Ένας δύσκολος αποχαιρετισμός

Ένας δύσκολος αποχαιρετισμός

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mόνιμη κάτοικος του ζωολογικού πάρκου Ocean Park του Χονγκ Κονγκ τα τελευταία 17 χρόνια, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής, ήταν το γηραιότερο μεγάλο πάντα σε αιχμαλωσία στον κόσμο.

Η Jia Jia ή «γιαγιά πάντα», όπως ήταν το χαϊδευτικό της, προσφέρθηκε ως «δώρο» από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ με αφορμή το τέλος της βρετανικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Πέρυσι κέρδισε, λόγω ηλικίας, μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ενώ τον Αύγουστο γιόρτασε τα 38α γενέθλιά της – τα 114α σε ανθρώπινα χρόνια.

Εδώ και καιρό έπασχε από διάφορες γεροντικές παθήσεις, όπως υψηλή πίεση, αρθριτικά και καταρράκτη και στα δύο μάτια, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η υγεία της παρουσίασε σταδιακά επιδείνωση.

Την Κυριακή που μας πέρασε, οι κτηνίατροι του πάρκου βλέποντας την Jia Jia ανήμπορη να τραφεί ή να κινηθεί, έκριναν ότι το καλύτερο γι’ αυτήν –και το πιο ηθικό– ήταν η ευθανασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή