Νέα εποχή για τον Ελληνικό Τουρισμό στην Πολωνία

Νέα εποχή για τον Ελληνικό Τουρισμό στην Πολωνία

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην παρουσία και προβολή του ελληνικού τουρισμού στη δυναμικά ανερχόμενη Πολωνική αγορά, άνοιξε με τη διοργάνωση του Grecka Panorama I Cypr, της πρώτης έκθεσης αποκλειστικά για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 11-13 Δεκεμβρίου, στο Torwar Arena, στη Βαρσοβία.

Το Grecka Panorama Ι Cypr έδωσε την ευκαιρία σε ελληνικούς προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις από πολλές περιοχές της χώρας μας να “συστηθούν” στο κοινό της Πολωνίας καθώς και σε επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, μέσα σε μία μοναδική ατμόσφαιρα, με ήχους χρώματα, εικόνες και γεύσεις Ελλάδας.

Παρά τις δύσκολες έκτακτες συνθήκες – και το Σάββατο και την Κυριακή έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις στη Βαρσοβία που είχαν κλείσει το κέντρο της πόλης για πολλές ώρες – χιλιάδες Πολωνοί επισκέφθηκαν την έκθεση, ενημερώθηκαν για παραδοσιακούς και νέους προορισμούς, απόλαυσαν γεύσεις και αρώματα Ελλάδας μέσα από τις γευσιγνωσίες και τα γαστρονομικά δρώμενα που λάμβαναν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και φυσικά, μπορούσαν να επιλέξουν και να κλείσουν επιτόπου και πακέτα διακοπών αφού όλοι οι μεγάλοι tour operators της Πολωνίας είχαν δυναμικές συμμετοχές στην έκθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αυτή διοργάνωση του Grecka Panorama I Cypr από τη North Events, έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από σύσσωμη την πολωνική τουριστική αγορά, καθώς, όπως σχολίαζαν Πολωνοί τουριστικοί παράγοντες, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κάτι τόσο μεγάλο, στοχευμένο και δυναμικό για την τουριστική Ελλάδα, στη χώρα τους.

Σύμφωνα με στελέχη των πολωνικών tour operators, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά πλέον στην κορυφή των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Πολωνούς. Εκτιμάται ότι την περίοδο του 2015, οι αφίξεις Πολωνών στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 700.000 – μόνον με πτήσεις charter υπολογίζεται ότι έγιναν 500.000 αφίξεις – ενώ για την περίοδο του 2016, αναμένεται περαιτέρω αύξηση μεταξύ 5%-10%, που ενδέχεται να είναι και μεγαλύτερη, λόγω των διεθνών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Sheraton Warsaw, σε συνεργασία με την Travel Media Applications, διοργανώθηκαν το Forum, digi.travel Market Focus και το Grecka Panorama B2B event με επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών και επαγγελματιών της πολωνικής τουριστικής αγοράς.

Το ίδιο βράδυ, διοργανώθηκε το επίσημο δείπνο της Grecka Panorama, στο οποίο παρέστησαν διακεκριμένα στελέχη του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου, δημοσιογράφοι κ.α. κατά τη διάρκεια του οποίου βραβεύθηκαν εκπρόσωποι tour operators για τη συνεισφορά τους στην ανάδειξη ελληνικών προορισμών.

Η έκθεση Grecka Panorama I Cypr διοργανώθηκε από τη North Events υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ,  του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της ΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ".

Οι ημερομηνίες και οι λεπτομέρειες της 2ης δοργάνωσης του Grecka Panorama, θα ανακοινωθούν σύντομα.  

NORTH EVENTS, Greece Contact: +30 210 9713281, [email protected], www.north-e.com. Αποκλειστικός Συνεργάτης στα Δωδεκάνησα: Praxis Plus, [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή