Συνέδριο στα… σύννεφα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την ταξιδιάρικη ονομασία του, που στα Ελληνικά θα πει «σύννεφο», το νέο συνεδριακό κέντρο La Nuvola στη συνοικία EUR της Ρώμης αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα της τελευταίας δεκαετίας στην Ιταλία, κυρίως λόγω του κόστους κατασκευής του που υπολογίζεται στα 239 εκατ. ευρώ.

Δημιουργία του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Fuksas, εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2016 και φιλοξενεί αμφιθέατρο, εκθεσιακούς χώρους και ένα ξενοδοχείο 439 δωματίων (που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017). Εκτιμάται ότι θα αποφέρει στη Ρώμη έσοδα της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ωστόσο, παρά τους 37.000 τόνους ατσάλι (βάρος ισοδύναμο με… 4,5 πύργους του Αϊφελ) και τα 58.000 μέτρα τζαμαρίας που χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωσή του, περισσότερο εντυπωσιάζει το ίδιο το «σύννεφο»: μια κατασκευή σαν κουκούλι από φάιμπεργκλας, που μοιάζει να αιωρείται στο μέσον του κτιρίου και φιλοξενεί το 1.800 θέσεων αμφιθέατρο.

www.romaconventiongroup.it

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή