Η Αμερική στο πιάτο

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλασαρισμένα παντζάρια, τραγανές λαχανίδες, μελιτζάνες με λευκές γαρίδες, πράσινες ντομάτες τουρσί, johnnycake (πίτα από καλαμποκάλευρο που κρατάει τις ρίζες της από τους γηγενείς Αμερικανούς) με σγουρά αντίδια…

Στο εστιατόριο Linton’s του Βοτανικού Κήπου της Ατλάντα, στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, το μενού μοιάζει να είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά γαστρονομικών συνθέσεων που έχουν επηρεαστεί από την αγροτική παράδοση της Αμερικής.

Είναι σαν να πρόκειται για την ίδια την Αμερική σερβιρισμένη στο πιάτο (τουλάχιστον όταν μιλάμε για καλαμποκόπιτες και για… άγουρες πράσινες ντομάτες).

Το νέο στέκι του Βοτανικού Κήπου είναι δημιούργημα του «τρομερού παιδιού» της τοπικής γαστρονομικής σκηνής Linton Hopkins, με executive chef τον Jason Paolini.

Είναι ανοιχτό για μεσημεριανό και βραδινό, ενώ στο χώρο του κήπου λειτουργούν επίσης ένα quick café και ένα petit café.

atlantabg.org, www.lintonsinthegarden.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή