Δωμάτιο, παρακαλώ!

5' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκαίνουργια και εντυπωσιακά ξενοδοχεία πόλης από τη Νέα Υόρκη έως τη Σιγκαπούρη.

Λονδίνο

Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square 

Το νέο μέλος της αλυσίδας Four Seasons βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον Πύργο του Λονδίνου, και απευθύνεται σε ταξιδιώτες απαιτήσεων.

Στεγάζεται σε ένα εμβληματικό λονδρέζικο κτίριο του 1922, που σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Sir Edwin Cooper. To πεντάστερο Four Seasons Hotel London at Ten Trinity Square διαθέτει 100 δωμάτια, δύο εστιατόρια με ασιατική και γαλλική κουζίνα, ένα μπαρ ονόματι Rotunda και ένα ξεχωριστό spa 1.680 τ.μ., το οποίο αρχιτεκτονικά είναι εμπνευσμένο από το ρωμαϊκό παρελθόν του Λονδίνου και έχει δωμάτια θεραπείας, σουίτες για χαμάμ και καμπίνες για ζευγάρια. Δίνοντας έμφαση στις παροχές μιας απαιτητικής πελατείας, το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κολυμπήσουν σε εσωτερική πισίνα 14 μέτρων, να χαλαρώσουν στη σάουνα ή στο ατμόλουτρο, να γυμναστούν κάνοντας ποδήλατο και γιόγκα στο fitness centre, αλλά και να ζητήσουν τη βοήθεια της υπηρεσίας concierge για οτιδήποτε χρειάζονται (από μια φωτοτυπία μέχρι υπολογιστή) 24 ώρες το 24ωρο.

www.fourseasons.com


 

Δωμάτιο, παρακαλώ!-1

Νέα Υόρκη

1 Hotel Brooklyn Bridge

Το πολυτελές κατάλυμα με την προνομιακή θέα στη γέφυρα του Μπρούκλιν έχει κατασκευαστεί με φιλικές στο περιβάλλον προδιαγραφές.

Αποτελείται από 10 ορόφους και 194 δωμάτια με ψηλά συρόμενα παράθυρα, ξύλινα πατώματα και μπάνια φτιαγμένα από μάρμαρο, μαόνι και γυαλί. Το signature εστιατόριό του επιβλέπει ο βραβευμένος σεφ Seamus Mullen, ενώ το cocktail lounge του δέκατου ορόφου σερβίρει ποτά και ελαφριά γεύματα. Το 1 Hotel Brooklyn Bridge αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη στον τουριστικό χάρτη της Νέας Υόρκης, και αυτό γιατί δεν είναι απλώς ένα πολυτελές κατάλυμα, αλλά μια επιχείρηση που επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος: κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις «πράσινες» προδιαγραφές LEED, προωθεί τα κλινοσκεπάσματα από οργανικό βαμβάκι και τους κάδους ανακύκλωσης μέσα στα δωμάτια, ακολουθεί τη λογική της επαναχρησιμοποίησης υλικών (όπως είναι τα δοκάρια που προέρχονται από ένα παλιό εργοστάσιο ζάχαρης του Μπρούκλιν) και διακοσμεί την ταράτσα του –όπου βρίσκονται η πισίνα και το μπαρ– με πανέμορφα φυτά. www.1hotels.com


Ρώμη  

Hotel Eden 

Tο διάσημο roof garden του ξενοδοχείου, που ανοίγει έπειτα από εκτεταμένη ανακαίνιση, επέλεγε ο Φελίνι για τις συνεντεύξεις του.

Μια τρίπατη έπαυλη στη γωνία των οδών Via Porta Pinciana και Via Ludovisi μάγεψε στα τέλη του 19ου αιώνα τον hotelier Francesco Niestelweck, που αποφάσισε να τη μετατρέψει σε ξενοδοχείο, το οποίο στην πορεία των χρόνων εδραίωσε για τα καλά τη φήμη του. Toν Νοέμβριο του 2015 το Hotel Eden έκλεισε προκειμένου να ανακτήσει το αρχικό αρχιτεκτονικό του ύφος, ενώ τον Απρίλιο θα ανοίξει και πάλι, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να διαμείνουν σε ένα από τα 98 δωμάτια και σουίτες του που ανακαινίστηκαν από τον αρχιτέκτονα και designer Bruno Moinard. To ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει spa και διάφορους χώρους αναψυχής, όπως το Il Bar (σερβίρει ποτά στους μεγάλους και virgin cocktails στους μικρούς) και η La Terrazza (για δείπνο με θέα την Αιώνια Πόλη). www.dorchestercollection.com


Βερολίνο

Provocateur

Ενα ατμοσφαιρικό boutique hotel, εμπνευσμένο από το Παρίσι του Μεσοπολέμου, έρχεται την άνοιξη στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το Provocateur είναι ένα ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο, με κομψές, υπαινικτικά ερωτικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση –βαριές κόκκινες κουρτίνες, πολυελαίους και καθρέφτες– που σας κλείνουν το μάτι. Εχει διάφορους τύπους δωματίων, όπως είναι το μόλις 15 τ.μ. Petite με ιδιωτικό μπαρ και θέα στον κήπο, το De Luxe με king size κρεβάτι και μπάνιο σε σχήμα μαργαριταριού ή η επιβλητική Maison Suite με το ευρύχωρο καθιστικό. Στο εστιατόριο σερβίρονται πιάτα που συνδυάζουν την κινεζική κουζίνα με τις γαλλικές γαστρονομικές τεχνικές. Οσο για τον σεφ, Duc Ngo, αγαπάει τις πικάντικες γεύσεις, τα μανιτάρια, το ξίδι και τη σόγια. Αν η ώρα είναι περασμένη κι έχετε διάθεση για λικέρ ή παντς εμπνευσμένα από παμπάλαιες συνταγές, κατευθυνθείτε προς το μπαρ του ξενοδοχείου. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στο «Enjoy yourself. Enjoy the drinks».

www.provocateur-hotel.com


Δωμάτιο, παρακαλώ!-2

Σιγκαπούρη

The Warehouse Hotel

Το κτίριο που λειτουργούσε ως αποθήκη μπαχαρικών, σε μια κακόφημη –κάποτε– γειτονιά, φιλοξενεί πια ένα εξαιρετικό ντιζάιν ξενοδοχείο.

Η προτροπή του The Warehouse Hotel προς τους πελάτες του να δοκιμάσουν τα ποτά του μπαρ, για να «πάρουν μια γεύση από το εμπόριο μπαχαρικών και την κρυφή πλευρά των παράνομων αποστακτηρίων» που ανθούσαν παλιότερα στη Robertson Quay, συμπυκνώνει την ταραχώδη διαδρομή στον χρόνο της γειτονιάς και ενισχύει τον «μύθο» της. To κτίριο χτίστηκε το 1895 σε έναν εμπορικό δρόμο γεμάτο αποθήκες με αλλόκοτη πραμάτεια (από πτερύγια καρχαρία μέχρι φωλιές πουλιών). Τη δεκαετία του 1980 στέγασε την πιο διάσημη ντίσκο της χώρας, ώσπου το 2017 μετατράπηκε σε ένα πολυτελές boutique hotel με lofts και δωμάτια. Κάποια έχουν θέα στον ποταμό της Σιγκαπούρης, άλλα διακρίνονται για τους φεγγίτες τους, ενώ του ισογείου, χτισμένα καθώς είναι χωρίς παράθυρα, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ασφάλειας, μακριά από την πολύβουη ασιατική μητρόπολη. www.thewarehousehotel.com


Λονδίνο

The Ned

Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο του 1924, που σχεδιάστηκε από τον Sir Edwin «Ned» Lutyens, έναν από τους σημαντικότερους Βρετανούς αρχιτέκτονες.

Το ξενοδοχείο, που ανοίγει στα τέλη Απριλίου, αριθμεί 252 δωμάτια. Για ολιγοήμερη διαμονή ενδείκνυνται τα Crash Pads των 17 τ.μ. με τις λουλουδάτες ταπετσαρίες, ενώ αν θέλετε περισσότερη πολυτέλεια, προτιμήστε τα Medium Heritage rooms των 25 τ.μ. με τα μαρμάρινα τζάκια και τα αντικέ μπουντουάρ. Επιπλέον, θα λειτουργούν οκτώ εστιατόρια με γεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη. Θα δοκιμάσετε από ιταλική και γαλλική κουζίνα μέχρι αμερικανικό στέικ και σαλάτες με super foods. Στο spa θα βρείτε πισίνα και χαμάμ, ενώ υπάρχουν και πολλοί χώροι εκδηλώσεων, όπως είναι το The Tapestry Room, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 200 άτομα, αλλά και το πιο «οικογενειακό» The Rose Room, χωρητικότητας 14 ατόμων. www.thened.com


Δωμάτιο, παρακαλώ!-3

Αμβούργο

The Fontenay

Το πολυαναμενόμενο δημιούργημα του σταρ αρχιτέκτονα της πόλης, Jan Störmer, συστήνεται ως «διαχρονικά μοντέρνο» και «σύγχρονο-κλασικό».

Ξεχωρίζει πρώτα πρώτα λόγω της τοποθεσίας του, καθώς είναι χτισμένο στις όχθες της λίμνης Alster, όπου στις αρχές του 19ου αιώνα είχε αγοράσει ένα κομμάτι γης ο μεσίτης πλοίων John Fontenay. Το ομώνυμο ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το φθινόπωρο του 2017, έχει δωμάτια από 43 τ.μ., σουίτες με λίβινγκ ρουμ και θέα στη λίμνη, κατοικίες με 2 έως 3,5 δωμάτια και τέλος δύο προεδρικές σουίτες (των 185 τ.μ. και 193 τ.μ. αντίστοιχα), οι οποίες απευθύνονται σε πραγματικούς προέδρους, αλλά και «σε όσους αισθάνονται ότι είναι». Το ξενοδοχείο έχει διάφορους χώρους εστίασης, όπως είναι το Atrium Lounge (για καφέ και απογευματινό τσάι), το Garden Restaurant (για πρωινό, γεύμα ή δείπνο), το The Fontenay Bar (με κλασική-μοντέρνα διακόσμηση) και το Gourmet Restaurant (υπό την καθοδήγηση γνωστού σεφ, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί).   

www.thefontenay.de

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή