Μαξιμαλισμός α λα γαλλικά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας υποθέσουμε ότι ο πιο εκκεντρικός Παριζιάνος φίλος σας σας δίνει τα κλειδιά του σπιτιού του και σας προσκαλεί να περάσετε λίγες ημέρες στην Πόλη του Φωτός.

Πώς θα ήταν το διαμέρισμά του; Θα είχε κάτι από Μπρακ και Πικάσο ή θα ήταν εμπνευσμένο από τον Ζαν Κοκτώ; Με αυτό το σκεπτικό ο Γάλλος ντιζάινερ Βενσάν Νταρέ δημιούργησε τις έξι σουίτες του boutique hotel «Le Montana» στη συνοικία Σεν Ζερμέν του Παρισιού.

Αντλώντας την έμπνευσή του από το σύμπαν των σουρεαλιστών, ερωτοτροπώντας με το χρώμα και τις έντονες γραμμές, παίζοντας με τις δεκαετίες και τις στυλιστικές επιρροές τους, ο Νταρέ αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορία του χώρου -το Le Montana είχε λειτουργήσει και παλαιότερα ως ξενοδοχείο, το οποίο αγαπούσε μεταξύ άλλων η παρέα των υπαρξιστών και η Γκρέις Τζόουνς-, ανανεώνοντάς τον δυναμικά.

Στο ισόγειο του κτιρίου παραμένει το διάσημο ομώνυμο κλαμπ, συνώνυμο με μία από τις «αυστηρότερες» πόρτες στην παριζιάνικη νύχτα και αγαπημένο σημείο συνάντησης ανθρώπων της μόδας και ηθοποιών.

www.hotel-lemontana.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή