Στην κορυφή του βουνού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Messner Mountain Museum Corones στην κορυφή του όρους Kronplatz ολοκληρώνεται το μουσειακό project του σπουδαίου Ιταλού αναρριχητή Reinhold Messner. «Το μουσείο αυτό θα μπορούσε να ιδωθεί και ως καθρέφτης της παιδικής μου ηλικίας», αναφέρει. Γεννημένος στο Μπρεσανόνε στο Νότιο Τιρόλο, κατέκτησε την πρώτη του κορυφή μαζί με τον πατέρα του σε ηλικία 5 ετών.

Στην κορυφή του βουνού-1

Eγινε γνωστός τη δεκαετία του ’70 για τη μοναχική του ανάβαση στο Eβερεστ χωρίς βοηθητικό οξυγόνο, ενώ είναι ο πρώτος ορειβάτης που ανέβηκε 14 κορυφές με υψόμετρο άνω των 8.000 μέτρων, πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Το μουσείο -όπως και τα 5 προηγούμενα που έχει ιδρύσει- είναι αφιερωμένο στη ζωή των εξερευνητών του βουνού, στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και στην ιστορία της αναρρίχησης.

Απόλυτα ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον, το ΜΜΜ Corones δεσπόζει στα 2.275 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας πανοραμική θέα στους Δολομίτες. Την εντυπωσιακή κατασκευή από σκυρόδεμα υπογράφει η Zaha Hadid, που προσπάθησε να αποδώσει στο κτίσμα την αίσθηση του βραχώδους τοπίου που το περιβάλλει.

www.messner-mountain-museum.it

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή