ΕU Open Day 2017: H Ευρώπη καλωσορίζει την Αστυπάλαια

ΕU Open Day 2017: H Ευρώπη καλωσορίζει την Αστυπάλαια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την Ημέρα της Ευρώπης, η Ευρώπη θα καλωσορίσει την μυθολογική αδελφή της Αστυπάλαια.

Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, η  Ευρώπη και η Αστυπάλαια ήσαν κόρες του Φοίνικα και της Περιμήδης. Η απαράμιλλη ομορφιά των κορασίδων προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον των θεών του Ολύμπου.

Ο Δίας θαύμασε την Ευρώπη, μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε μεταφέροντας την στην Κρήτη.

Ο Ποσειδώνας, σαγηνευμένος από τα φυσικά κάλλη της Αστυπάλαιας, μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο δράκο και την απήγαγε τοποθετώντας την στη μέση του πελάγου.

Από τότε, η Αστυπάλαια λούζεται στα αιγαιοπελαγίτικα νερά, με λευκά σπιτάκια στη ράχη της και ένα βενετσιάνικο κάστρο για στέμμα.

Στις 6 Μαΐου 2017 (ώρες 10:00 – 18:00), οι αδελφές θα ανταμώσουν και θα υποδεχθούν τους Ευρωπαίους πολίτες στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο αίθριο του JUSTUS LIPSIUS.

Σας περιμένουμε να  γιορτάσουμε μαζί και να σας ξεναγήσουμε στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο.

Θερμοί υποστηρικτές της φετινής μας προσπάθειας, ο Δήμος Αστυπάλαιας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το περιοδικό GREECE IS, το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και η μεταφορική εταιρία TELETRANS με την βοήθεια της οποίας έγινε η μεταφορά των ελληνικών προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή