ΤΑΞΙΔΙΑ

Πίτσα στην Ψαρούπολη

wm-mulherins-sons---pizza-room---by-matthew-williams

Ηδη οι ντόπιοι παραληρούν για τα χειροποίητα ζυμαρικά και τις ξυλοφουρνιστές πίτσες του νέου παραδοσιακού ιταλικού εστιατορίου που άνοιξε στη γειτονιά Fishtown της Φιλαδέλφειας στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Το ασυνήθιστο για ιταλικό εστιατόριο όνομα Wm. Mulherin’s Sons επιλέχθηκε προς τιμήν της οικογένειας Mulherin, στην οποία ανήκε τη δεκαετία του 1890 το εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης ουίσκι και σήμερα στεγάζεται το εστιατόριο, ενώ η ανακαίνιση έγινε με σεβασμό στο ιστορικό κτίριο, διατηρώντας το βιομηχανικό στυλ και μέρος του διακόσμου.

Το Mulherin’s ήρθε να προστεθεί στο γαστριμαργικό τοπίο μιας γειτονιάς που διανύει περίοδο καλλιτεχνικής και γαστρονομικής αναγέννησης· παλαιότερα είχε ανεπτυγμένη την αλιεία και αποτελούσε σημαντικό κέντρο αλιευτικής δραστηριότητας, εξ ου και το όνομα Fishtown (Ψαρούπολη).

Το εστιατόριο διαθέτει μπαρ, σαλόνι με τζάκι και ένα δεύτερο σαλόνι με ανοιχτή κουζίνα, για να παρακολουθούν οι επισκέπτες το μαγείρεμα στον ξυλόφουρνο, ενώ στον πρώτο όροφο του κτιρίου από το φθινόπωρο θα υπάρχουν και δωμάτια.

http://wmmulherinssons.com