Ρέα Βερβίτα: Γενική Διευθύντρια Rent a Car της Avis

Ρέα Βερβίτα: Γενική Διευθύντρια Rent a Car της Avis

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ηρθα για να νοικιάσω το αυτοκίνητο που ο σύζυγός μου θέλει να οδηγήσει από τότε που θυμάται τον εαυτό του (σ.σ.: ιδιαίτερα ακριβό και με πολύ υψηλό ημερήσιο μίσθωμα). Κατά την παραλαβή, θα του έχω κλείσει τα μάτια με ένα μαντίλι, για να μην καταλάβει πού βρίσκεται, πριν καθίσει στη θέση του οδηγού…» Το πολύ «ιδιαίτερο» αίτημα προς την υπηρεσία Prestige της Avis ανήκει σε μια γυναίκα, η οποία νοίκιασε για μία ημέρα το αυτοκίνητο των ονείρων του συντρόφου της, για να του κάνει δώρο την εμπειρία οδήγησής του.

Μέσα σε μια αγορά που μεταλλάσσεται συνεχώς, «υπάρχουν και αυτές οι πιο… τρυφερές στιγμές», εξηγεί η κ. Ρέα Βερβίτα, Γενική Διευθύντρια Rent a Car της Avis, η οποία εκτιμά ότι όσο αυξάνονται οι ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων, αλλάζει και η μορφή της – άρα και οι υπηρεσίες που περιστρέφονται γύρω από αυτήν.

Πώς έχει επηρεαστεί η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτου από την οικονομική συγκυρία;

Η αγορά μας έχει επηρεαστεί από την κρίση, γιατί εξαρτάται άμεσα από το εισόδημα, τη διάθεση για ταξίδια και διακοπές. Η οικονομική συγκυρία αντανακλάται αντίστοιχα και στα επίπεδα ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει πια τόσο διευρυμένη δυνατότητα απόκτησης ή συντήρησης ΙΧ, συνεπώς και η αγορά ενοικίασης προσαρμόζεται σε αυτά τα δεδομένα. Παρέχει λύσεις και δυνατότητες που θα καλύψουν τις ανάγκες μετακίνησης, οι οποίες αρχίζουν να υπερισχύουν έναντι της επιθυμίας ιδιοκτησίας, που ήταν εντονότερη μέχρι πρότινος.

Αν και ο Ελληνας διατηρεί σχέση αγάπης με το αυτοκίνητό του, η συγκεκριμένη νοοτροπία ιδιοκτησίας αλλάζει σιγά σιγά.

Αναδύεται δηλαδή και στη χώρα μας η διεθνής τάση που αφορά στη γενικότερη ανάγκη για αυτοκίνηση και όχι στο μέσο μετακίνησης.

Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτου τα επόμενα χρόνια;

Οι αυξημένες ανάγκες μετακίνησης σίγουρα τροποποιούν την αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων, η οποία με τη σειρά της προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

Επενδύουμε αρκετά στο ιδιωτικό leasing. Παράλληλα, η Avis παγκοσμίως έχει κάτω από την ομπρέλα της μια σειρά από brands τα οποία έρχονται να καλύψουν όλες τις ανάγκες του πελάτη.

Η Budget, για παράδειγμα, είναι ένα «value for money» brand, ενώ η Payless είναι ένα deep value brand, που απευθύνεται στον κόσμο που αναζητά ένα οικονομικό και γρήγορα προσβάσιμο προϊόν στις υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων. Στην Ελλάδα προσφέρεται ήδη από τον Δεκεμβριο του 2015 και καλύπτει ανάγκες που μέχρι στιγμής δεν ικανοποιούνταν από τις υπάρχουσες υπηρεσίες.

 

Οι υπηρεσίες αυτές δεν αλληλοκαλύπτονται;

Υπάρχει μια μικρή, αλλά περιορισμένη αλληλοκάλυψη. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα προαναφερθέντα brands καλύπτουν διαφορετικούς πελάτες, παρέχουν άλλα προϊόντα, απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και ικανοποιούν ανεξάρτητες μεταξύ τους ανάγκες των καταναλωτών.

Ρέα Βερβίτα: Γενική Διευθύντρια Rent a Car της Avis-1

Για ποιους λόγους μπορεί κανείς να επιλέξει το ταξίδι με νοικιασμένο αυτοκίνητο αντί του ιδιόκτητου ΙΧ;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου καλύπτει την ανάγκη του συγκεκριμένου ταξιδιού. Κάθε ιδιόκτητο αυτοκίνητο έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και καλύπτει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος ταξιδεύει σε ένα νησί, θέλει ένα μικρό αυτοκίνητο, αν κάνει μακρινό ταξίδι, αναζητά κάτι πιο άνετο, τόσο σε χώρους όσο και σε κυβισμό.

Επίσης, σήμερα υπάρχει κόσμος που δεν έχει πλέον ιδιόκτητο αυτοκίνητο.

Πολλοί έχουν παραδώσει πινακίδες, αρκετοί δεν έχουν κάνει σέρβις, άλλοι δεν έχουν αλλάξει λάστιχα στο αυτοκίνητό τους. Πλην των άλλων, ένα παλιό αυτοκίνητο δημιουργεί σχετική ανασφάλεια εν όψει ενός μεγάλου οδικού ταξιδιού. Εξάλλου, η ενοικίαση παρέχει άνεση στο συνδυασμό μέσων μεταφοράς με αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο. Κάποιος μπορεί να παραλάβει το αυτοκίνητό του στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο του προορισμού του.

Συχνά, μάλιστα, συμφέρει τον πελάτη πολύ περισσότερο να νοικιάσει αυτοκίνητο από το να μεταφέρει ακτοπλοϊκώς το δικό του. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για όλες τις ανάγκες.

Είναι σύνθετη διαδικασία η ενοικίαση οχήματος;

Η κράτηση μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας www.avis.gr. Ο πελάτης επιλέγει το αυτοκίνητο που επιθυμεί, δηλώνει τις ημέρες και τις ώρες που θα το χρειαστεί και με ένα κλικ έχει στα χέρια του τον αριθμό κράτησης.

Στο σταθμό παραλαβής η διαδικασία είναι εξίσου απλή και διαρκεί κατά μέσο όρο 7 λεπτά: ο πελάτης ερωτάται για τις ανάγκες του, του παρουσιάζονται οι διαθέσιμες επιλογές, δείχνει το δίπλωμά του, την ταυτότητα και την πιστωτική του κάρτα και παίρνει το κλειδί του αυτοκινήτου.  

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα προς ενοικίαση;

Οι περισσότερες κατηγορίες αυτοκινήτων πόλης κινούνται περισσότερο, καθώς καλύπτουν ανάγκες ενός πιο διευρυμένου κοινού. Δημοφιλή είναι και τα mini bus, συνήθως για παρέες που θέλουν να πάνε διακοπές μαζί. Αλλοι πελάτες επιλέγουν, για παράδειγμα, SUV προκειμένου να επισκεφθούν έναν προορισμό στον οποίο θέλουν να κάνουν εντύπωση. Επίσης, αρκετοί είναι οι άνδρες -ως επί το πλείστον- που ενοικιάζουν καινούργια και πιο ιδιαίτερα μοντέλα για να τα δοκιμάσουν.

Πώς μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τη μηχανική κατάσταση του αυτοκινήτου που πρόκειται να νοικιάσει;

Η επιλογή μιας μεγάλης, γνωστής εταιρείας με μακρά ιστορία μπορεί να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Γιατί μια μεγάλη εταιρεία δεν θα ρισκάρει ποτέ την κατάσταση του στόλου της, που είναι και το κεφάλαιό της. Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα από το 1960, ενώ διαθέτουμε έναν σύγχρονο στόλο 30.000 αυτοκινήτων. Δίνουμε εξαιρετική σημασία στο προϊόν και στο επίπεδο των υπηρεσιών μας. Αλλωστε η μακροχρόνια παρουσία μας και το γεγονός ότι δεν έχουμε δυσαρεστημένους πελάτες μάς έχουν καταστήσει ηγέτες του κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή