Βουκουρέστι by locals

5' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεφυλλίστε τα βιβλία της επιλογής σας σε ένα κτίριο με ιστορία, απολαύστε αρωματικό τσάι με μπισκότα στην πιο κομψή συνοικία της πόλης και ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη βαρκάδα στο πάρκο.

Πάρκο του Καρόλου

Bulevardul Marasesti 2

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Εχει πάρει το όνομά του από τον βασιλιά της Ρουμανίας Κάρολο Α΄ και φιλοξενεί τον Τύμβο του Αγνωστου Στρατιώτη και τη Ρωμαϊκή Αρένα. Eίναι μια όαση μέσα στην πόλη για να ξεκουραστείτε μετά την περιήγησή σας στα αξιοθέατα, ενώ, καιρού επιτρέποντος, μπορείτε να κάνετε και μια βόλτα μέσα στη λίμνη με τις μικρές, παλιομοδίτικες βαρκούλες. Πολλοί ντόπιοι έρχονται εδώ για να ασκηθούν, να παίξουν με τα παιδιά τους, να κάνουν πικνίκ ή απλώς για να χαλαρώσουν διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο. Tip: Το ηλιοβασίλεμα στο πάρκο είναι εκπληκτικό. 

– ALINA COMAN


Social 1

Bulevardul Unirii 1

Tηλ. +40 733-222200

Δευτέρα 12.00-00.00

Τρίτη-Κυριακή 10.00-00.00

Τιραμισού: 4,60 ευρώ

Κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου βρίσκεται ένα καινούργιο εστιατόριο με επιρροές από την κομμουνιστική εποχή, την οποία φαίνεται να «νοσταλγεί» με σαρκαστικό τρόπο. Το βλέμμα σας θα σταματήσει με απορία σε μια μηχανή του κιμά και σε έναν παρασκευαστή λουκάνικων, ενώ δεν γίνεται να μην προσέξετε τα αυτοκόλλητα στο πάτωμα που γράφουν «το αγαπημένο του δικτάτορα». Μην πτοηθείτε, σερβίρει σύγχρονη και διεθνή κουζίνα και τα πιάτα του μενού είναι νοστιμότατα. Από τον κατάλογο των γλυκών επιλέξτε το τιραμισού – σερβίρεται μέσα σε ένα σοκολατένιο ποτήρι, το οποίο τρώγεται! 

– ANDRA BADEA


Therapy

Strada Sfintii Voievozi 60

Tηλ. +40 311-045376

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-00.00

Σάββατο-Κυριακή 11.00-00.00

Τσάι: 1,55 ευρώ

Τα καφέ αυτού του είδους πρωτοεμφανίστηκαν στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες και απευθύνονται κυρίως σε άτομα με εθισμό στο αλκοόλ αλλά και σε όσους θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωσή του. Στο Therapy διοργανώνονται ποικίλα workshops θεραπευτικού χαρακτήρα, αλλά υπάρχει χώρος και για όσους θέλουν να πιουν απλώς έναν καφέ ή μια σοκολάτα (από 1,50 έως 3 ευρώ), ένα τσάι (από 1,50 έως 2,60 ευρώ), μια φρέσκια λεμονάδα (2,20 ευρώ) ή να δοκιμάσουν κάποιο από τα γλυκά του. Να σημειώσω ότι σε όλους τους χώρους απαγορεύεται το κάπνισμα και το αλκοόλ.

– DIANA NANCIU


Βιβλιοθήκη Humanitas Cismigiu

Bulevardul Elisabeta 38

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-21.30

Σάββατο 10.00-21.00

Κυριακή 10.00-19.00

Δωρεάν

Στεγάζεται σε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης – το πρώτο που ανοικοδομήθηκε το 1912 επί της λεωφόρου Regina Elisabeta και λειτούργησε ως ξενοδοχείο. To 1948 η επιχείρηση κρατικοποιήθηκε και μετονομάστηκε σε Hotel Cismigiu. Το 2012, έπειτα από μία επταετία κατά την οποία είχε μείνει κλειστό, το ξενοδοχείο επαναλειτούργησε και στο ισόγειό του στεγάζεται πια η βιβλιοθήκη Humanitas de la Cismigiu. Η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση των χώρων είναι εξαιρετικές, με εντυπωσιακούς πολυελαίους σε σχήμα καραβιού, ενώ ακόμα και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ από το μικρό καφέ της δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους. 

– DIANA GOANTA


Infinitea

Strada Doctor Grigore Romniceanu 7

Tηλ. +40 723-175300

Καθημερινά 13.00-23.00

Τσαγιέρα (800 ml): 3,50 ευρώ

Μια υπέροχη τσαγερί με μεγάλη ποικιλία τσαγιών, νοστιμότατα γλυκίσματα και έναν όμορφο κήπο. Η τσαγιέρα που θα έρθει στο τραπέζι σας περιέχει ποσότητα ροφήματος αρκετή για δύο άτομα. Σας προτείνω να συνοδεύσετε το αφέψημά σας με μπισκότα που ταιριάζουν θαυμάσια με τη γεύση του. Το Infinitea βρίσκεται σε μία από τις ακριβότερες περιοχές του Βουκουρεστίου, το Cotroceni, στην οποία αξίζει να κάνετε έναν περίπατο για να δείτε τα πανέμορφα παλιά σπίτια που υπάρχουν μέχρι σήμερα εκεί. 

– ALEX OLTEANU


Delicatese Florescu

Strada Radu Cristian 6

Δευτέρα-Παρασκευή 08.30-20.00

Σάββατο 09.00-16.00

Καφές (για έξω): 0,90 ευρώ

Η ατμόσφαιρα εδώ θυμίζει το μικρό γωνιακό βιβλιοπωλείο στην ταινία «Eχετε μέιλ στον υπολογιστή σας». Μόνο που το ιδιαίτερο αυτό μέρος δεν βρίσκεται σε γωνία, δεν έχει βιβλία στα ράφια του ούτε τη Μεγκ Ράιαν για να σας εξυπηρετήσει. Διαθέτει όμως πολύ καλό καφέ, τον οποίο επιλέγει ο εξηντάχρονος ιδιοκτήτης του, Gheorghe Florescu, που έχει αφιερώσει περισσότερα από 40 χρόνια στη «μελέτη» του καφέ. Μπορεί να σας μιλήσει για κάθε ποικιλία και να μοιραστεί μαζί σας μυστικά που θα χρειαζόσασταν χρόνια μέχρι να τα ανακαλύψετε – αν ήσασταν τυχεροί. Στα ράφια του Delicatese Florescu θα βρείτε, επίσης, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, κρασί, αμερικανικά κονιάκ και ελληνικό χαλβά. 

– ALINA COMAN


Mystic Tree

Strada Popa Soare 7

Tηλ. +40 721-077600

Καθημερινά 13.00-00.00

Γεύμα: 10 ευρώ

Στο μενού του Mystic Tree θα βρείτε πολλά νόστιμα πιάτα· προσωπικά το προτιμώ για την εκπληκτική σκορδόσουπα που σερβίρει. Θα σας ενθουσιάσει γευστικά και κοστίζει μόλις 2 ευρώ – τα υπόλοιπα πιάτα δεν είναι τόσο φθηνά. Αν θέλετε γλυκό μετά το φαγητό, παραγγείλτε κέικ με κρέμα μασκαρπόνε. Δεν έχετε δοκιμάσει καλύτερο. 

– ALEX OLTEANU


Amzei Market Makers

Piata Amzei 13

Δωρεάν

Το Amzei Market Makers δεν είναι απλώς μια αγορά, αλλά μια κίνηση πολιτισμού. Συνήθως οι άνθρωποι κάνουν εδώ μια σύντομη επίσκεψη για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το τραπέζι της ημέρας και να «τσιμπήσουν» και κάτι καθώς περπατούν ανάμεσα στους πάγκους. Γενικά, η πόλη δεν φημίζεται για τα παζάρια της και οι κάτοικοί της δεν τα έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους. Η συγκεκριμένη, λοιπόν, αγορά ήρθε να παντρέψει τις βασικές τους καταναλωτικές συνήθειες –π.χ. σε τρόφιμα– με εκθέσεις, design και φαγητό. Σε ολόκληρη την περιοχή που καταλαμβάνει το Amzei πνέει ένας αέρας δημιουργικότητας και είναι γεμάτη από νέους ανθρώπους. 

– ANA MARIA DUTU


Carol 53

Bulevardul Carol I 53

Ανοιχτά ανάλογα με την εκδήλωση

Μπίρα: 1,80 ευρώ

To Βουκουρέστι διανύει μια περίοδο πολιτιστικής άνθησης. Στο πλαίσιο αυτό, παλιά κτίρια επαναχρησιμοποιούνται και μετατρέπονται σε καμβά δημιουργίας. Ενα τέτοιο κτίριο βρίσκεται επί της οδού Carol, στον αριθμό 53. Κατά το παρελθόν είχε στεγάσει την τουρκική πρεσβεία, στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του κράτους, εξυπηρέτησε ανάγκες στέγασης και τέλος εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1990, οπότε και επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες του. Το καλοκαίρι του 2012, μια ομάδα νεαρών αρχιτεκτόνων το ανακαίνισαν, μετέτρεψαν τον πρώτο όροφο σε σπίτι για τους ίδιους και διαμόρφωσαν το ισόγειο έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες εκδηλώσεις με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά έργα, παραστάσεις χορού, κ.λπ. 

– DIANA GOANTA


Control Club

Strada Constantin Mille 4

Tηλ. +40 733-927861

Καθημερινά 12.00-06.00

Μπίρα: 2 ευρώ

Είναι από τα καλύτερα κλαμπ της πόλης, μοδάτο, με εξαιρετική μουσική και ατμόσφαιρα. Προσελκύει νεαρόκοσμο (ντόπιους και τουρίστες) και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Βουκουρεστίου. Εχει διαφορετικές αίθουσες – κάποιες φιλοξενούν συναυλίες, άλλες DJ sets και άλλες απευθύνονται σε όσους θέλουν απλώς να πιουν ένα ποτό. Τις Τρίτες όλα χρεώνονται στη μισή τιμή. Το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε το κοκτέιλ σας στον καταπράσινο κήπο του. Αν πεινάσετε, ακριβώς δίπλα υπάρχει το εστιατόριο Alt Shift, με καλό φαγητό και όμορφο περιβάλλον. 

– DIANA GOANTA

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή