Ενα σύγχρονο σπίτι για τη μοντέρνα τέχνη

Ενα σύγχρονο σπίτι για τη μοντέρνα τέχνη

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ήδη δημοφιλές μουσείο μοντέρνας τέχνης Τέιτ Μόντερν στην περιοχή Μπανκσάιντ του Λονδίνου υποδέχεται στις 17 Ιουνίου την πολυαναμενόμενη επέκτασή του, που προβλέπεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες, καθώς υπόσχεται μια βιωματική, ολιστική και διαδραστική επαφή με τη σύγχρονη τέχνη.

Χτισμένο πίσω από το ήδη υπάρχον μουσείο, σε σχέδια των Ελβετών αρχιτεκτόνων Herzog και De Meuron, το νέο Τέιτ είναι ένα εντυπωσιακό δεκαώροφο ελικοειδές κτίσμα που, σε αντίθεση με το παλιό, προσφέρει πιο μεγάλους και πιο σύγχρονους χώρους για τη φιλοξενία νέων μορφών μοντέρνας τέχνης, όπως performance και installation art, αλλά και ποικίλων ειδών, όπως χορός και κινηματογράφος.

Εκτός από τις γκαλερί που θα φιλοξενούν έργα Λονδρέζων αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, το νέο μουσείο θα παρέχει χώρους για σεμινάρια και εργαστήρια, μπαρ, εστιατόριο, πωλητήριο, αλλά και μια ταράτσα με πανοραμική θέα στο Λονδίνο.

www.tate.org.uk/visit/tate-modern/new-tate-modern

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή