Για κοκτέιλ στα… κρυφά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Himitsu στα Ιαπωνικά σημαίνει «μυστικό». Eίναι όμως και το κοκτέιλ μπαρ που δημιούργησε στην Ατλάντα των ΗΠΑ ο Βρετανός βιομηχανικός σχεδιαστής Tom Dixon, αντλώντας έμπνευση από τα παράνομα στέκια της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, τα λεγόμενα speakeasies, όπου, για να καταφέρει να «εισχωρήσει» κανείς, έπρεπε να γνωρίζει το συνθηματικό.

Ετσι, όσοι θέλουν να απολαύσουν το κοκτέιλ τους στο συγκεκριμένο «μυστικό μπαρ» θα πρέπει να κάνουν κράτηση και κατά την είσοδό τους να πληκτρολογήσουν το συνθηματικό που τους έχει δοθεί. Στον χώρο πρωταγωνιστούν οι δημιουργίες του σχεδιαστή, όπως τα φωτιστικά σε σχήμα λιωμένου μετάλλου που κρέμονται από την οροφή εκπέμποντας μια απόκοσμη λάμψη.

Στο ίδιο θεατρικό concept, ο Dixon δημιούργησε μια χάλκινη γυαλιστερή μπάρα, πίσω από την οποία οι αλχημιστές mixologists  αναδεικνύουν την τέχνη τους, με τους θαμώνες να τους παρακολουθούν ευλαβικά, σαν θεατές σε παράσταση. www.puraibeto.com/himitsu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή