Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ιδιοκτήτρια του Aegialis Hotel & Spa

Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ιδιοκτήτρια του Aegialis Hotel & Spa

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμαθε τι σημαίνει αμοργιανή φιλοξενία βοηθώντας τον πατέρα της στη δουλειά με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Αιγιάλη. Στα 18 της έφυγε στην Αμερική, όμως η Αμοργός την τράβηξε πίσω. Η Ειρήνη Γιαννακοπούλου δραστηριοποιείται πολιτιστικά και τουριστικά στο νησί, ενώ διοχετεύει μεγάλο μέρος της αγάπης της στη γαστρονομία, στο φυσικό περιβάλλον και στο μπουτίκ ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa.

Ειρήνη Γιαννακοπούλου, ιδιοκτήτρια του Aegialis  Hotel & Spa-1

Ποιο είναι το προφίλ του τουρίστα που επισκέπτεται την ξενοδοχειακή μονάδα σας;

Το Aegialis Hotel & Spa είναι ξενοδοχείο-προορισμός. Οι επισκέπτες του είναι υψηλής οικονομικής επιφάνειας, με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα. Γνωρίζουν ότι θα βρουν άνεση, διακριτική πολυτέλεια, αυθεντική φιλοξενία, καλό φαγητό, εξυπηρέτηση, αναζωογόνηση στο Λάλον Υδωρ Spa, εναλλακτικές δραστηριότητες.

Τι κάνει ξεχωριστή τη φιλοξενία στην Αμοργό;

Λόγω της νευραλγικής γεωγραφικής της θέσης, η Αμοργός από την αρχαιότητα ήταν σταθμός για τους ταξιδευτές, που σταματούσαν στο ασφαλές λιμάνι των Καταπόλων. Το αίσθημα της φιλοξενίας ήταν ανέκαθεν πηγαίο και αυθεντικό. Το εγκάρδιο χαμόγελο και η καλοσύνη των ντόπιων είναι μοναδικά. Η φιλοξενία γίνεται αισθητή από τα κεράσματα στα μοναστήρια μας, από τις γιορτές ψημένης ρακής, παστελιού, ξεροτήγανου και τα πανηγύρια μας.

Η δύσκολη πρόσβαση αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την επίσκεψη στο νησί;

Την κάνει ξεχωριστή. Την προστατεύει από τον μαζικό τουρισμό και αφήνει το πεδίο ελεύθερο για τους λάτρεις της ησυχίας, της κουλτούρας και του φυσικού της περιβάλλοντος. Είναι ο παράδεισος για τους περιπατητές, που τη γνωρίζουν μέσα από πεζοπορίες στα ιστορικά της μονοπάτια, που ευωδιάζουν από τα πολυποίκιλα βότανα του νησιού. Ακόμα και το ταξίδι με τον «Σκοπελίτη», το τοπικό μας πλοίο, είναι ιδιαίτερο, αν θεωρηθεί μια μικρή κρουαζιέρα στις Μικρές Κυκλάδες, στον δρόμο προς την Αμοργό!

Υπάρχουν συνέργειες μεταξύ των ντόπιων, ώστε να αναδειχθούν οι ομορφιές του νησιού και τα τοπικά προϊόντα;

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού, όπου είμαι πρόεδρος, συνδιοργανώνει με το ξενοδοχείο Aegialis επί 14 έτη το διεθνές συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, που υποστηρίζεται από τον Δήμο Αμοργού και άλλους επαγγελματίες. Προσκεκλημένοι είναι δημοσιογράφοι και παραγωγοί από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο, οι οποίοι προβάλλουν το φυσικό περιβάλλον, τα αρχαία και βυζαντινά μνημεία, τη γαστρονομία, τα προϊόντα και τη μουσική.

Ποιες εμπειρίες προτείνετε στους πελάτες του ξενοδοχείου σας;

Το ευ ζην είναι πλέον απαραίτητο κομμάτι της ζωής όλων. Το Aegialis Hotel & Spa προσφέρει τα πάντα: στο Λάλον Υδωρ Spa έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι για γιόγκα, πιλάτες και χορούς. Οι φιλοξενούμενοί μας έχουν ελεύθερη χρήση σε παροχές όπως σάουνα, χαμάμ, τζακούζι, εσωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό και γυμναστήριο. Διοργανώνουμε πεζοπορίες για να γνωρίσουν τα βότανα της Αμοργού και παραδίδουμε μαθήματα αμοργιανής κουζίνας και γευσιγνωσίας κρασιού. Είμαστε από τα πρώτα ξενοδοχεία που υιοθέτησαν το «Ελληνικό πρωινό».

 

Ποιο το μεγαλύτερο στοίχημα για τις Κυκλάδες: η πληρότητα το καλοκαίρι ή η επιμήκυνση της σεζόν;

Πρωταρχικός στόχος είναι η πληρότητα το καλοκαίρι και, για όσους το επιθυμούν, η προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Το ξενοδοχείο Aegialis έχει καταφέρει επτά μήνες καλής πληρότητας και παραμένει ανοιχτό όλο τον χρόνο, προσφέροντας υποδομή στην Αμοργό και εργασία σε αρκετά άτομα, συνεχώς. Εξάλλου, όλο τον χρόνο υπάρχουν πολλά έθιμα, πανηγύρια και γιορτές, ώστε ο επισκέπτης να βιώσει ιδιαίτερες εμπειρίες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή