Οδηγός αναζωογόνησης

14' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

SPA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

GB Spa

Πληθώρα περιποιήσεων πολυτελείας με τεχνικές που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα -π.χ. Αγιουρβέδα- και με τη χρήση κορυφαίων προϊόντων όπως τα ESPA και Valmont. Mασάζ προσώπου και σώματος, εφαρμογή μασκών ομορφιάς, θεραπείες με περιτυλίξεις και πακέτα μισής ή μιας ημέρας. Επιλέγοντας το ESPA Couple Suite, τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλων την εσωτερική πισίνα, το σιντριβάνι πάγου και το ατμόλουτρο με βότανα, να αποδράσουν στην Couple’s Suite για ένα GB Collection Exclusive μασάζ και να απομονωθούν στο Serail Mud Chamber, έχοντας στη διάθεσή τους θεραπευτικές μάσκες τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν ο ένας στον άλλο. Η μέρα θα κλείσει με γεύμα δύο πιάτων στο Atrium του Spa.

• Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Πλατεία Συντάγματος

• Τ/210-33.30.799/772 • www.gbspa.gr

Aegeo Spa

Αρωματοθεραπείες, μάσκες ομορφιάς υψηλής ποιότητας, λεμφικό μασάζ, απολέπιση και περιποιήσεις προσώπου είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες του. Η πιο καταπληκτική θεραπεία είναι φυσικά το αρχαιοελληνικό μασάζ, που περιλαμβάνει εξειδικευμένη χρήση ποτηριών για την απορρόφηση της έντασης, βαθύ μασάζ σε σημεία-κλειδιά και ζεστές πετσέτες στην πλάτη και στο λαιμό. Η θεραπεία προσώπου White Star χρησιμοποιεί τη λευκαντική σειρά της Anne Semonin για την αφαίρεση σκούρων κηλίδων, ενώ μέσω του καθαρισμού δίνει λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα. 

• St George Lycabettus, Κλεομένους 2

• Τ/210-74.16.221 • www.sglycabettus.gr 

Hiltonia Spa

Στον εντυπωσιακό κατάλογο των πρωτοποριακών υπηρεσιών του ξεχωρίζουν θεραπείες όπως η Cleopatra Sperience Jacuzzi Therapy, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρωτεΐνες γάλακτος και κολλαγόνο από φύκια, περιποίηση προσώπου με βιταμίνη C, αντιγηραντική θεραπεία με δαμάσκηνα Ιαπωνίας και απολέπιση προσώπου με προϊόντα Diamond Noir. Τα μασάζ γίνονται με καλλυντικά από φυσικά καταπραϋντικά συστατικά, όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο, σουσάμι, αμύγδαλο και σαφράν, ενώ αποκλειστικά διατίθενται και τα ισπανικά είδη ομορφιάς Germaine de Cappuccini. Ειδικές συνεδρίες για εγκύους και μητέρες για τη χαλάρωση των καταπονημένων άκρων τους. Ο χώρος διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο από την Precor. 

• Athens Hilton, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46

• Τ/210-72.81.812, 210-72.81.801 • www.hiltonia.gr 

Hammam Baths

Αυτό που κάνει την επίσκεψη μοναδική εμπειρία είναι η καταπληκτική του ατμόσφαιρα και τα μοναδικά αξεσουάρ – από την pestemal (την αυθεντική βαμβακερή πετσέτα του τουρκικού χαμάμ) μέχρι τα takunya (ξύλινα τσόκαρα) που προσφέρονται στους επισκέπτες. Ο κυκλικός μαρμάρινος χώρος του λουτρού φωτίζεται φυσικά και μεταφέρει τους επισκέπτες στην Κωνσταντινούπολη των περασμένων αιώνων, όπου οι κάτοικοι απολάμβαναν καθημερινά αυτό το μοναδικό δώρο στον εαυτό τους. Θα νιώσετε το δέρμα, τους μυς και τους πνεύμονές σας να «ανοίγουν» με τη βοήθεια του ατμού, ενώ θα δροσίζεστε ρίχνοντας στο σώμα σας κρύο νερό. Μπορείτε να συνεχίσετε με ένα απολεπιστικό ή καλλωπιστικό μασάζ και θα κλείσετε την επίσκεψή σας με τσάι και λουκούμια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι παραδοσιακά: μαύρο σαπούνι από πάστα ελαιολάδου, μαύρη λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα, loofah και κετσές για απολέπιση προσώπου και σώματος. 

• Αγίων Ασωμάτων 17 και Μελιδώνη 1, Θησείο

• Τ/210-32.31.073 • hammam.gr

Le Hammam

Το μαύρο μάρμαρο του δωματίου ατμού προϊδεάζει τον επισκέπτη για μια μυστηριακή, εξωτική εμπειρία. Οι θεραπείες και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται αντλούν έμπνευση από μακρινούς προορισμούς -Μπαλί, Πολυνησία, Μαρόκο, Χαβάη, Ιμαλάια, Ταϊλάνδη- και περιλαμβάνουν τελετουργίες περιποίησης από ωριαία μασάζ μέχρι πακέτα ευεξίας. Για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την οξυγόνωση των κυττάρων, επιλέξτε το Royal Eastern Massage, ενώ το Queen Nefertiti θα σας κάνει να νιώσετε πιο… γυναίκα, με γιασεμί από το Μπαλί, άνθη λωτού και χρυσόσκονη 18 καρατίων. Στη διάθεσή σας είναι επίσης πολλά τελετουργικά πακέτα ευεξίας από διάφορα μέρη του κόσμου, περιποιήσεις προσώπου και απολεπίσεις σώματος – όπως αρωματικό πίλινγκ με γαρδένιες από την Ταϊτή, αλόη και ίνες μπαμπού.

• Αγίου Τρύφωνος 8, Κηφισιά

• Τ/210-62.33.143 • www.lehammam.gr 

Beehive Spa

Υιοθετεί την ιπποκράτειο φιλοσοφία της ολιστικής ιατρικής, εστιάζοντας στην αξιοποίηση των προϊόντων της μέλισσας και της ελληνικής φύσης. Επιλέξτε ανάμεσα στο Deep Face Detox για βαθύ καθαρισμό προσώπου με άργιλο και κόκκους ελιάς, το Wine Elixir για αντιρυτιδική περιποίηση με κόκκινο κρασί και μελισσοκέρι και το δημοφιλές Queen Bee, μια πρόσφατα ανανεωμένη αντιγηραντική θεραπεία εμπνευσμένη από το χορό των μελισσών, που βοηθά στην ανόρθωση και τη σύσφιξη του δέρματος, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ελαστικότητα και τη λάμψη του. Δοκιμάστε επίσης το Body Sculpture κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους με κόκκινο και μαύρο πιπέρι: η συχνή επανάληψή του συμβάλλει αποφασιστικά στη λιπόλυση. 

• Apivita Experience Store, Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι

• Τ/210-36.40.560 • www.apivita.com/hellas/beehive-spa

Cocoon Urban Spa

Προσφέρει μαθήματα γιόγκα και πιλάτες, αλλά και μοναδικές θεραπείες, που δύσκολα θα βρει κανείς αλλού, όπως το αρχαίο μασάζ Chavutti από τη νότια Ινδία, το οποίο εκτελεί ο θεραπευτής με τα πόδια του με αργές και ρυθμικές κινήσεις. Για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι ιδανικό το Sugar Fix, που χρησιμοποιεί μείγμα ζάχαρης και κανέλας, καθώς και αυστριακή λάσπη Moor με άφθονο κακάο. Το Spice Market Hammam θα σας «κακομάθει», αρχίζοντας με βαθιά απολέπιση σε μαρμάρινο δωμάτιο ατμού, συνεχίζοντας με επάλειψη με savon noir (σαπωνοποιημένο πατέ ελιάς), έντονο πίλινγκ με γάντι kessa, μάσκα προσώπου από βασιλικό πολτό και ολοκληρώνοντας με απολαυστικό μασάζ με πλούσιο βούτυρο καριτέ και έλαια από άνθη πορτοκαλιού, ρόδου και εκχυλίσματα σανδαλόξυλου.

• Σουλίου 9 και Εριφύλης, 153 43 Αγ. Παρασκευή

• T/210-65.61.975 • www.cocoonurbanspa.gr 

Zen Massage

Η φιλοσοφία του είναι πιο κοντά στις ανατολίτικες θεραπείες. Εκεί θα γνωρίσετε τη μοξαθεραπεία, που προβλέπει στα σημεία βελονισμού τη χρήση κονιορτοποιημένης εύφλεκτης ουσίας (αψιθιάς ή μόξας), η οποία καίγεται πάνω ή κοντά στο δέρμα. Θα απολαύσετε επίσης ρέικι, σιάτσου, ρεφλεξολογία αλλά και ολιστικό μασάζ, που συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές μασάζ (π.χ. αρωματοθεραπεία, βεντούζες, ζεστές πετσέτες κ.λπ.) και συνιστάται για πνευματική διαύγεια, ανακούφιση από χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους και κόπωση. 

• Νεοφύτου Βάμβα 8, Κολωνάκι

• Τ/210-72.93.614 • zenmassage.gr


 

SPA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Aqua Club Spa by Mp Balatsinos

Διαθέτει εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Απολαύστε το κολύμπι σε μία από τις δύο πισίνες και αφεθείτε στη χαλάρωση της σάουνας και του μασάζ… Είναι υπέροχη εμπειρία. Επιλέξτε ανάμεσα σε πολυάριθμες anti-stress και μυοχαλαρωτικές θεραπείες για πρόσωπο και σώμα, όπως Indian Head Massage, Slim & Sculpt, αρχαίο μασάζ τεσσάρων χεριών και περιποίηση με προϊόντα THALGO με βάση τα φύκια. Ανάμεσα στις υπηρεσίες του ξεχωρίζει το μασάζ για παιδιά, που δύσκολα θα το βρείτε αλλού, το οποίο λέγεται ότι βοηθά το αναπνευστικό σύστημα, ισορροπεί το πεπτικό και το νευρικό σύστημα και λειτουργεί σαν τονωτικό στη συνολική υγεία του παιδιού.

• Hotel Nikopolis, Ασκληπιού 16-18, Πυλαία

• T/2310-401.046 • hotel-nikopolis.aqua.club.mpbalatsinos.gr

M’Spa

Αφού βουτήξετε στην πισίνα του Met Hotel και απολαύσετε απρόσκοπτη (360°) θέα στην πόλη, μπορείτε να «εξαφανιστείτε» στους χώρους του M’Spa και να επιλέξετε ένα από τα οκτώ μασάζ που προσφέρει. Εξετάστε την πιθανότητα ενός αρχαίου μασάζ Lomi-lomi από τη Χαβάη, που αρχικά θεωρούνταν ταυτόχρονα θεραπευτικό και τονωτικό και περιλαμβάνει κυρίως κυκλικές κινήσεις με τον πήχη. Για τις θεραπείες προσώπου χρησιμοποιούνται φυσικά προϊόντα APIVITA. Ανάμεσά τους το Cedar and Cardamom Facial, ειδικά σχεδιασμένο για άντρες, υπόσχεται βαθύ καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση για το δέρμα και μείωση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια μαζί με ένα χαλαρωτικό μασάζ ώμων.

• The Met Hotel, 28ης Οκτωβρίου 48

• Τ/2310-017.070 • www.chandris.gr 

Asian Spa Ayurvedic & City Retreat

Θα έρθετε για τις απολαυστικές και εξόχως πρωτοποριακές υπηρεσίες του, όπως το Chocolatier, ένα ρομαντικό μασάζ «ανθέων και σοκολάτας» για ζευγάρια, με αντιοξειδωτική θεραπεία απολέπισης, καταπραϋντικό μασάζ σοκολάτας και μπάνιο με άνθη και λεβάντα. Το Glittering prize περιλαμβάνει την πολυτελή θεραπεία απολέπισης Golden scrub, ένα χαλαρωτικό Golden massage και περιποίηση προσώπου Golden facial. Προσφέρονται επίσης μοναδικές αγιουρβεδικές υπηρεσίες, ειδικά σχεδιασμένες για καθέναν από τους τρεις τύπους σώματος (doshas) με τη χρήση ινδικών ελαίων και βοτάνων.

• Hyatt Regency Thessaloniki, 13ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Περαίας

• T/ 211-40.40.115 • www.asianspa.gr

Elxis Spa

Προσφέρει σειρά περιποιήσεων για σώμα και πρόσωπο, αλλά και αδυνατιστικές θεραπείες όπως το Bithermal Detox Treatment, που υπόσχεται μείωση βάρους και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, και το Fat Burning Massage για τη σύνθλιψη των λιποπηγμάτων. Εξαιρετική επιλογή είναι και το Greek Aroma Oil Massage, το οποίο βασίζεται στη χρήση αιθέριων ελαίων από άνθη και βότανα. Το σπα διαθέτει επίσης χαμάμ, σάουνα, τζακούζι και fitness center.

• Domotel Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16

• T/2310-647.400 • www.domotel.gr 

Silver Rain Spa

Kομψότητα και πολυτέλεια με φόντο καναπέδες από μαύρο λουστρίνι και λαμπερό άσπρο μετάξι, επιχρυσωμένες λάμπες, κρυφό φωτισμό οροφής και υπέροχα αρωματικά χώρου. Ο κατάλογος των υπηρεσιών περιλαμβάνει μοναδικές θεραπείες ομορφιάς, όπως οι Breast Lift Therapy και ILSA Eye Contour Decongestant, περιποιήσεις με εθνικές αναφορές -όπως οι Tribal Beauty που χρησιμοποιούν μείγματα από την Αφρική, την Ιαπωνία, το Μεξικό και την Πολυνησία- και άλλες που αφήνουν τον επισκέπτη με μια αίσθηση πληθωρικής ικανοποίησης. Διατίθενται πακέτα για γυναίκες, ζευγάρια και για ειδικές περιπτώσεις, όπως επισκέπτες με καταπονημένο νευρικό σύστημα ή χρόνιους πόνους στην πλάτη.

• Andromeda Luxury Boutique Hotel, Κομνηνών 5 και Καλαποθάκη, Πλατεία Αριστοτέλους

• Τ/ 2310-254.763/58 • www.andromeda-hotel.gr 

Polis Hammam

Ενα παραδοσιακό τουρκικό χαμάμ στην καρδιά της πολύβουης Καλαμαριάς. Αφού απολαύσουν το λουτρό τους στις μαρμάρινες εγκαταστάσεις του, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα αναζωογονητικό μασάζ, όπως το Aritma Polis massage, που περιποιείται όλο το σώμα με ειδικές βούρτσες, αιθέρια έλαια και διεγερτικά αρώματα. Φυσικά, στον κατάλογο των προσφερόμενων υπηρεσιών υπάρχει πληθώρα γνωστών μασάζ, όπως Shiatsu, Thai και το δημοφιλές Yeni Yuzu facial.

• Καραμανλή 40, Καλαμαριά • Τ/ 2310-488.216


SPA WEEKENDS

Αργολίδα 

Amanzoe

Είναι ένα από τα στολίδια της διεθνούς αλυσίδας Aman Hotels και έχει επανειλημμένως αποσπάσει σημαντικά βραβεία, ανάμεσά τους τα Conde Nast Traveler (Best Resorts in Europe 2015), Forbes (Βest Honeymoon Heavens 2014), ενώ φέτος ανεδείχθη νικητής των World Spa and Wellness Awards. Εντυπωσιάζει με την παραδοσιακή και ταυτόχρονα σύγχρονη αρχιτεκτονική του, την τοποθεσία του -ανάμεσα στους ατέλειωτους ελαιώνες- και την απρόσκοπτη θέα τoυ στην πελοποννησιακή γη. 

Το πολυτελές spa, έκτασης 2.850 τ.μ., διαθέτει τέσσερα διπλά δωμάτια/καμπίνες, δύο εξωτερικά pavillions και μία αίθουσα ταϊλανδέζικου μασάζ. Στον κατάλογο των υπηρεσιών περιλαμβάνονται ποικίλες θεραπείες, γυμναστική, γιόγκα και μασάζ με φυσικά προϊόντα. Μόλις φτάσετε, στείλτε τα παιδιά σας στο Poetry In Water Αqua Session και χαρίστε στον εαυτό σας μια 90λεπτη συνεδρία απολέπισης και μασάζ Amanzoe Rejuvenation.

• Αγιος Παντελεήμονας, Κρανίδι • Τ/ 27547-72.888

www.aman.com • Ανοιχτά από την 1η Απριλίου

Εύβοια

Thermae Sylla

Συνδυάζοντας τη διαμονή πολυτελείας με τις υπηρεσίες ευεξίας, το συγκρότημα Thermae Sylla στην Εύβοια προσφέρει θεραπείες υψηλής ποιότητας και σύγχρονης τεχνικής. Πολλές αξιοποιούν τις ωφέλιμες ιδιότητες των ιαματικών νερών της Αιδηψού, που πηγάζουν από βάθος 3 χιλιομέτρων, με θερμοκρασία που φτάνει τους 80-85 βαθμούς Κελσίου, και είναι φημισμένα για τη θεραπευτική τους δράση ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ., όπως μνημονεύουν ο Αριστοτέλης, ο Στράβωνας και ο Πλούταρχος. Μπορείτε να δοκιμάσετε μασάζ, περιποιήσεις προσώπου, σάουνα και λουτρό στην εσωτερική πισίνα με την υπέροχη γυάλινη οροφή, αλλά και ένα από τα πακέτα anti-stress, αποτοξίνωσης, αδυνατίσματος, απώλειας βάρους, αισθητικής ή αντιγηραντικής ιατρικής ή ακόμα κάποια από τις θεραπείες Thermal Mud Balneotherapy. 

Μη χάσετε την ευκαιρία να χαρείτε ένα ρομαντικό «λασπόλουτρο» με τον σύντροφό σας, επιλέγοντας την αξέχαστη εμπειρία του Oriental Rasul: απομονωθείτε στη σάουνα, περιτριγυρισμένοι από ατμό από φυτικά έλαια, αλείψτε ο ένας τον άλλο με διαφορετικά είδη λάσπης από το νησί Ρίγκεν της Γερμανίας και αφήστε να σας ξεπλύνει η ζεστή βροχή που πέφτει από τη γεμάτη αστέρια θολωτή οροφή.

• Ποσειδώνος 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια • Τ/22260-60.100

www.thermaesylla.gr • Λειτουργεί όλο το χρόνο.

Χαλκιδική

Eagles Palace

Τα δωμάτια, οι σουίτες και τα bungalows έχουν θέα στον κήπο ή στη θάλασσα, ενώ η ιδιωτική παραλία του έχει βραβευτεί με μπλε σημαία. Το spa φημίζεται όχι μόνο για τα κορυφαία προϊόντα Elemis που χρησιμοποιεί, αλλά και για τις υψηλού επιπέδου θεραπείες. Για να εξαφανίσετε τη χαλάρωση και τα σημάδια γήρανσης, δοκιμάστε την περιποίηση προσώπου Elemis Visible Brilliance, που υπόσχεται να θρέψει και να αναζωογονήσει το δέρμα σας μέσω εκλεπτυσμένων τεχνικών κοσμητολογίας και ανατολίτικων τεχνικών μασάζ. Ως άνθρωπος της πόλης, πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα Chakra Balancing μασάζ, το οποίο υπόσχεται να εξισορροπήσει τα συναισθήματά σας χρησιμοποιώντας μείγμα αρωματοθεραπείας ιλάνγκ ιλάνγκ και γεράνι, ή την εξωτική αίσθηση ενός Frangipani wrap, για ενυδάτωση. Αν πάλι θέλετε να χαλαρώσετε, δοκιμάστε το πακέτο Tahitian Smoothe & Soothe με Elemis Exotic Lime & Ginger Salt Glow scrub και Elemis Exotic Frangipani Wrap. 

• Ουρανούπολη, Χαλκιδική • Τ/ 23770-31.101-4

www.eaglespalace.gr • Ανοιχτά από 22 Απριλίου

Σαντορίνη

Canaves Oia Suites Spa

Ενας κυκλαδίτικος παράδεισος απαράμιλλης αισθητικής, που συνδυάζει το αστραφτερό λευκό των εσωτερικών χώρων με το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Οι αέρινες σουίτες του είναι διακοσμημένες με κομψότητα, διαθέτει τζακούζι, πισίνα υπερχείλισης και ρομαντική υπαίθρια τραπεζαρία. Το Conde Nast έγραψε για το Canaves Oia Suites Spa ότι είναι «αναμφισβήτητα ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό σκεφτόμαστε όταν φέρνουμε στο μυαλό μας τη Σαντορίνη». Το «spa με θέα» του συγκροτήματος φροντίζει τους υψηλούς προσκεκλημένους του με θεραπείες όπως η πολυτελής αντιγηραντική περιποίηση προσώπου Black Diamond -που συνδυάζει τα μαύρα διαμάντια με αμπούλες λευκών διαμαντιών και πολύτιμων λίθων- και περιλαμβάνει τη χρήση ενός Dual Anti-Age Device για την έγχυση αγνού οξυγόνου και αντιγηραντικών πεπτιδίων στην επιδερμίδα. Αν επιλέξετε το Canaves Absolute Spa Ritual, «ψιχάλες» ζεστού γάλακτος θα τυλίξουν το σώμα σας και στη συνέχεια το απαλό απολεπιστικό Balinese coconut scrub θα καθαρίσει το δέρμα σας χαρίζοντάς του λάμψη. Τέλος, στο σπα σερβίρονται κοκτέιλ και ροφήματα από υπερτροφές για όσους ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή.

• Οία, Σαντορίνη • Τ/22860-71.453

canaves.com • Ανοιχτά από 1η Απριλίου

Βόλος

Domotel Xenia

Η αισθητική του συνδυάζει τα γοητευτικά ρετρό στοιχεία, χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των ξενοδοχείων Xenia, με τη σύγχρονη πολυτέλεια, προσελκύοντας επισκέπτες που εκτιμούν τη διακριτική μεγαλοπρέπεια. Το Elxis spa διαθέτει υδροτονική πισίνα, υδρομασάζ, χαμάμ, σάουνα, σολάριουμ, κομμωτήριο και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Προσφέρει επίσης θεραπείες, όπως το μασάζ Yoga Balance, που είναι σχεδιασμένο για να απελευθερώνει τους ενεργειακούς μεσημβρινούς μέσω της κίνησης και της μάλαξης των άκρων, μασάζ τεσσάρων χεριών, αλλά και το Elxis facial, που υπόσχεται να αφήσει το δέρμα σας κατά 99,9% καθαρότερο και πιο νέο.

• T/24210-92.700 • www.domotel.gr

Κορινθία

Alkyon Resort and Spa

Ενα συγκρότημα με έξι πισίνες, εντυπωσιακούς κήπους, μπαρ και εστιατόρια κορυφαίας ποιότητας, μια όμορφη παιδική χαρά και εσωτερικό παιδότοπο. Στο χώρο του spa, το εντυπωσιακό αίθριο με τον γυάλινο θόλο προσδίδει μεγαλοπρέπεια. Διαθέτει τμήμα αντιγήρανσης, ενώ στο spa boutique ειδικευμένοι αισθητικοί θα σας συστήσουν προϊόντα και θεραπείες που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. Οι θεραπείες, που γίνονται σε χώρους με «ζεστή» οριένταλ διακόσμηση, περιλαμβάνουν μασάζ με ζεστά έλαια, πουγκιά με κρυστάλλους, άνθη λεβάντας ή κοχύλια από τον Ειρηνικό ωκεανό, αλλά και περιποιήσεις όπως τα 1001 Flower Monoi, Golden Face Lift ή Youth Intervention, με θαλάσσιους κρυστάλλους, λάσπη Ρασούλ, λουλούδια και φρούτα. 

• Βραχάτι Κορινθίας • Τ/27410-52.010 • www.alkyonhotel.gr 

Μεσσηνία

Costa Navarino

Σαν να μην ήταν αρκετή η φυσική μεγαλοπρέπεια και η λιτή αρχιτεκτονική της -εμπνευσμένη από τα μεσσηνιακά αρχοντικά-, τα παραθαλάσσια γήπεδα γκολφ, η εκλεπτυσμένη κουζίνα και η πληθώρα δραστηριοτήτων που έχουν στη διάθεσή τους οι επισκέπτες της για να περάσουν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο, η Costa Navarino έχει να επιδείξει κι ένα πολυβραβευμένο spa. Ενας πραγματικός ναός υγείας και ευεξίας 4.000 τ.μ., το Anazoe spa συνδυάζει την αρχαία θεραπευτική εμπειρία με τη σύγχρονη κοσμητολογία και ακολουθώντας τις πρακτικές του Ασκληπιού, οι θεραπευτές επιλέγουν ακόμη και την κατάλληλη μουσική συνοδεία, που «ακουμπά» πάνω σε αρχαίες ελληνικές μελωδίες. Μπορεί  επίσης να υπερηφανεύεται για τις ελαιοθεραπείες του, που βασίζονται σε συνταγές και περιγραφές που βρέθηκαν χαραγμένες στο παλάτι του Νέστορα και χρονολογούνται από την εποχή του Ομήρου, ενώ ανάμεσα στις αποκλειστικότητές του συγκαταλέγονται η κινησιοθεραπεία, η υδροθεραπεία και οι πισίνες επίπλευσης, καθώς και ένας ευρύς κατάλογος με ελαφρές θεραπείες και θερμοαγωγές, όπως τα δωμάτια ice grotto, τα showers ατμού και οι σάουνες με βότανα.

• Navarino Dunes, Costa Navarino • Μεσσηνία

• Τ/ 27230-90.100 • www.anazoespa.com 

Καβάλα

Imaret

Στεγάζεται σε ένα παλιό ισλαμικό σχολείο που ιδρύθηκε το 1813 από τον Μοχάμετ Αλή Πασά. Τα πλούσια υφάσματα, τα ανατολίτικα χαλιά, οι μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι που «στεφανώνουν» τις σουίτες και τους ατελείωτους αψιδωτούς διαδρόμους κάνουν τους επισκέπτες να νιώθουν προνομιούχοι. Το χαμάμ του προσφέρει ένα συνδυασμό αρχαίων και σύγχρονων θεραπειών, εμπνευσμένων από παραδοσιακές ανατολίτικες περιποιήσεις και τελετές, στις οποίες χρησιμοποιούνται θεραπευτική λάσπη, εξωτικά έλαια, βότανα, άνθη, μέλι και γάλα. Διατίθενται επίσης θεραπείες στις κινστέρνες και στις πισίνες που βρίσκονται στους χώρους του spa, όπως το Imaret bathing ritual με αιθέριο έλαιο και τσάι τριαντάφυλλου. Αν θέλετε μάλιστα να αισθανθείτε όπως η βασιλική οικογένεια της Αιγύπτου, δοκιμάστε το μασάζ Harem. Κομπρέσες εμποτισμένες με φρέσκο χαμομήλι και μέντα βυθίζονται σε ζεστά αιθέρια έλαια σμύρνας και τοποθετούνται κατάλληλα ώστε να ανακουφίσουν τους κουρασμένους μυς, να θρέψουν το δέρμα και να μεταφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας.

• Πουλίδου 30-32, Καβάλα

• Τ/2510-620.151 • www.imaret.gr 

Κρήτη

Blue Palace, A Luxury Collection Resort & Spa

Συνδυάζει την απλότητα της παραδοσιακής ομορφιάς με τη φιλοσοφία της κομψής ηρεμίας. Περιτριγυρισμένο από ελαιόδεντρα και φοίνικες, με τα αρώματα του γιασεμιού και της μπουκαμβίλιας να γεμίζουν τον αέρα, θα σας εμπνεύσει να δοκιμάσετε όλες τις παροχές του, από το μενού του εστιατορίου μέχρι τον κατάλογο υπηρεσιών του spa. Ειδικά σχεδιασμένες για γονείς σε… απόγνωση, που αναζητούν ηρεμία και φροντίδα, είναι μία σειρά υπηρεσιών για παιδιά, όπως η γιόγκα για παιδιά και η My Diva Moment, που διδάσκει τα νεαρά κορίτσια την τέχνη της προσωπικής φροντίδας. Το spa προσφέρει πληθώρα θεραπειών και πακέτων περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα και πολλά είδη μασάζ, με προϊόντα κορυφαίας ποιότητας (Cinq Mondes, Anne Semonin και Valmont). Μοναδικά είναι το Rakotherapy μασάζ με ρακή και ουδέτερο έλαιο, και η θεραπεία Ariadne Beauty Ritual, για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά, με λεβάντα, χαμομήλι, ελαιόλαδο, μέλι και ζεστό κερί μέλισσας.

• Ελούντα, Κρήτη • Τ/28410-65.500

• Ανοιχτά από 21 Απριλίου • www.bluepalace.gr

Ζαγοροχωρια

Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa

Ενα φιλικό στο περιβάλλον boutique hotel μέσα στην υπέροχη φύση των Ζαγοροχωρίων, που απέσπασε φέτος το Luxury Travel Guide’s Global Award, για την απαράμιλλη τοποθεσία του, την αρχιτεκτονική του απλότητα (πρόκειται για ανακαινισμένη κατοικία του 1700) και τις άψογες υπηρεσίες του. Ο κατάλογος υπηρεσιών του spa δεν είναι μακρύς και φανταχτερός, αλλά οι θεραπείες είναι καλές και χρησιμοποιούν μεταλλικό νερό από τα γύρω βουνά. Επειτα από μια ολοήμερη εξερεύνηση, δοκιμάστε το αναζωογονητικό και μυοχαλαρωτικό μασάζ Deep Trail Hiker’s Stretch Massage, ενώ, αν θέλετε να απομακρύνετε τα κατάλοιπα της αστικής καθημερινότητας, επιλέξτε το Mountain Massage.

• Ζαγόρι, Ηπειρος • Τ/26530-41.179 • www.mikropapigo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή