O κήπος των αισθήσεων

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειαζόμαστε περισσότερη φύση στη ζωή μας, σκέφτηκαν οι δημιουργοί του ολλανδικού Studio Modijefsky και σχεδίασαν το Bar Botanique Cafe Tropique σαν μια όαση χαλάρωσης στην πολυπολιτισμική γειτονιά Javastraat του Αμστερνταμ.

Φτέρες, φοίνικες, φυλλόδεντρα και άλλα είδη φυτών, διατηρώντας τον διακοσμητικό τους ρόλο, δημιουργούν διασκεδαστικά «μπερδέματα» καθώς αντικατοπτρίζονται στους καθρέφτες που κρέμονται από το ταβάνι για να διαχέουν το φυσικό φως που εισχωρεί από τα μεγάλα παράθυρα στην πρόσοψη του διώροφου κτιρίου στο εσωτερικό.

Ο «πράσινος» χαρακτήρας του Botanique γίνεται αντιληπτός όχι μόνο μέσα από τα φυτά, αλλά και από τα υλικά, τις οργανικές φόρμες των κατασκευών και τα μοτίβα που έχουν επιλεγεί – όλα εμπνευσμένα από τη φύση.

Το πράσινο τσιμεντόχρωμα στους τοίχους και στο δάπεδο ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ενός κήπου, ενώ από τα τραπέζια του επάνω ορόφου οι θαμώνες απολαμβάνουν πανοραμική θέα του χώρου. www.barbotanique.nl 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή