Το Ρόταρυ προσφέρει στη Μυτιλήνη

Το Ρόταρυ προσφέρει στη Μυτιλήνη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Rotary αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο. Πρόσφατο έργο του αποτελεί η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Στην Ελλάδα το έργο του Ρόταρυ είναι πολυσχιδές και πάνω από όλα κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ (Νότια Ελλάδα) και ο Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου προσέφεραν στο Δήμο Μυτιλήνης 107 σκηνές των 6-8 ατόμων, καθώς και 270 υπνόσακους (Sleeping Bags), για την κάλυψη άμεσων αναγκών των προσφύγων και των μεταναστών που κατά χιλιάδες αποβιβάζονται στη Μυτιλήνη. Το παραπάνω υλικό αγοράστηκε με φροντίδα Ροταριανών Ομίλων της Αγγλίας και της Ιρλανδίας και διοχετεύτηκε μετά από συνεννόηση με τον Διοικητή της 2470 Περιφέρειας, κατευθείαν στη Μυτιλήνη. Αναμένεται και δεύτερη αποστολή υικού που θα περιλαμβάνει υποστρώματα αλουμινίου, αδιάβροχα και χειμερινό ατομικό εξοπλισμό.

Η παράδοση του υλικού έγινε το Σάββατο 21η Νοεμβρίου, παρουσία του Διοικητού της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, Καθηγητού ΕΜΠ Γρηγόρη Γρηγορόπουλου, της Βοηθού Διοικητού και εκπροσωπούσας το Ροταριανό Ομιλο Κορωπίου Αττικής, Μαρίας Μάστορα, και άλλων ροταριανών  του νησιού που, και αυτοί με τη σειρά τους προσφέρουν αδιάκοπα, προσπαθώντας να μειώσουν τις ανάγκες των προσφύγων.

Παράλληλα η 2470 Περιφέρεια οργανώνει την παροχή υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού υλικού προς τα κέντρα διαχείρισής τους στην Αττική (ΚΕΕΛΠΝΟ και ΚΥΑΔΑ) καθώς και ομάδες ιατρών για την υγειονομική τους υποστήριξη μέσω των παραπάνω κέντρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή