Η Lufthansa σάς προσκαλεί στη «Νυρεμβέργη»

Η Lufthansa σάς προσκαλεί στη «Νυρεμβέργη»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέγεθος μετράει τελικά. Ή, τουλάχιστον στην περίπτωση του νέου Airbus της Lufthansa, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο: η διάμετρος του κινητήρα είναι ίση με εκείνη της ατράκτου του Concorde.

Μπήκαμε μέσα από την ουρά του Α350-900, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας του νέου «μωρού» της εταιρείας, και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Κυρίως λόγω του μήκους του, στα 66,8 μ., που για να πετάξει χρειάζεται φτερά με άνοιγμα 64,75 μ. και ύψος 17,05 μ.

Η καμπίνα, πλάτους 5,6 μ., είναι αρκετά ευρύχωρη, με την οικονομική θέση να είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ο αντικαταστάτης του Α340 της Airbus διαθέτει 293 θέσεις, 48 στην Βusiness Class, 21 στην Premium Economy και 224 στην Economy Class. Οι Rolls-Royce Trent XWB κινητήρες έχουν 25% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και έως 50% μικρότερο αποτύπωμα θορύβου σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αεροσκαφών.

Το πρώτο Α350 της Lufthansa πήρε το όνομα «Νυρεμβέργη» σε μια τελετή γεμάτη φώτα και μουσική εντός της τεχνικής βάσης του αεροδρομίου του Μονάχου.

Το πρώτο από τα δέκα Α350, που θα σταθμεύσουν στο Μόναχο, θα πετάει για Δελχί και Βοστώνη. Η Lufthansa θα εντάξει σταδιακά ακόμα 24 Airbus τύπου A350 στον στόλο της, τα εννέα εκ των οποίων στη βάση του Μονάχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή