Οσλο by locals

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιείτε μια μπίρα στο μπαρ βάζοντας και την μπουγάδα της εβδομάδας, απολαύστε τον σολομό σας με θέα στο φιόρδ, μετρήστε τα μπρούντζινα αγαλματίδια της πλατείας Grass Roots και ακούστε σκανδιναβικό metal στην… πηγή.

Cafe Laundromat

Underhaugsveien 2

Tηλ. +47 21-383629

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-01.00

Σάββατο-Κυριακή 10.00-01.00

Κυρίως πιάτο: από 14 ευρώ

Χίπστερ ατμόσφαιρα, καλές μπίρες, πλούσιο μενού και… πλυντήρια για να βάλετε την μπουγάδα σας. Τα πρωινά μπορείτε να καθίσετε με το λάπτοπ σας και να μελετήσετε ή να εργαστείτε, ο χώρος είναι μεγάλος και θα έχετε όση ησυχία χρειάζεστε. Τα απογεύματα και τα βράδια το καφέ σφύζει από ζωή, συζητήσεις και γέλια. Στο μπαρ θα βρείτε σίγουρα μια μπίρα του γούστου σας και στο μενού περισσότερα από ένα πιάτα που θα σας ικανοποιήσουν.

– GLENN WELLS


Torggata Bar

Torggata 16 (είσοδος από Badstugata)

Παρασκευή-Σάββατο 18.00-03.30

Ποτό: 13 ευρώ

Κατ’ αρχάς, έχει μοναδική ατμόσφαιρα, καθώς στον χώρο όπου στεγάζεται κάποτε υπήρχαν ρωμαϊκά λουτρά. Κατά δεύτερον, είναι το «σιαμαίο» αδερφάκι του Tilt –μπαρ με φλιπεράκια και μπίρες για όλες τις ώρες της μέρας–, όμως οι περισσότεροι προτιμούν το Torggata Bar για τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, όταν η διάθεση για χορό ανεβαίνει. H μουσική είναι κυρίως χορευτική soul, funk, boogie, R & B και ντίσκο. Προσφέρει πολύ καλές επιλογές σε ποτά, κρασιά και μπίρες – μπορείτε να πάτε όποιο βράδυ σάς βολεύει, απλώς για να χαλαρώσετε.  – GLENN WELLS


Crow Bryggeri

Torggata 32

Tηλ. +47 21-386757

Καθημερινά 15.00-03.30

Μπίρα 0,4 lt: 9,5 ευρώ

Μικροζυθοποιείο όπου, εκτός από τη δική του μπίρα, θα δοκιμάσετε και άλλων μικρών παραγωγών από όλη τη Νορβηγία. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία, γι’ αυτό ζητήστε από τους μπάρμεν να σας προτείνουν ετικέτες σύμφωνα με τη διάθεσή σας. Η διακόσμηση στο εσωτερικό είναι σε βιομηχανικό στυλ, με τσιμέντο, μέταλλο και τεράστιες ανοξείδωτες δεξαμενές. Τα Σαββατοκύριακα είναι συνήθως ασφυκτικά γεμάτο από θαμώνες οι οποίοι αγαπούν την μπίρα και τους αρέσει η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τα νοστιμότατα συνοδευτικά μπίρας του καταλόγου, όπως για παράδειγμα χοιρινό στη σχάρα ή onion rings.

– EMILY WOODGATE


Πλατεία Grass Roots

Teatergata 9

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Αυτό το μέρος είναι μια έκπληξη. Πρόκειται για μια πλατεία-εγκατάσταση, την οποία δημιούργησε ο Αμερικανοκορεάτης καλλιτέχνης Do Ho Suh αφαιρώντας ή ανασηκώνοντας ορισμένες από τις πλάκες της επιφάνειάς της και τοποθετώντας 50.000 μπρούντζινα αγαλματίδια ύψους 8-10 εκ., το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία μοιάζουν να συνομιλούν.  

– EMILY WOODGATE


Java Oslo

Ullevalsveien 47

Tηλ. +47 22-460800

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-18.00

Σάββατο 08.00-18.00

Κυριακή 09.00-18.00

Καφές φίλτρου: 4,70 ευρώ

Είναι από αυτά τα καφέ που δεν αδειάζουν ποτέ! Προσελκύει ένα ετερόκλητο πλήθος, από χίπστερ, οικογένειες και κοστουμάτα στελέχη μέχρι ηλικιωμένα ζευγάρια. Τις ηλιόλουστες μέρες μπορείτε να καθίσετε έξω στα παγκάκια ή μέσα, σε ψηλά σκαμπό δίπλα στα μεγάλα παράθυρα και να απολαμβάνετε τη θέα απέναντι, στο πάρκο St. Hanshaugen. Φυσικά ο καφές είναι εξαιρετικός, ενώ σερβίρουν και υπέροχα Kanellängd (ρολά κανέλας) και άλλα σνακ.

– EMILY WOODGATE


Frognerseteren

Holmenkollveien 200

Tηλ. +47 22-924040

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-22.00

Κυριακή 11.00-21.00

Kέικ μήλου: 6,90 ευρώ

Λειτουργεί από το 1891. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και το καλοκαίρι η θέα από τη βεράντα του προς την πόλη και το φιόρδ είναι εκπληκτική. Το Frognerseteren, το οποίο διαθέτει εστιατόριο και καφέ, είναι φτιαγμένο με κορμούς δέντρων, διακοσμημένους στο εσωτερικό με ανάγλυφα χρωματιστά σχέδια. Στο εστιατόριο θα δοκιμάσετε γνήσια νορβηγικά πιάτα, όπως γλώσσα βακαλάου, τάρανδο ή σολομό, ενώ στο καφέ θα βρείτε πιο απλά και φθηνά πιάτα, αλλά το ίδιο υπέροχα, και μια εκπληκτική μηλόπιτα. Tip: Στον δρόμο για το εστιατόριο σταματήστε να δείτε την πλατφόρμα για άλματα του σκι στο Holmenkollen.

– EMILY WOODGATE


John Dee

Torggata 16

Τηλ. +47 22-203232

Από τις 20.00, τις ημέρες των events

Αν απολαμβάνετε τις live εμφανίσεις σε μικρές σκηνές, όπου η ατμόσφαιρα είναι οικεία και η μουσική είναι πιο εύκολο να σας αγγίξει, τότε θα αγαπήσετε το John Dee. Με χωρητικότητα 400 ατόμων, είναι από τους μικρότερους συναυλιακούς χώρους της πόλης. Φημίζεται για τις unplugged συναυλίες που φιλοξενεί, ενώ είναι σίγουρο πως εδώ θα ανακαλύψετε νέους τραγουδιστές και σχήματα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον «μεγάλο αδερφό» του, το Rockefeller Music Hall.

– EMILY WOODGATE


Κυριακάτικο παζάρι στο Bla

Brenneriveien 9

Κυριακή 12.00-17.00

Στο παζάρι θα βρείτε τα πάντα, από χειροποίητα αντικείμενα, πλεκτά και κεντήματα μέχρι πέρλες, διακοσμητικά, αξεσουάρ και κοσμήματα. Μερικές φορές έρχομαι εδώ απλώς και μόνο για να πάρω ιδέες, πάντα όμως βρίσκω κάτι όμορφο να αγοράσω, έστω και μικρό. Τις Κυριακές, μεταξύ 12.00 και 15.00, ντόπιοι σχεδιαστές και χειροτέχνες πωλούν τις δημιουργίες τους, όπως παιχνίδια, ρούχα, κεραμικά, σπιτικά σαπούνια. Στους πάγκους θα βρείτε επίσης vintage ρούχα, παπούτσια και τσάντες.

– ELIN REITEHAUG


Loving Hut

Bjerregaards gate 6

Tηλ. +47 23-197915

Δευτέρα και Τετάρτη-Παρασκευή 12.00-20.00

Σάββατο 13.00-21.00, Κυριακή 13.00-20.00

Vegan μπέργκερ: 9 ευρώ

Πρόκειται για μια αλυσίδα με vegan φαγητό, εμπνευσμένο κυρίως από την ασιατική κουζίνα. Έχω επισκεφτεί εστιατόριά τους σε πολλές χώρες και διαπίστωσα ότι το μενού προσαρμόζεται ανάλογα με την πόλη. Στο Όσλο οι επιλογές περιλαμβάνουν πιάτα για vegan (δηλαδή αυστηρά χορτοφαγικά) και ωμοφάγους, από βιολογικές πρώτες ύλες και δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να παραγγείλετε σαλάτες, spring rolls, νουντλς, φαλάφελ. Το εστιατόριο είναι μικρό και λιτό, το φαγητό είναι υπέροχο και οι τιμές λογικές.

– ELIN REITEHAUG


Rock In

Ovre slottsgate 10

Tηλ. +47 22-420200

Καθημερινά 16.00-03.30

Μπίρα: 5,40 ευρώ

Αφού θα βρεθείτε σε μια χώρα με παράδοση στη hard rock και στη metal, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε ένα μπαρ που αγαπά τα συγκεκριμένα μουσικά είδη. Το Rock In βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο Karl Johann και φιλοξενεί συχνά live, ενώ μέσα στον χώρο υπάρχει και ένα τραπέζι μπιλιάρδου. Οι μπάρμεν είναι φιλικοί και το ντύσιμό τους έχει πάντα ενδιαφέρον. Για τους καπνιστές υπάρχουν κάνα δυο τραπέζια έξω, όπου μπορούν να πιουν και το ποτό τους.

– ANDREA CHIRULESCU

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή