Εκεί όπου κάποτε πατούσαν τα σταφύλια…

Εκεί όπου κάποτε πατούσαν τα σταφύλια…

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα οινοποιείο κοντά στην πόλη Lixa, στην Πορτογαλία, αξιοποίησε κάποια από τα ερειπωμένα κτίσματα που υπήρχαν στην έκτασή του, μετατρέποντάς τα σε ένα μικρό καλαίσθητο ξενοδοχείο, σε απόλυτη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο FCC Arquitectura και ο interior designer  Paulo Lobo, που υπογράφουν την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση των χώρων, αναφέρουν ότι πρωταρχικός τους στόχος ήταν να διατηρήσουν τα κτίρια τον αγροτικό τους «χαρακτήρα».

Οι λιθόκτιστες κατασκευές, με τις λιτές αυστηρές φόρμες, έχουν πλέον επενδυθεί με ατσάλι και ξύλινα δάπεδα, χωρίς ωστόσο να προδίδουν το «ταπεινό» αρχιτεκτονικό τους παρελθόν.

Εκτός από τα 30 δωμάτια, το Monverde Hotel περιλαμβάνει τραπεζαρίες -μία εξ αυτών έχει απεριόριστη θέα στους αμπελώνες-, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, spa, αίθουσες για γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και συνέδρια.

www.monverde.pt

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή