 24η θέση δεσπόζει το Blue Palace Resort & Spa της Ελούντας (Κρήτη) και στην 30ή το Myconos Grand Hotel & Resort. Πέντε ελληνικές παρουσίες, δηλαδή, στα τριάντα καλύτερα resorts της Ευρώπης. Δεν είναι και λίγο αυτό.

«Σαντορίνη και Μύκονος είναι οι πιο χοτ προορισμοί της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαιώνεται απόλυτα από τις αφίξεις των δύο τελευταίων ετών», μας λέει ο Μάρκος Χαϊδεμένος, νεότερος ιδιοκτήτης του πολυτελούς και συθέμελα ανανεωμένου Canaves Oia Santorini. «Η μεγάλη, αν και συχνά αρνητική, δημοσιότητα που είχε η Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης φαίνεται πως λειτούργησε θετικά σε ό,τι αφορά την εικόνα της χώρας μας ως προορισμού», διαπιστώνει ο ίδιος, βλέποντας όλο και περισσότερους Αμερικανούς, Καναδούς αλλά και Ευρωπαίους επισκέπτες στο νησί, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παρουσία αεροπορικών εταιρειών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ή την αύξηση των απευθείας δρομολογίων που συνδέουν την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, το Τορόντο και άλλες μακρινές αγορές στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

«Η πρωτιά του Canaves αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη επιτυχία, την οποία χρωστάμε καταρχήν στο προσωπικό του ξενοδοχείου, που είναι και αυτό που έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους πελάτες μας», λέει στη συνέχεια ο κ. Χαϊδεμένος, ο οποίος έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης – μετά το πέρας των σπουδών του στον Τουρισμό. «Είμαι πολύ τυχερός γιατί, εκτός από το γεγονός ότι στην ηλικία μου (σ.σ. είναι μόλις 28 ετών) δεν έχω θέμα βιοπορισμού, είναι και μια δουλειά που μου αρέσει πολύ. Αυτή είναι η πραγματική τύχη για τον καθένα από εμάς», λέει με ενθουσιασμό, ενώ δηλώνει παρών και στη διάθεση των πελατών του ξενοδοχείου -στο οποίο διατηρεί επίσης το ρόλο του γενικού διευθυντή- ανά πάσα στιγμή. «Αυτό είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα», εξηγεί. «Οι πελάτες μας έρχονται σε ένα πολυτελές μεν, οικογενειακό δε, resort. Τους γνωρίζω προσωπικά στο πρωινό, συζητάμε, τους παρέχω πληροφορίες. Η εμπειρία τους εδώ είναι από την αρχή μέχρι το τέλος προσωπική».

Το Canaves Oia Santorini είναι ένα συγκρότημα το οποίο περιλαμβάνει το Canaves Hotel με 18 σουίτες, το Canaves Suites με 26 σουίτες και την Canaves Villa, με τρία υπνοδωμάτια και ισάριθμα μπάνια, στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν έως 8 άτομα, απολαμβάνοντας την αυτονομία μιας πολυτελούς έπαυλης και λαμβάνοντας συγχρόνως τις υπηρεσίες και τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Hotel, Suites και Villa ανακαινίστηκαν πλήρως τα προηγούμενα χρόνια, ενώ λειτουργεί επίσης το «spa with view» για θεραπείες με θέα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές αρχίζει η κατασκευή ενός μεγαλύτερου κέντρου σπα (200 τ.μ.), καθώς και η δημιουργία νέου ξενοδοχείου, επίσης στην Οία, με 30 σουίτες.

Το Canaves Oia Santorini μεγαλώνει και δεν μένει μόνο στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Η εταιρεία που ξεκίνησε το 1985, όταν ο κ. Γιάννης Χαϊδεμένος (πατέρας του Μάρκου) μετέτρεψε τις τέσσερις κάναβες της οικογένειας (ήτοι τους υπόσκαφους χώρους όπου έφτιαχναν κρασί) σε πολυτελείς σουίτες, συνεργάζεται σήμερα επίσης με την εταιρεία διοργάνωσης κρουαζιερών με καταμαράν Sunset Oia (sunset-oia.com). Φέτος λειτούργησε για πρώτη χρονιά και η δική τους ψαροταβέρνα, ονόματι Armeni Tavern, στη μικρή παραλία ακριβώς κάτω από το συγκρότημα, η οποία προσεγγίζεται είτε πεζή είτε από τη θάλασσα.

«Το Canaves Oia Santorini αντιπροσωπεύει απόλυτα ό,τι μας έρχεται στο μυαλό όταν αναλογιζόμαστε τη Σαντορίνη», διαβάζουμε μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονική έκδοση του Conde Nast Traveller, όπου ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα βραβεία.


Τα 30 καλύτερα resorts της Ευρώπης σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller

1.  Canaves, Οία, Σαντορίνη, canaves.com

2.  Trump International Golf Links & Hotel, Doonbeg, Co. Clare, Ιρλανδία, www.trumphotelcollection.com

3.  Perivolas, Οία, Σαντορίνη, www.perivolas.gr

4.  Ashford Castle, Cong, Co. Mayo, Ιρλανδία, www.ashfordcastle.com

5.  The Gleneagles Hotel, Auchterarder, Perthshire, Ηνωμένο Βασίλειο, www.gleneagles.com

6.  Badrutt’s Palace Hotel, St. Moritz, Ελβετία, badruttspalace.com

7.  Chewton Glen Hotel & Spa, New Milton, Hampshire, Αγγλία, www.chewtonglen.com

8.  Powerscourt Hotel, Enniskerry, Co. Wicklow, Ιρλανδία, www.powerscourthotel.com

9.  Sheen Falls Lodge, Kenmare, Co. Kerry, Ιρλανδία, www.sheenfallslodge.ie

10.  The Dolder Grand, Ζυρίχη, Ελβετία, www.thedoldergrand.com

11.  Kildare Hotel, At The K Club, Straffan, Co. Kildare, Ιρλανδία, http://www.kclub.ie/en/5-star-hotels-kildare/

12.  Dromoland Castle Hotel & Country Estate, Newmarket-on-Fergus, Co. Clare, Ιρλανδία, www.dromoland.ie

13.  Mystique (Luxury Collection), Οία, Σαντορίνη, mystique.gr

14.  Grand Hotel Zermatterhof, Zermatt, Ελβετία, zermatterhof.ch

15.  Baumanière & Spa – La Cabro d’Or, Les Baux-de-Provence, Γαλλία, www.oustaudebaumaniere.com

16.  Adare Manor Hotel & Golf Resort, Adare, Co. Limerick, Ιρλανδία, www.adaremanor.com

17.  Four Seasons Hotel Hampshire, Dogmersfield, Hampshire, Αγγλία, www.fourseasons.com/Hampshire

18.  Mount Juliet Estate, Thomastown, Co. Kilkenny, Ιρλανδία, www.mountjuliet.ie

19.   Old Course Hotel, Golf Resort & Spa, St. Andrews, Σκωτία, www.oldcoursehotel.co.uk

20.  Trump Turnberry (Luxury Collection), Turnberry, South Ayrshire, Σκωτία, www.turnberryresort.co.uk

21.  Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort, Tourrettes, Provence, Γαλλία, en.terre-blanche.com

22.  Belmond La Residencia, Deià, Μαγιόρκα, Ισπανία, www.belmond.com/la-residencia-mallorca/

23.  Villa d’Este, Cernobbio, Λίμνη Κόμο, Ιταλία, www.villadeste.com

24.  Blue Palace Resort & Spa (Luxury Collection), Ελούντα, Κρήτη, www.bluepalace.gr

25.  Aghadoe Heights Hotel & Spa, Killarney, Co. Kerry, Ιρλανδία, www.aghadoeheights.com

26.  Hotel Monte Mulini, Rovinj, Κροατία, www.montemulinihotel.com

27.  CastaDiva Resort & Spa, Blevio, Λίμνη Κόμο, Ιταλία, www.castadivaresort.com

28.  Belmond Reid’s Palace, Funchal, Μαδέιρα, Πορτογαλία, www.belmond.com/reids-palace-madeira/

29.  Marbella Club Hotel, Golf Resort & Spa, Marbella, Μάλαγα, Ισπανία, www.marbellaclub.com

30.  Mykonos Grand Hotel & Resort, Αγιος Ιωάννης, Μύκονος, www.mykonosgrand.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή