Διαμονή με… τέχνη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιστορικό κτίσμα του 1924, που ορθώνεται στην προκυμαία Victoria & Albert Waterfront του Κέιπ Τάουν, ήταν κάποτε το ψηλότερο κτίριο σε όλη την Υποσαχάρια Αφρική.

Μέχρι το 2001, οπότε και εγκαταλείφθηκε, αποτελούνταν από δύο μέρη: έναν πύργο ύψους 57 μ. και έξι αποθήκες για τα σιτηρά.

Σήμερα ο πύργος στεγάζει το Silo Hotel, ενώ στις αποθήκες θα φιλοξενείται από τον Σεπτέμβριο το μουσείο σύγχρονης τέχνης Zeitz MOCAA.

Τον εντυπωσιακό ανασχεδιασμό του κελύφους του έκανε το studio του Βρετανού designer Thomas Heatherwick.

Η μεγαλύτερη ορατή αλλαγή είναι η προσθήκη υαλοπινάκων, που προσαρμόστηκαν στο επάνω μέρος, εντείνοντας τη γεωμετρία του κτιρίου με την ελαφρώς διογκωμένη όψη τους, η οποία δημιουργεί ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα – ιδιαίτερα το βράδυ οι αντανακλάσεις των φώτων κάνουν το Silo να μοιάζει με αναμμένο φανάρι.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 28 δωμάτια –το καθένα με δικό του σχεδιαστικό concept–, γυμναστήριο, εστιατόριο στην ταράτσα, πισίνα και το μπαρ Willaston, που πήρε την ονομασία του από το πρώτο πλοίο που μετέφερε στο νοτιοαφρικανικό λιμάνι σιτάρι από την Ευρώπη.

www.theroyalportfolio.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή