Βιέννη: Γιορτές στον… δρόμο

Βιέννη: Γιορτές στον… δρόμο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι όμορφα τα Χριστούγεννα στη Βιέννη. Και ας είναι πολλές οι πιθανότητες να κάνει απερίγραπτο κρύο, αυτό που σε διαπερνά όσα ρούχα κι αν φορέσεις, όσο χοντρά και ζεστά κι αν είναι. Και είναι πράγματι εντυπωσιακό πώς εμείς οι του Νότου, όσο καλά προετοιμασμένοι και να είμαστε, δεν έχουμε εκπαιδευτεί σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και τις περισσότερες φορές δεν τις αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά.

Στη Βιέννη, λοιπόν, η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται κυρίως έξω, στον δρόμο –οπότε καταλαβαίνετε τη σημασία της σωστής προετοιμασίας. Βρίσκεται στις πλατείες με τις φημισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Η πόλη φοράει τα καλά της, είναι πάμφωτη και στολισμένη και τα σημεία συνάντησης όλων, κατοίκων και επισκεπτών, είναι οι πιο όμορφες κεντρικές πλατείες της. Πάγκοι πωλούν στολίδια, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι μοναδικά χειροποίητα ξύλινα παιχνίδια και μικρά δώρα για τις γιορτές, ενώ πολλοί είναι και οι πάγκοι με σπιτικές λιχουδιές και αυστριακά παραδοσιακά εδέσματα. Από τις πιο αγαπημένες αγορές των Χριστουγέννων στη Βιέννη είναι στη Maria-Theresien Platz ανάμεσα στο Moυσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και η αγορά της Stephansplatz, δίπλα στον καθεδρικό ναό, όπου λόγω σημείου συνήθως γίνεται κοσμοσυρροή. Eπίσης, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, η αγορά που βρίσκεται στο Schönbrunn Palace, που οι εκάστοτε βασιλικές οικογένειες της Βιέννης είχαν ως θερινό ανάκτορο.

Για την ιστορία, η πρώτη χριστουγεννιάτικη – χειμωνιάτικη αγορά που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη ήταν τον Δεκέμβριο του 1924 και θεωρείται προπομπός των σύγχρονων αγορών.

Απαραίτητη υπενθύμιση: Nα δοκιμάσετε το αγαπημένο και σωτήριο γκλουβάιν (gluhwein), το ζεστό κρασί που βρίσκεται στις υπαίθριες αγορές και σε διάφορα σημεία στον δρόμο. Πρόκειται για ζεστό κρασί με μπράντι, πορτοκάλι, μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Ιδανικό για χαμηλές θερμοκρασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή