Ούτε γκαλερί ούτε μουσείο, αλλά… ξενοδοχείο

Ούτε γκαλερί ούτε μουσείο, αλλά… ξενοδοχείο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στεγασμένο σ’ ένα κτίριο του 1897, όπου στο παρελθόν φυλασσόταν το ιστορικό αρχείο της Κολωνίας, το ξενοδοχείο The Qvest συνδυάζει τη νεογοτθική αρχιτεκτονική με έπιπλα, φωτιστικά, έργα τέχνης και διακοσμητικά στοιχεία του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του εντυπωσιακού κτίσματος από τον συλλέκτη και εκδότη του περιοδικού Qvest, Michael Kaune, και το αποτέλεσμα μαρτυρά το πάθος του για τη μοντέρνα τέχνη και το design.

Οι κοινόχρηστοι χώροι όπως και καθένα από τα 34 δωμάτια είναι διακοσμημένο διαφορετικά, με σεβασμό στον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του οικήματος, και περιλαμβάνει αυθεντικές φωτογραφίες των Roxanne Lowit, George Holz κ.ά., καθώς και κομμάτια των Charles και Ray Eames, Arne Jacobsen, Corbusier, Mies van der Rohe – πολλά από τα οποία ανήκουν στην προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη. 

www.designhotels.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή