Μόσχα by locals

5' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεζογέφυρα Bogdan Khmelnitsky

Bogdana Khmelnitskogo Μost

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Κατασκευασμένη από ατσάλι και γυαλί, η φωτεινή γέφυρα με τους υπαίθριους πεζόδρομους στις δύο πλευρές του αυτοκινητόδρομου είναι η αγαπημένη μου στη Μόσχα. Στο εσωτερικό, κατά μήκος της διαδρομής, μπορείτε να χαζέψετε τους πάγκους με τα σουβενίρ, όμως αυτό που θα σας κόψει την ανάσα είναι η θέα, όποια ώρα της ημέρας κι αν έρθετε. Το καλοκαίρι μού αρέσει να κάθομαι στη σκιά του μεταλλικού σκελετού της και να παρατηρώ τους περαστικούς.

– EVGENIYA KOROLEVA


Kamchatka

Kuznetskiy Μost, 7

Tηλ.  +7-4956248825

Δευτέρα-Πέμπτη 10.00-23.00, Παρασκευή 10.00-03.00, Σάββατο 12.00-03.00, Κυριακή 12.00-01.00

Μπίρα 0,5 L: από 1,10 ευρώ

Το καλύτερο μέρος για να τελειώσει κανείς τη βραδινή του έξοδο! Ο λόγος; Είναι ιδανικό όταν έχεις ήδη πιει μερικά ποτά και δεν σε νοιάζει αν θα συνεχίσεις για φαγητό, χορό ή κάνα ποτό ακόμα. Στο ισόγειο λειτουργεί ένα μπαρ-καντίνα που σερβίρει σνακ τοπικής κουζίνας για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα. Στο υπόγειο βρίσκεται το μπαρ, όπου επίσης θα βρείτε στο μενού του ορισμένα απλά πιάτα. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου στον χώρο του ισογείου τοποθετούνται μικρά μπαρ, από όπου μπορεί κανείς να πάρει την μπίρα του σε πλαστικό ποτήρι και να βγει έξω να χορέψει (ιδιαίτερα τις γλυκές βραδιές του καλοκαιριού ή του φθινοπώρου). Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και χαρούμενη.

– ALEXANDRA KINEVSKAYA


Alexey Kozlov Club

Olimpiyskiy Prospect 16 build.2

Tηλ. +7-9269520077

Καθημερινά 18.00-04.00

Δωρεάν

Υπάρχουν πολλά μέρη στη Μόσχα για τους λάτρεις της τζαζ, αυτό όμως είναι το μοναδικό που συνδυάζει άνετη, φιλική ατμόσφαιρα και εξαιρετικές μουσικές επιλογές. Καθημερινά φιλοξενεί μπάντες, τις περισσότερες φορές μάλιστα η είσοδος είναι δωρεάν. Ο ιδιοκτήτης είναι και ο ίδιος μουσικός και επιλέγει ό,τι καλύτερο από τζαζ, blues και fusion για τις live εμφανίσεις. Κάποιες φορές, μάλιστα, ανεβαίνει και στη σκηνή. Καλύτερα φροντίστε να έχετε κλείσει τραπέζι πριν πάτε και σας προειδοποιώ ότι ίσως χρειαστεί λίγη ώρα μέχρι να το εντοπίσετε. Μόλις όμως μπείτε, οι μελωδίες θα σας παρασύρουν. 

 ALEXANDRA KINEVSKAYA


GlavPivMag

Ulitsa Makarenko 2/21

Τηλ. +7-4959162325

Κυριακή-Πέμπτη 10.00-23.00,

Παρασκευή-Σάββατο 10.00-22.00

Cider 0,4 L: 3,50 ευρώ

Tο μπαρ GlavPivMag διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπίρες και μηλίτες για να διαλέξετε (το ρωσικό St. Anton είναι πολύ καλό, ειδικά με γεύση αχλάδι). Η μουσική είναι αρκετά δυνατή, οπότε δεν θα μπορείτε εύκολα να πιάσετε κουβέντα με την παρέα σας ή με τους υπόλοιπους θαμώνες. Αν λοιπόν θέλετε ηρεμία, μπορείτε να πάρετε την μπίρα σας από το μπαρ και να χαλαρώσετε περπατώντας ανάμεσα σε πανέμορφα ιστορικά κτίρια μέχρι τη γειτονική λίμνη Chistye Prudy – τα παγκάκια στο πάρκο είναι πολύ αναπαυτικά.

MERI MELKONYAN


Mir iskusstva

Dolgorukovskaya, 33, c3

Tηλ. +7-4999786619

Είσοδος: 3,50 ευρώ

Εδώ θα δείτε άγνωστες ταινίες του ρωσικού σινεμά και θα τις απολαύσετε. Προσωπικά είμαι λάτρης των ταινιών κάθε είδους και ανακάλυψα αυτό το μέρος όταν διοργανώθηκε εδώ ένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Βρίσκεται σε μια μικρή αυλή, κρυμμένη στο κέντρο της πόλης. Δεν θα είναι εύκολο να βρείτε την είσοδο, γι’ αυτό προτείνω να «κατεβάσετε» έναν χάρτη. Σας προειδοποιώ ότι δεν μοιάζει καθόλου με σινεμά: η οθόνη του είναι μικρότερη από αυτές που έχετε σπίτι σας, οι ταινίες δεν είναι καινούργιες, σίγουρα όχι διάσημες, και θα μπορούσατε να τις δείτε στο youtube χωρίς να πληρώσετε εισιτήριο. Ομως δεν θα το κάνατε ποτέ, ενώ σε αυτόν τον μικρό κήπο, όπου «ανθίζουν» όμορφες στιγμές της έβδομης τέχνης, η εμπειρία είναι μοναδική.

ILYA SOKOLOV


Gorky Apartment Museum

Malaya Nikitskaya Ulitsa 6/2

Tηλ. +7-4956905130

Τετάρτη-Κυριακή 11.00-17.30

Δωρεάν

Είναι δύσκολο να περάσει κανείς από την οδό Malaya Nikitskaya χωρίς να προσέξει την εντυπωσιακή κατοικία που δεσπόζει στην περιοχή. Δεν ξέρω, όμως, πόσοι γνωρίζουν πως εκεί έζησε από το 1931 μέχρι το 1936 ο Μαξίμ Γκόρκι. Από το 1965 λειτουργεί ως μουσείο αφιερωμένο σε εκείνον. Οποτε το επισκέπτομαι νιώθω δέος, καθώς περιπλανιέμαι στα δωμάτια όπου έζησε και εργάστηκε. Η διακόσμηση έχει διατηρηθεί ακριβώς όπως ήταν και έχει μια αυθεντική ομορφιά. Και ένα μικρό μυστικό: στη σοφίτα υπάρχει κρυμμένo ένα παρεκκλήσι παλαιοημερολογιτών. Το μουσείο είναι κλειστό την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα.

MARIA SELEZNEVA


 Βοτανικός κήπος Aptekarsky Ogorod

Prospekt Mira, 26, Sroenie 1

Tηλ. +7-4956805880

Καθημερινά 10.00-22.00

Είσοδος: 2,75 ευρώ

Για να βρείτε αυτόν τον πανέμορφο κήπο, αναζητήστε στο 26 της Prospekt Mira την ταμπέλα της τράπεζας Unicredit και λίγο παραδίπλα ένας διάδρομος θα σας οδηγήσει στην είσοδο του κήπου. Εδώ, ανάμεσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, θα χαλαρώσετε ακούγοντας το τιτίβισμα των πουλιών. Υπάρχουν επίσης μια μικρή λίμνη με πάπιες, ένα σιντριβάνι, αψίδες στολισμένες με λουλούδια, δέντρα, μονοπάτια για να περπατήσετε και παγκάκια για να ξεκουραστείτε. Τον κήπο δημιούργησε το 1706 ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας. Τα αγαπημένα μου μέρη είναι το θερμοκήπιο και ο μικρός λόφος με τα κωνοφόρα σε μια μακρινή άκρη του πάρκου.

EVGENIYA KOROLEVA


 Varenichnaya Νο 1

Street Nikolskaya 11/13,

Stroenie 2

Καθημερινά 10.00-00.00

Ενα πιάτο και ποτό: 6 ευρώ

Ανακαλύψαμε με τον φίλο μου αυτό το εστιατόριο ανήμερα τα Χριστούγεννα. Περιπλανιόμασταν στο κέντρο της πόλης και είχαμε αρχίσει να ξεπαγιάζουμε, όταν είδαμε μπροστά μας το Varenichnaya Νο 1. Αν χρειαστεί να περιμένετε, να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο. Οι τιμές είναι προσιτές, η διακόσμηση έχει κάτι οικεία σοβιετικό, όπως χαλιά στους τοίχους, και τα ποτά σερβίρονται σε ποτήρια του νερού κ.λπ. Το πρωινό σερβίρεται έως τις 12.00, ενώ υπάρχουν και προσφορές, όπως δύο πιάτα με 35 € ή τρία πιάτα με 49 €.Δοκίμασα νοστιμότατα πιροσκί με λάχανο και μανιτάρια και ο φίλος μου με κεράσια. Μμμ!

EVGENIYA KOROLEVA 


Red October

Yakimanskaya Naberegnaya

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Το νησί του «Κόκκινου Οκτώβρη» είναι μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική κοινότητα που στεγάζεται στα κτίρια του παλιού εργοστασίου σοκολάτας, απέναντι από τον Καθεδρικό του Σωτήρος Χριστού. Στις γκαλερί, στα κλαμπ και στα γραφεία του διοργανώνονται οι μεγαλύτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη Μόσχα. Μπορεί κανείς να περάσει όλη την ημέρα εκεί αρχίζοντας με πρωινό σε ένα από τα καφέ, συνεχίζοντας με επισκέψεις στις γκαλερί, κάποια ομιλία, μαθήματα γιόγκα ή σχεδίου. Κλείστε τη μέρα σας με ποτό σε κάποιο από τα πιο δημοφιλή κλαμπ της πόλης.

 ALEXANDER DELTSOV


ARTPLAY

Nizhnyaya

Syromyatnicheskaya, 10

Tηλ. +7-4956200883

Καθημερινά 11.00-23.00

Είναι ένας φιλόξενος χώρος για σεμινάρια και εμπορικές χρήσεις σε μια περιοχή που θυμίζει το Λονδίνο, με τα διώροφα και τριώροφα κτίρια να στεγάζουν καφέ ή παμπ στον πρώτο όροφο. Η «τέχνη του δρόμου» προβάλλεται σε μεταλλικές επιφάνειες πάνω στις προσόψεις των κτιρίων ή σε τοιχογραφίες. Δοκιμάστε τα νοστιμότατα σάντουιτς που πουλάνε νεαροί Τούρκοι, χαζέψτε στην αγορά που στήνεται με ρούχα και αξεσουάρ και απολαύστε τη θέα από τη βεράντα. Αυτή την εποχή ένα μουσείο φιλοξενεί έκθεση έργων του Μιχαήλ Αγγελου.

EVGENIYA KOROLEVA

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή