Ραντεβού στο μουσείο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας (ΜΑΑΤ) στην περιοχή Belém της Λισαβόνας μπορεί να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί, όμως φιλοξενεί ήδη τις σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών, αποτελώντας παράλληλα έναν νέο τόπο συνάντησης για τους ντόπιους.

Δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου AL_A της Βρετανίδας Amanda Levete, το κτίριο καταλαμβάνει έκταση 38.000 τ.μ. στις όχθες του ποταμού Τάγου και εμπνέεται από τους κυματισμούς του νερού στο οποίο καθρεφτίζεται. Τα 15.000 τρισδιάστατα λευκά κεραμικά πλακίδια που το καλύπτουν αντανακλούν στο εσωτερικό το φως, καθώς αυτό αλλάζει μέσα στην ημέρα.

Προκειμένου ο όγκος του μην ξεπερνά σε ύψος τα γειτονικά κτίρια, οι τέσσερις εκθεσιακοί χώροι του αναπτύσσονται στο υπόγειο. Η κυματιστή οροφή του προσφέρεται για βόλτες με όμορφη θέα στην πόλη και στο ποτάμι, ενώ μέσα στο 2017 μια πεζογέφυρα θα τη συνδέσει με τον παρακείμενο δρόμο.

www.maat.pt

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή