Ενας φιλόξενος κόκορας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους ταξιδιώτες να αναζητούν, όλο και πιο επίμονα, ξενοδοχεία που θυμίζουν περισσότερο το φιλόξενο σπίτι ενός ντόπιου παρά την απρόσωπη δημιουργία κάποιου ντιζάινερ, το C.Ο.Q. Hotel ήρθε στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού για να ικανοποιήσει ακριβώς αυτή την ανάγκη: έναν πραγματικό χώρο συνεύρεσης φίλων και όχι απλώς μια πρόταση διαμονής.

Η ονομασία του αποτελεί το αρκτικόλεξο του Community Οf Quality (κοινότητα ποιότητας). Ωστόσο, επειδή «coq» στα Γαλλικά θα πει «κόκορας», οι ιδιοκτήτες χάριν παιγνίου έχουν προσθέσει και ένα… κοτέτσι στην αυλή, από όπου προέρχονται τα φρέσκα αυγά για το πρωινό.

Στο άνετο και φινετσάτο πολυχρηστικό σαλόνι του ισογείου οι επισκέπτες συναντιούνται με τους φίλους τους για επιτραπέζια δίπλα στο τζάκι, ταινίες ή ένα ποτήρι κρασί υπό τους ήχους κάποιου βινυλίου.

Τα 50 δωμάτια, μικρά αλλά εκλεπτυσμένα, με σύγχρονες και βίντατζ πινελιές, φιλοδοξούν να ικανοποιήσουν όχι μόνο τους ξένους επισκέπτες, αλλά και ντόπιους που πεθύμησαν ένα… ξένο κρεβάτι.

www.coq-hotel-paris.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή