Δουβλίνο: Στη χώρα των θρύλων και των ξωτικών με τα φτερά της Aegean

Δουβλίνο: Στη χώρα των θρύλων και των ξωτικών με τα φτερά της Aegean

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κοινό έχουν ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Σάμιουελ Μπέκετ, ο Τζέιμς Τζόυς, η μπίρα Guinness και το ουίσκι Jameson; Έλκουν την καταγωγή τους από μία πόλη, το Δουβλίνο, η οποία, αν και ιδρύθηκε ως κέντρο για το εμπόριο σκλάβων των Βίκινγκς, σήμερα παραπέμπει σε μια σύχγρονη δυτική πολιτιστική μητρόπολη.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας μπαίνει από  το προσεχές καλοκαίρι, στον τουριστικό χάρτη των Ελλήνων ταξιδιωτών, με ξεναγό την Aegean, η οποία παρουσιάζει τους νέους της προορισμούς για το 2016, ένας εκ των οποίων είναι και το Δουβλίνο.

Και αν το Δουβλίνο σας παραπέμπει μόνο σε ιρλανδέζικες παμπ, μπιρογνωσίες μέχρι τα χαράματα, παραδοσιακούς ιρλανδέζικους χορούς και μπαλάντες ή μόνο σε ιστορίες με θρύλους και ξωτικά, μάλλον είστε από εκείνους, που έχουν μια στενή μόνο γνώση της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας. Αυτήν που κινείται πέριξ της περιοχής Temple Bar, όπου όντως μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα ποτήρι μπύρα, υπό τη συνοδεία ζωντανής ιρλανδέζικης μουσικής, σε ένα από τα πολύβουα μπαρ. Το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στο Δουβλίνο βρίσκεται στη νότια πλευρά της όχθης του ποταμού Λίφεϋ. Πρόκειται για μια περιοχή του Δουβλίνου, που διατηρεί ζωντανό τον μεσαιωνικό χαρακτήρα της πόλης, με στενά σοκάκια και μεσαιωνικά κτίρια, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών μουσικών σκηνών.

Για τον μυημένο ταξιδιώτη, μια ξενάγηση στο Δουβλίνο δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει μια βόλτα από το παλιό Τελωνείο, αυτό το αριστούργημα του 18ου αιώνα, ένα πέρασμα από το περίφημο κολέγιο της Αγίας Τριάδας, μια εκτενή επίσκεψη στους θησαυρούς του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Ιρλανδικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Η περιήγηση στο Δουβλίνο δεν μπορεί να είναι πλήρης αν δεν περιλαμβάνει την Εθνική Πινακοθήκη, το Κάστρο του Δουβλίνου, τον Άγιο Πατρίκιο και το  φημισμένο κολέγιο Trinity, όπου τα βλέμματα προσελκύει το ιστορικό Book of Cells. Της προσοχής του ταξιδιώτη αξίζει και μια ματιά στο γλυπτό The Spire, μια χαλύβδινη "βελόνα" ύψους 120 μ., που αποτελεί το σύμβολο του Δουβλίνου και υπήρξε το υψηλότερο γλυπτό του κόσμου.

Εννοείται ότι η περιήγησή μας στο Δουβλίνο είναι ημιτελής χωρίς μια διεξοδική επίσκεψη στο μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Ευρώπης, το Phoenix Park. Και φυσικά μια στάση στο  αποστακτήριο ουίσκι της Jameson και στις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας  Guinness, αλλά και στο St. Stephen's Green, που συνορεύει με την οδό Grafton, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο του Δουβλίνου.

Μην φύγετε από το Δουβλίνο αν δεν δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα, όπου πρωταγωνιστούν η πατάτα και τα θαλασσινά.

Μπορείτε λοιπόν σήμερα κιόλας να επισκεφτείτε το site της Aegean (www.aegeanair.com), να κλείσετε τα εισιτήριά με την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας –χωρίς επιπλέον χρεώσεις, και να εξασφαλίσετε θέση στην απευθείας πτήση από Αθήνα προς την θρυλική ιρλανδική πρωτεύουσα για ένα ταξίδι γευσιγνωσίας και ιστορίας μαζί!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή