ΤΑΞΙΔΙΑ

H μουσική «πλέει» στο Ντουμπάι

renderings-_-sunset
dubai-opera-interior-
dubai-opera-auditorium

Περιτριγυρισμένη από ουρανοξύστες, μεταξύ των οποίων και ο ψηλότερος στον κόσμο, Burj Khalifa, η εντυπωσιακή νέα Oπερα του Ντουμπάι μονοπωλεί εδώ και λίγο καιρό το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών.

Εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές βάρκες «dhow» των Αράβων, που κάποτε διέσχιζαν τον Αραβικό Κόλπο μεταφέροντας ψάρια, χουρμάδες, μπαχαρικά και μαργαριτάρια, το κτίριο του αρχιτέκτονα Janus Rostock στεγάζει ένα πολυμορφικό αμφιθέατρο 2.000 θέσεων, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες διαφορετικών τύπων εκδηλώσεων, όπως θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, ακόμα και εκθέσεις.

Με 50 παραστάσεις, από κλασικά κονσέρτα μέχρι μιούζικαλ, προγραμματισμένες για τους πρώτους τέσσερις μόνο μήνες λειτουργίας της, η Οπερα φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο καλλιτεχνικό κέντρο της Μέσης Ανατολής.

Για μια ολοκληρωμένη πρόταση βραδινής εξόδου, στην ταράτσα του κτιρίου υπάρχει εστιατόριο με κήπο, για αλησμόνητα δείπνα με θέα το «μουσικό σιντριβάνι» του Ντουμπάι, που κάθε βράδυ στήνει χορό.

http://dubaiopera.com