Μια γκαλερί στο μίλι των θαυμάτων

Μια γκαλερί στο μίλι των θαυμάτων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γκαλερί Sprüth Magers, με έδρα στο Βερολίνο, είναι από το 1983 άρρηκτα συνδεδεμένη με ό,τι πιο πρωτοποριακό έχει να αναδείξει η σύγχρονη τέχνη.

Το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ιστορία της γράφτηκε πριν από μερικούς μήνες με τα εγκαίνια του πρώτου της παραρτήματος στην Αμερική, συγκεκριμένα στην περιοχή Miracle Mile του Λος Αντζελες, που είναι γνωστή για τα μουσεία της.

Οι Γερμανίδες γκαλερίστες Monika Sprüth και Philomene Magers, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, επέλεξαν για τη νέα τους γκαλερί ένα κτίριο του 1960, έκτασης 1.300 τ.μ., σχεδιασμένο από το θρυλικό γραφείο William L. Pereira & Associates, και ανέθεσαν τον επανασχεδιασμό του στον Λονδρέζο αρχιτέκτονα Andreas Lechthaler και στο βερολινέζικο γραφείο Botho von Senger und Etterlin.

Η γκαλερί ψηφίστηκε από το έγκριτο περιοδικό Wallpaper* η καλύτερη νέα γκαλερί για το 2016. Αυτή την περίοδο φιλοξενεί την έκθεση «Entrance to the Void» με έργα του George Condo.

www.spruethmagers.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή