Βοστώνη by locals

6' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στα γοτθικά κτίρια και τους μοντέρνους ουρανοξύστες της φοιτητούπολης του Χάρβαρντ και του MIT, υπάρχουν διευθύνσεις που δύσκολα θα βρείτε σε ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Toad

1912 Massachusetts Avenue

Tηλ. +1 617-4974950

Δευτέρα-Τετάρτη 17.00-01.00,

Πέμπτη-Σάββατο 17.00-02.00,

Κυριακή 15.00-01.00

Δείπνο: 13 ευρώ

Την πρώτη φορά που μπήκα σε αυτό το μικρό φιλικό μπαρ, με χαιρέτησαν χαμογελαστά πρόσωπα στην μπάρα και στα τραπέζια και η φωνή μιας γνωστής τραγουδίστριας στη σκηνή. Υπάρχουν πέντε μικρά στρογγυλά τραπέζια και περίπου δώδεκα σκαμπό στο μπαρ, αλλά η ακουστική είναι εξαιρετική, η εξυπηρέτηση γρήγορη και η μυρωδιά των μπέργκερ έκανε το στομάχι μου να γουργουρίζει. Η μικρή σκηνή φιλοξενεί κάθε βράδυ τραγουδιστές και μουσικούς, και μάλιστα χωρίς εισιτήριο.

– ABIGAIL HEISLER


Flatbread

45 Day Street

Καθημερινά 11.30-22.00

Δείπνο: 19,50 ευρώ

Μόλις περάσετε την πόρτα της εισόδου στην πιτσαρία Flatbread, νιώθετε να σας «τυλίγει» η μυρωδιά του ξυλόφουρνου. Είναι ιδανική για οικογένειες, παρότι συχνά υπάρχει αναμονή. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μπορείτε, όσο περιμένετε, να πιείτε ένα ποτό στο μπαρ ή εναλλακτικά να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας με μια παρτίδα μπόουλινγκ, καθώς στο χώρο του εστιατορίου υπάρχουν διάδρομοι μπόουλινγκ. Η αγαπημένη μου πίτσα αυτή την περίοδο είναι η Somerville Community Flatbread, με σάλτσα ντομάτας, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σπιτικό λάδι σκόρδου, πασπαλισμένη με μείγμα βιολογικών βοτάνων. Απλά εκπληκτική! Να τονίσω ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν στις παρασκευές είναι βιολογικά.

– ABIGAIL HEISLER


Sound Bites

704 Broadway

Tηλ. +1 617-6238338

Δευτέρα-Σάββατο 06.30-21.30,

Κυριακή 06.30-15.45

Pancakes: 7 ευρώ

Πριν από κάποια χρόνια, το Sound Bites ήταν ένα μικρό μαγαζί ασφυκτικά γεμάτο κάθε Σαββατοκύριακο από κόσμο που «έκανε ουρά» για να γευτεί τις υπέροχες ομελέτες και τις σπιτικές τηγανητές πατάτες. Τότε ο ιδιοκτήτης, ο Yasir, έβαζε τις φωνές σε όποιον πίστευε ότι καθυστερούσε να φάει, γιατί υπήρχαν πεινασμένοι πελάτες που περίμεναν τη σειρά τους. Κάποια μέρα, έχοντας μόλις χάσει τη δουλειά μου, πήγα εκεί για μεσημεριανό. Το μαγαζί ήταν ήσυχο και ο Yasir κάθισε μαζί μου και με ρώτησε γιατί ήμουν στενοχωρημένος. Οταν του είπα ότι είχα απολυθεί, με κέρασε το φαγητό και με διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά. Σήμερα, το Sound Bites είναι μεγαλύτερο, σερβίρει το ίδιο καλό φαγητό, ο Yasir δεν φωνάζει πια, αλλά έχει την ίδια καλή καρδιά.

– CHRIS CONCEPCION


Backbar

7 Sanborn Court, Somerville

Tηλ. +1 617-7180249

Καθημερινά 16.00-00.00

Κοκτέιλ: 9 ευρώ

Είναι κρυμμένο σε ένα δρομάκι και η είσοδός του σχεδόν δεν διακρίνεται, μοιάζει με παράνομο μπαρ της εποχής της ποτοαπαγόρευσης (τα λεγόμενα speakeasy), αλλά καλύτερα μην το πείτε στο προσωπικό. Αλλωστε, μόλις ανοίξει η πόρτα, θα δείτε ένα μεγάλο μπαρ με μουσική, γέλιο, ζωηρές συζητήσεις. Η αισθητική είναι βιομηχανική και εκτός από ουίσκι και τζιν σερβίρει αμάρο, ρούμι από ντόπια αποστακτήρια, σπιτικά λικέρ και γευστικά κοκτέιλ. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε φανταστική σούπα ράμεν, αλλά και απολαυστικά παγωτά.

– CHRIS CONCEPCION


Flat Black

50 Broad Street

Δευτέρα-Παρασκευή 06.30-17.00

Καπουτσίνο: 2,20 ευρώ

Τις ώρες που έχει στη διάθεσή του για χαλάρωση το προσωπικό σε αυτό το καφέ, μαζεύεται γύρω από έναν φορητό υπολογιστή και παρακολουθεί γνωστούς baristas να εξελίσσουν την τέχνη του καφέ. Και μαθαίνουν γρήγορα. Ο καφές στο Flat Black είναι μια εμπειρία. Οπως πολλά άλλα καφέ του κινήματος του «τρίτου κύματος» -που φροντίζει για την υψηλή ποιότητα του καφέ-, προμηθεύονται κόκκους από τη δική τους επιχείρηση καβουρδίσματος στο Ντόρτσεστερ, για να είναι πάντα φρέσκοι και ευωδιαστοί. Κάθε ρόφημα καφέ είναι εξαιρετικό, ενώ θα εκπλαγείτε από το πόσο τους αρέσει να κάνουν όμορφα σχέδια πάνω στον αφρό.

– CHRIS CONCEPCION


FoMu

655 Tremont Street

Tηλ. +1 617-9827955

Καθημερινά 11.00-23.00

Μικρό παγωτό: 4 ευρώ

Στην περιοχή Watertown υπάρχει ένα μέρος όπου θα δοκιμάσετε το πιο απίστευτο, απολαυστικό και πλούσιο παγωτό που έχετε φάει. Το μυστικό συστατικό κάθε γεύσης είναι απλώς το γάλα καρύδας. Φίλοι μου vegan και όλοι εσείς που απέχετε από τη λακτόζη, στη Βοστώνη υπάρχει ο παράδεισος του παγωτού για εσάς – αλλά και για όλους τους υπολοίπους. Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία εκτιμά τα τοπικά και σπιτικά προϊόντα και σερβίρει μοναδικές γεύσεις σύμφωνα με την εποχή, αλλά και όλο το χρόνο, όπως αβοκάντο, γλυκιά λεβάντα, μπισκότο, μύρτιλο με μπισκότο.

– LIA BROUILLARD


Παρατηρητήριο Custom House TOWER

3 McKinley Square

Tηλ. +1 617-3106300

Δευτέρα-Πέμπτη 14.00

Εισιτήριο: 3,50 ευρώ

Αν θέλετε να απολαύσετε εκπληκτική θέα της πόλης από ψηλά, με λίγα χρήματα και χωρίς ορδές τουριστών, θα σας αποκαλύψω ένα μικρό μυστικό: Kατευθυνθείτε στο παρατηρητήριο του Custom House Τower, στην πλατεία McKinley. Χρονολογείται από το 1849, έχει ύψος 151 μέτρα και είναι ένα από τα εμβληματικά κτίρια της πόλης. Το παρατηρητήριο βρίσκεται στον 26ο όροφο και προσφέρει θέα 360°, αλλά η πρόσβαση είναι εφικτή στις 2 το μεσημέρι από Δευτέρα έως Πέμπτη, καιρού επιτρέποντος. Δυστυχώς, πολλοί κάτοικοι της πόλης δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του. Προσέξτε να μην ανησυχήσετε τη φωλιά της οικογένειας γερακιών που έχει εκεί το δικό της καταφύγιο.

– LIA BROUILLARD


Arnold Arboretum

125 Arborway

Τηλ. +1 617-5241718

Καθημερινά από την ανατολή του ηλίου έως το ηλιοβασίλεμα – Δωρεάν

Αυτό το δενδροκομείο δημιουργήθηκε το 1872, με απόφαση του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, και είναι κομμάτι του διάσημου Emerald Necklace της Βοστώνης, μιας «αλυσίδας» πάρκων 1.100 στρεμμάτων. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Arnold Arboretum, συνολικής έκτασης 281 στρεμμάτων, οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, να περπατήσετε στα δρομάκια, να μελετήσετε τα είδη δέντρων που φιλοξενεί και να περάσετε χρόνο στο ερευνητικό κέντρο, που λειτουργεί ανελλιπώς, συχνά φιλοξενώντας ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Τι λέτε, είναι ώρα για εξερεύνηση;

– LIA BROUILLARD


Βιβλιοπωλείο Brattle

9 West Street

Tηλ. +1 617-5420210

Δευτέρα-Σάββατο 09.00-17.30

Μήπως θέλετε έναν τόμο από όλα τα τεύχη του βρετανικού περιοδικού Punch που κυκλοφόρησαν το 1917; Εναν οδηγό μαγειρικής του Μέιν; Ή μήπως θα σας ενδιέφερε να χαζέψετε εκατοντάδες παλιά βιβλία που κοστίζουν από 1 έως 5 ευρώ και τα οποία δεν ξέρετε από πού μπορείτε να τα προμηθευτείτε; Κάντε μια στάση στο Brattle, το καλύτερο second-hand βιβλιοπωλείο της πόλης, από το 1825. Είναι μαγνήτης για βιβλιοφάγους που αναζητούν το επόμενο ανάγνωσμά τους, ενώ εκεί «ξεφορτώνονται» οι βιβλιοκριτικοί τα δωρεάν αντίτυπα βιβλίων που λαμβάνουν. Εγώ προτιμώ να ψάχνω στα καρότσια που βρίσκονται στο πάρκινγκ, ακριβώς έξω από το κτίριο. Εκεί τα βιβλία είναι χωρισμένα ανάλογα με την τιμή, ενώ στα ράφια του είναι ταξινομημένα σε θεματικές ενότητες.

– ZAC CARDWELL


Cambridge Brewing Company

1 Kendall Square 100

Tηλ. +1 617-4941994

Κυριακή 11.00-23.00, Δευτέρα 11.30-23.00,

Τρίτη-Πέμπτη 11.30-00.00, Παρασκευή 11.30-00.45, Σάββατο 11.00-00.45

Κυρίως γεύμα: 13 ευρώ

Τα περισσότερα μπαρ είτε διαθέτουν καλή μπίρα είτε καλό φαγητό – είναι δύσκολο να βρεις και τα δύο. Οχι όμως στο Cambridge Brewing Company. Παρότι έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη για τις φανταστικές και συχνά πρωτότυπες μπίρες του -που ζυμώνονται εκεί, σε ένα χώρο που χωρίζεται από το μπαρ μόνο με ένα τζάμι-, παίρνει τα πιάτα που σερβίρει πολύ στα σοβαρά. Στο μενού υπάρχουν τόσες καλές επιλογές, που είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς. Εχει πολύ καλό brunch, fish & chips, σπιτικά vegetarian μπέργκερ και πίτσα. Δεν μπορώ να αντισταθώ στις εποχικές μπίρες, αλλά τιμώ και τη μόνιμη συλλογή. Συχνά στον κατάλογο προστίθενται μπίρες που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με άλλα ζυθοποιεία, ντόπια ή διεθνή. Ζητήστε τη βοήθεια του μπάρμαν, αν χρειαστεί και, όταν ο καιρός είναι καλός, αράξτε στα έξω τραπεζάκια.

– ZAC CARDWELL

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή