Η μεγάλη επιστροφή

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Περιοχής των Λιμνών (Lake District) στη Βρετανία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τμήμα του δρόμου υποχώρησε κατά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ντέσμοντ και έκλεισε υποχρεωτικά προς επισκευή, στοιχίζοντας στην τοπική οικονομία 1 εκατ. στερλίνες ημερησίως.

Η Περιοχή των Λιμνών, το πιο δημοφιλές εθνικό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου και τόπος έμπνευσης για τους Αγγλους Ρομαντικούς του 19ου αιώνα, υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 15 εκατ. επισκέπτες.

Οι φυσικές καταστροφές του χειμώνα περιόρισαν σημαντικά την τουριστική κίνηση, την οποία οι τοπικές αρχές αισιοδοξούν ότι θα τονώσει αισθητά η επιστροφή του αυτοκινητόδρομου Α591, που μαζί του φέρνει και τα εγκαίνια του Ullswater Way, ενός ολοκαίνουργιου μονοπατιού μήκους 32 χλμ., ιδανικού για μαγευτικούς περιπάτους στη μοναδική φύση και στα χωριά της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή