Κέρκυρα: Ανεπιτήδευτη αρχοντιά

Κέρκυρα: Ανεπιτήδευτη αρχοντιά

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα πάτε για:

Τα αξιοθέατα. Μια βόλτα στην πόλη είναι σαν ένα ταξίδι στον χρόνο. Λαμπρά οικοδομήματα, μνημεία και ανάκτορα, σπίτια με ζηλευτές κεραμοσκεπές και σοφίτες, αλλά και πλατείες, όπως η Σπιανάδα, ή ο πεζόδρομος Λιστόν. Περιηγηθείτε στο Παλιό και Νέο Φρούριο, στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, στο Αχίλλειον, στην περιοχή της Παλαιόπολης, με τον αρχαϊκό ναό της Αρτέμιδος Γοργούς, το ταφικό μνημείο του Μενεκράτη.

Κέρκυρα: Ανεπιτήδευτη αρχοντιά-1

Βόλτα στο Μον Ρεπό. Εκτός από το ίδιο το ανάκτορο, το οποίο αποτελεί στολίδι για την πόλη, το 258 στρεμμάτων κτήμα που το περιβάλλει, με την ολοζώντανη φύση, αποτελεί λόγο για μια επίσκεψή σας. Αυτή την εποχή, μάλιστα, η πλούσια ανθοφορία και η βλάστηση θα σας μαγέψουν.

Τη μουσική από τις φιλαρμονικές. Φλάουτα, κλαρινέτα και σαξόφωνα ηχούν στους δρόμους της πόλης. Η μουσική συνοδεία των Επιταφίων τη Μεγάλη Παρασκευή είναι συγκινητική και η ατμόσφαιρα κατανυκτική.

Κέρκυρα: Ανεπιτήδευτη αρχοντιά-2

Να θαυμάσετε τον υδροβιότοπο στη λιμνοθάλασσα των Κορισσίων. Καλαμιές, ψαράδες σε σκόρπιες βαρκούλες και ένας υδροβιότοπος που ξεπερνά τα 6.000 στρέμματα και φιλοξενεί αυτή την περίοδο εκατοντάδες είδη πουλιών. Η λιμνοθάλασσα είναι προστατευόμενη από τη συνθήκη Natura και η ομορφιά της ιδιαίτερα την άνοιξη αποτελεί ικανό λόγο για να οδηγήσετε έως εδώ.

Κέρκυρα: Ανεπιτήδευτη αρχοντιά-3

Τα μικρής παραγωγής καλούδια. Στη λίστα σημειώστε νούμπουλο (τοπικό αλλαντικό), σπετσερικό –το μείγμα μπαχαρικών που βασίζεται σε μυστική συνταγή και νοστιμίζει την παστιτσάδα–, παραδοσιακές μάντολες και εξαιρετικά σαπούνια.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα

Η ποικιλία των εθίμων είναι μεγάλη, το πιο δημοφιλές όμως είναι εκείνο των «Μπότηδων».

Κέρκυρα: Ανεπιτήδευτη αρχοντιά-4

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης οι Κερκυραίοι πετούν από τα μπαλκόνια τους κανάτια παντός μεγέθους, ακόμα και τεράστια πιθάρια, για να επικυρώσουν με εκκωφαντικό τρόπο το «Χριστός Ανέστη» – και όλα αυτά με τη συνοδεία της μουσικής από τις δεκάδες μπάντες που διαθέτει η Κέρκυρα. Ο Επιτάφιος με το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα να προπορεύεται γίνεται το Μεγάλο Σάββατο, σε ανάμνηση εντολής που επιβλήθηκε από τους Βενετσιάνους το 1574.

Μετάβαση

Καθημερινές πτήσεις από Αθήνα πραγματοποιεί η Aegean (www.aegeanair), με μέση τιμή τα 280 ευρώ με επιστροφή. Με αυτοκίνητο, από Αθήνα μέχρι Ηγουμενίτσα (περίπου 5 ώρες, 130 ευρώ για καύσιμα και διόδια με επιστροφή) και έπειτα φεριμπότ (22 ευρώ/άτομο και 80 ευρώ/αυτοκίνητο με επιστροφή).

 Διαμονή – Φαγητό

• Grecotel Corfu Imperial (τηλ. 26610-88400, www.corfuimperial.com). Μια καταπράσινη χερσόνησος φιλοξενεί μια πολυτελή μικροπολιτεία. Από 185 ευρώ.

• Grecotel Eva Palace (τηλ. 26610-90003, www.evapalace.com). Θέρετρο πέντε αστέρων μόλις 12 χλμ. από την πόλη, με πανοραμική θέα στη θάλασσα του Ιονίου. Από 185 ευρώ με πρωινό. Πασχαλινή προσφορά με 260 ευρώ σε δίκλινο με πρωινό και τρία γεύματα.

• Siorra Vittoria (τηλ. 26610-36300, www.siorravittoria.com). Αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1823 στην πόλη της Κέρκυρας. Από 180 ευρώ.

• Κληματαριά (τηλ. 26610-71201). Στις Μπενίτσες, σπεσιαλιτέ ροφός με ντομάτα και σέλινο και ο γαλέος μπουρδέτο.

• Αλέξης (τηλ. 26610-39012). Πρωινό σε γαλακτοπωλείο, για φρέσκο βούτυρο πάνω σε ψωμί με μέλι, και κρέμες.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo: www.booking.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή