Φιλοξενούμενοι της Giulia

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Giulia «κατοικεί» στο Μιλάνο σε ένα νεοκλασικό του 19ου αιώνα, απέναντι από τον καθεδρικό ναό. Εργάζεται ως σκηνογράφος στο Θέατρο της Σκάλας, είναι τελειομανής αλλά και απρόβλεπτη.

Δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά… το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Room Mate, που δίνει στις μονάδες της ονόματα ανθρώπων, πλασάροντάς τα μάλιστα με ένα πρωτότυπο αφήγημα.

Σκοπός είναι να μοιάζουν με φιλόξενα σπίτια ντόπιων που προσκαλούν τον επισκέπτη να γνωρίσει την κουλτούρα του τόπου. Για την Giulia, που διαθέτει συνολικά 85 δωμάτια, η Ισπανίδα designer Patricia Urquiola –που έχει την έδρα της στο Μιλάνο– δημιούργησε χώρους φιλόξενους και κομψούς, στο στυλ τυπικών ιταλικών κατοικιών.

Τους έντυσε με έργα Ιταλών καλλιτεχνών, έπιπλα σε όλα τα χρώματα και τα σχήματα από τον οίκο Cassina, πρωτοπόρο του ιταλικού βιομηχανικού ντιζάιν, αλλά και με αντιπροσωπευτικά στοιχεία της μιλανέζικης αρχιτεκτονικής, όπως το ροζ μάρμαρο στο πάτωμα του φουαγιέ – ίδιο με αυτό του διάσημου καθεδρικού ναού της πόλης.

https://room-matehotels.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή