Φαντασία και αδρεναλίνη επί 10

Φαντασία και αδρεναλίνη επί 10

8' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πιο πρωτότυπα θεματικά πάρκα της Ευρώπης έχουν απ’ όλα: νεράιδες και ξωτικά, απίθανα rollercoasters, σκηνές Αγριας Δύσης αλλά και προσομοίωση ηφαιστείων.

ΣΟΥΗΔΙΑ

High Chaparral

Σκηνές Αγριας Δύσης, όχι στο Τέξας, αλλά στη Σουηδία, με τους «κακούς» να αντιμετωπίζουν τον Ζορό και τον Λούκυ Λουκ.

Παίξτε Ινδιάνους και καουμπόηδες -ή καουμπόισσες- σε αυτό το χωριό της Αγριας Δύσης, που το διασχίζει τρένο ατμού, στους δρόμους του κυκλοφορούν τα πιο γρήγορα πιστόλια, στα σαλούν του σερβίρεται «νερό της φωτιάς» και οι πιανίστες σκύβουν για να αποφύγουν τα ποτήρια που εκσφενδονίζονται στους καβγάδες. Καθημερινά δίνονται διάφορες παραστάσεις με πιστολέρο, γρήγορα άλογα και μονομαχίες, ο Λούκυ Λουκ προσπαθεί να κρατήσει τους Ντάλτον στη φυλακή, μια φυλή Ινδιάνων κάνει παραδοσιακές τελετές, τραγουδά και χορεύει τελετουργικά, ενώ δύο άποικοι προσπαθούν να χτίσουν το νέο τους σπίτι και καλωσορίζουν κάθε βοήθεια από τους επισκέπτες. Το απόγευμα θα πάρετε γεύση μεξικανικής μουσικής και χορού. Αν επιλέξετε να διανυκτερεύσετε στο High Chaparral, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας το ξενοδοχείο, τις καλύβες ή το κάμπινγκ του, ενώ θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα στα εστιατόριa Diligensen και Bonanza και θα πιείτε δροσερά ποτά στο σαλούν Kate’s Palace. Ανοιχτό από 28 Μαΐου έως 28 Αυγούστου. Είσοδος από 24 €.

www.highchaparral.se


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Tripsdrill

Θεματικό πάρκο που συνδυάζει την εξερεύνηση της άγριας ζωής με το ταξίδι στο χρόνο, μέσα από περισσότερες από 100 δράσεις και παιχνίδια.

Οι παλιές καλές μέρες του 1880 στην περιοχή Swabia της νοτιοδυτικής Γερμανίας ζωντανεύουν στο Tripsdrill – στη λίμνη, στον παλιό νερόμυλο, στα σπίτια του χωριού και τα σοκάκια. Γίνετε ένας από τους 600.000 ανθρώπους που επισκέπτονται κάθε χρόνο το πάρκο και δοκιμάστε κι εσείς να επιλέξετε ανάμεσα στα δεκάδες παιχνίδια του: θα προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια στο Μύλο ή θα κρυφοκοιτάξετε στο αγροτόσπιτο; Θα πάρετε μια γεύση από την καθημερινή ζωή μιας τυπικής οικογένειας της περιοχής, θα ανεβοκατεβείτε τον πύργο των 8 μέτρων ή θα κάνετε βαρκάδα; Το Tripsdrill όμως δεν είναι απλώς ένα θεματικό πάρκο, αλλά και ένα πάρκο άγριας ζωής, που φιλοξενεί περισσότερα από 40 είδη πανίδας – αρκούδες, αρκτικούς και ευρωπαϊκούς λύκους, αγριόγατες, λύγκες και κόκκινες αλεπούδες.

Ανοιχτό από 16 Μαρτίου έως 6 Νοεμβρίου. Είσοδος για το θεματικό πάρκο 29,50 € (ενήλικοι και παιδιά άνω των 12 ετών), 25,50 € (παιδιά 4-11 ετών και ηλικιωμένοι), δωρεάν για παιδιά έως 4 ετών. Είσοδος για το πάρκο άγριας ζωής 9,50 € (ενήλικοι και παιδιά άνω των 12 ετών), 7,50 € (παιδιά 4-11 ετών και ηλικιωμένοι), δωρεάν για παιδιά έως 4 ετών.

http://tripsdrill.de


ΓΑΛΛΙΑ

Vulcania

Ηφαίστεια και δράκοι, καυτή λάβα και δεινόσαυροι σε ένα πάρκο όπου η γνώση γίνεται παιχνίδι και περιπέτεια.

Η ιδέα του Γάλλου ηφαιστειολόγου Maurice Krafft -που έκλεψε την καρδιά του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν και σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο Αυστριακό αρχιτέκτονα Hans Hollein- είναι ένα πάρκο αφιερωμένο στα ηφαιστειακά φαινόμενα, το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο σχεδόν 500.000 άνθρωποι. Το λόγο έχουν διαδραστικές και εικονικές ξεναγήσεις στα έγκατα των ηφαιστείων, διαδρομές στα ίχνη των δεινοσαύρων, συναρπαστικές περιπέτειες ανακάλυψης του πλανήτη και γνωριμίας με τα φυσικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η Βόλτα του Δράκου, μια τρισδιάστατη ταινία με εκπληκτικά ειδικά εφέ, την οποία οι θεατές παρακολουθούν σε σκηνή ειδικά σχεδιασμένη ώστε να επιτυγχάνει επιτάχυνση 2 G.

Ανοιχτά από 16 Μαρτίου έως 13 Νοεμβρίου.Είσοδος από 24 € (δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 3 ετών).

www.vulcania.com


ΙΣΠΑΝΙΑ

Siam Park

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά water parks του κόσμου μεταφέρει την εξωτική Ταϊλάνδη στην… Τενερίφη, με δράσεις για μικρούς, μεγάλους και προπαντός τολμηρούς.

Χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου, οι τσουλήθρες του έχουν μια φυσική κλίση που ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους και μετατρέπει κάποιες από αυτές σε υδάτινα rollercoasters. Υπάρχουν τσουλήθρες για κάθε ηλικία, περισσότερο ή λιγότερο απότομες, για μικρές και μεγαλύτερες ταχύτητες. Αν χορτάσετε έκκριση αδρεναλίνης, μπορείτε να χαλαρώσετε με μια βόλτα στον ποταμό Μai Τhai -δυστυχώς, δεν σερβίρουν το ομώνυμο κοκτέιλ- ή να παρακολουθήσετε μαθήματα σερφ. Τα παιδιά θα χορτάσουν παιχνίδι στη Χαμένη Πόλη, όπου μπορούν να χτίσουν πύργους, γέφυρες και κτίρια ή να δροσιστούν στις δεκαπέντε νεροτσουλήθρες. Oσο για τις σημαντικές ποσότητες νερού που απαιτούνται για τη λειτουργία του πάρκου, ούτε σταγόνα δεν πηγαίνει χαμένη, καθώς ανακυκλώνεται για άλλες χρήσεις.

Ανοιχτά όλο το χρόνο. Είσοδος από 51 €.

www.siampark.net


ΜΑΛΤΑ

Popeye Village

Οι νέοι, στα χρόνια αλλά και στην ψυχή, θα βρουν σε αυτό το γραφικό «χωριό» τους ήρωες των παιδικών τους χρόνων.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, στον παραμυθένιο κόλπο Anchor Bay 165 άνθρωποι εργάστηκαν επί 7 μήνες για την κατασκευή ενός ολόκληρου ξύλινου χωριού για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Ποπάυ», με τον Ρόμπιν Ουίλιαμς στο ρόλο του δημοφιλούς ήρωα. Τριάντα επτά χρόνια μετά, το χωριό του Ποπάυ είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της χώρας. Στην είσοδο του οικισμού θα σας υποδεχτούν ο διάσημος ναύτης και οι φίλοι του, οι οποίοι θα σας συντροφεύσουν και θα σας ξεναγήσουν σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Την περίοδο των Χριστουγέννων θα μπορέσετε να κρυφοκοιτάξετε τα ξωτικά να φτιάχνουν τα δώρα του Αη Βασίλη, το Πάσχα θα γνωρίσετε τον Μίκυ τον λαγό, ενώ θεματικά events οργανώνονται στη διάρκεια του καλοκαιριού, του Καρναβαλιού και του Halloween. Παρακολουθήστε εκπαιδευτικά προγράμματα, απολαύστε βαρκάδες, κολύμπι, αλλά και χοροπηδητά στο μεγαλύτερο τραμπολίνο της Μάλτας. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Μουσείο Κόμικς και να δείτε ταινία στο σινεμά του χωριού.

Είσοδος δωρεάν. Ανοιχτά όλο το χρόνο.

 

www.popeyemalta.com


ΙΤΑΛΙΑ

Leolandia

Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο οικογενειακής ψυχαγωγίας της Ιταλίας καλωσόρισε πρόσφατα στην παρέα του την Πέππα το γουρουνάκι.

Βρίσκεται λιγότερο από μία ώρα μακριά από το Μιλάνο και είναι ο παράδεισος του λεγόμενου edutainment, καθώς συνδυάζει την εκπαίδευση (education) με τη διασκέδαση (entertainment). Με τριάντα εννέα σόου και ατραξιόν στη διάθεση του κοινού, μία μέρα εκεί δεν είναι ποτέ αρκετή. Ξεκινήστε με το Minitalia, ένα «ταξίδι» στην ιταλική χερσόνησο μέσα από 160 μινιατούρες σημαντικών μνημείων της χώρας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, το ενυδρείο με τα 56 είδη ψαριών και καρχαριών, το Σπίτι των Ερπετών, όπου κατοικούν περισσότερα από 62 είδη φιδιών, αραχνών και αμφιβίων, και τη Φάρμα, όπου φιλοξενούνται 100 είδη εξωτικών πουλιών. Η μασκότ του πάρκου, ο Leo Monster, θα συντροφεύσει τα παιδιά στα περισσότερα από 30 παιχνίδια και σόου, καθώς θα ξεκινούν τη βόλτα τους με τον Τόμας το τρενάκι, θα κάθονται με την Πέππα το γουρουνάκι στην κουζίνα της, θα σαλπάρουν με το πειρατικό ή θα ξεκαρδίζονται στα γέλια παίζοντας συγκρουόμενα… βαρέλια.

Ανοιχτό όλο το χρόνο, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες (ενημερωθείτε από το site). Είσοδος από 13,50 €.

www.leolandia.it


ΔΑΝΙΑ

Bakken

Κρυμμένο μέσα σε ένα από τα ομορφότερα δάση της χώρας του παγωμένου Βορρά, έχει μεγαλώσει από το 1583 πολλές γενιές Δανών.

Το πιο παλιό πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο απέχει μόλις δέκα λεπτά οδικώς από την Κοπεγχάγη, παραμένει όμως άγνωστο στους επισκέπτες από το εξωτερικό. Τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα οικογένειες Δανών από όλη τη χώρα περνούν ώρες εξερευνώντας το και απολαμβάνοντας παιχνίδια με τα παιδιά, γεύματα στα εστιατόρια, καφέ, ποτό και ζωντανή μουσική στις παμπ, δροσερά παγωτά και μεξικάνικα τάπας στα ξύλινα κιόσκια. Αν είστε τυχεροί, θα συναντήσετε και τον Pjerrot, τον κλόουν με το άσπρο πρόσωπο που «κατοικεί» εκεί εδώ και 200 χρόνια. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο 82 ετών ξύλινο rollercoaster -θεωρείται κλασικό!- ή να βγάλετε εισιτήριο για κάποια από τις υπόλοιπες 78 δραστηριότητες – από σκοποβολή μέχρι παιχνίδια στις στοές και πολλά ακόμη.

Ανοιχτό από 17 Μαρτίου έως 29 Αυγούστου. Είσοδος δωρεάν (ισχύουν χρεώσεις για τα παιχνίδια).

www.bakken.dk


ΑΥΣΤΡΙΑ

Area 47

Πετάξτε στον αέρα, βυθιστείτε στο νερό, σκαρφαλώστε και συρθείτε στο έδαφος στο μεγαλύτερο adventure park της Ευρώπης.

Εδώ θα νιώσετε την έκκριση αδρεναλίνης όπως ποτέ στη ζωή σας, με extreme sports και περιπέτειες που δεν φαντάζεστε: ράφτινγκ και καγιάκ, πτώση από καταρράκτη, εξερεύνηση φαραγγιών με κανό και επίσκεψη σε υπόγεια σπήλαια, mountain bike, αναρρίχηση σε βράχους και parasailing. Υπάρχουν ξύλινες καλύβες και teepee αν θέλετε να παρατείνετε τη διαμονή σας – και θα έπρεπε. Περικυκλωμένο από βουνά, με το φουσκωμένο ποτάμι να το διασχίζει, κόβει την ανάσα με την ομορφιά του αλλά και την έξαψη που προκαλούν οι δοκιμασίες. Στο Area 47 οι προκλήσεις δεν τελειώνουν, ενώ μέτρα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας έχουν επιστρατευθεί για να εξασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητα όλων των επισκεπτών.

Οι ώρες λειτουργίας και οι χρεώσεις αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο και τις δραστηριότητες. Ενημερωθείτε από το site.

www.area47.at


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Grütas Park

Αναμνήσεις από την πρώην ΕΣΣΔ σε ένα πάρκο 200 στρεμμάτων, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης άφησε στους δημόσιους χώρους των κρατών της αγάλματα των έκπτωτων πια ειδώλων της Οκτωβριανής Επανάστασης, που σύντομα μεταφέρθηκαν σε αποθήκες. Στη Λιθουανία, 86 από αυτά τα αγάλματα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Grütas της πόλης Druskininkai, σε μια υπαίθρια έκθεση όπου ο Λένιν «συνομιλεί» με τον Στάλιν και οι ηγέτες της ΕΣΣΔ συζητούν για τις δόξες του παρελθόντος, ενώ λίγο πιο πέρα απομεινάρια και κομμάτια των στρατοπέδων συγκέντρωσης δίνουν στους επισκέπτες μια γεύση Σιβηρίας. Η σοβιετική προπαγάνδα αποδομείται στο μουσείο του πάρκου μέσα από ντοκιμαντέρ και ταινίες, ενώ υπάρχει μόνιμη έκθεση φωτογραφιών εκείνης της περιόδου. Τα παιδιά, έπειτα από την ιστορική αναδρομή, μπορούν να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ και στην παιδική χαρά ή να επισκεφθούν τον ζωολογικό κήπο με τις ζέβρες, τα ελάφια, τις πάπιες. Ολη η οικογένεια μπορεί να ξεκουραστεί και να φάει κάτι ελαφρύ στο καφέ του πάρκου, που λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ανοιχτά όλο το χρόνο. Είσοδος 6 € (δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 6 ετών).

www.grutoparkas.lt


ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Efteling

Το «μαγικό» θεματικό πάρκο, γεμάτο νεράιδες και ξωτικά, είναι το μεγαλύτερο της Ολλανδίας και ένα από τα παλαιότερα σε όλο τον κόσμο.

Οι φήμες λένε ότι ο Γουόλτ Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε την Ντίσνεϊλαντ (που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια το 1955) από το Efteling, που είχε ανοίξει τρία χρόνια νωρίτερα. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο Δάσος των Παραμυθιών, να γνωρίσουν τη Σταχτοπούτα, την Ωραία Κοιμωμένη, τον Χάνσελ και την Γκρέτελ, αλλά και να κάνουν βαρκάδα στην Απαγορευμένη Πόλη των τρολ και των ξωτικών. Οι πιο τολμηροί θα ανέβουν στον Joris τον δράκο -ένα ξύλινο rollercoaster που κόβει την ανάσα καθώς αναπτύσσει ταχύτητα στις διπλές ράγες του-, θα επισκεφτούν το Στοιχειωμένο Σπίτι ή την Καταραμένη Βίλα. Χωρίς χρέωση προσφέρεται η παρακολούθηση του μαγευτικού σόου νερού Aquanura με τα 200 συντριβάνια και τα 900 φώτα, καθώς επίσης μια συναρπαστική αφήγηση από τον -αγαπημένο των παιδιών- Συλλέκτη Παραμυθιών του Δάσους.

Είσοδος από 34,50 € (δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 3 ετών). Ανοιχτά όλο το χρόνο.

www.efteling.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή