Φάτε μάτια… θέρετρα

4' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιωτικά νησιά, ερημικές παραλίες, αειφόρα αρχιτεκτονική, τροπική μαγεία και ανέσεις πέντε αστέρων στα πιο πολυαναμενόμενα εξωτικά resorts της χρονιάς.

ΔΥΤΙΚΕΣ ΙΝΔΙΕΣ

Park Hyatt St. Kitts

Τοπικός χαρακτήρας, εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική και ανέσεις πέντε αστέρων με την υπογραφή Park Hyatt κάνουν το ντεμπούτο τους στην Καραϊβική.

Σε ένα σχεδόν ακατοίκητο μέχρι τώρα νησάκι της Καραϊβικής, με χρυσές παραλίες, καταγάλανα νερά και καταπράσινους λόφους, καταφθάνει σε λίγους μήνες η κομψή πολυτέλεια πέντε αστέρων που πρεσβεύει ο όμιλος Hyatt. Το σύγχρονο ντιζάιν, η αποικιακή αρχιτεκτονική και οι δημιουργίες ντόπιων χειροτεχνών συναντώνται στα 126 δωμάτια και δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο, πλην όμως ανεπιτήδευτο, σκηνικό. Κάποιες από τις 48 σουίτες έχουν τη δική τους πισίνα, ενώ η τρίκλινη προεδρική διαθέτει πισίνα υπερχείλισης, spa, μπάτλερ και σεφ. Θα εκτιμήσετε τις ιδιωτικές αυλές και βεράντες με την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και στο ηφαιστειογενές νησάκι Nevis, καθώς και το παραμετροποιημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για ενήλικες και παιδιά. Τα τρία εστιατόρια με ντόπια και διεθνή κουζίνα, το κέντρο ευεξίας και οι προσεγμένοι χώροι εκδηλώσεων ολοκληρώνουν την εμπειρία.

stkitts.park.hyatt.com


ΦΙΤΖΙ

Kokomo Ιsland

Αll-inclusive οικογενειακό θέρετρο σε ένα ιδιωτικό νησάκι 566 στρεμμάτων, πολύ κοντά στον τέταρτο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο της Γης.

Δεν είναι το Kokomo του ομώνυμου χιτ των Beach Boys, είναι όμως το παραδεισένιο νησί στο οποίο οι περισσότεροι θα ήθελαν κάποια στιγμή να αποδράσουν: κατάλευκη αμμουδιά, τροπικό δάσος, κρυστάλλινα νερά και πριβέ πολυτέλεια. Είναι τόσο μικρό, που δεν θα το βρείτε στον χάρτη, παρ’ όλα αυτά εδώ αποφάσισε ένας δισεκατομμυριούχος εργολάβος από την Αυστραλία να υλοποιήσει το όραμά του, χτίζοντας ένα all-inclusive θέρετρο για όλη την οικογένεια. Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε την κατοικία του ιδιοκτήτη, μία εκ των πέντε πολυτελών κατοικιών που είναι σκαρφαλωμένες σε έναν λόφο ή μία από τις 21 παραθαλάσσιες βίλες, όλες με δική τους πισίνα και κήπο. Μόνιμοι γείτονες κατά την παραμονή σας οι θαλάσσιοι κάτοικοι του κοραλλιογενούς υφάλου Great Astrolabe, του τέταρτου μεγαλύτερου στον κόσμο, που ξεκινά λίγα μέτρα από την ακτή και σας καλεί να τον εξερευνήσετε.

www.kokomoislandfiji.com


ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ

Six Senses Zil Pasyon

Είτε πάτε για… τρέλες είτε όχι, οι Σεϋχέλλες σάς περιμένουν με ένα νέο πολυτελές θέρετρο και πλήθος δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.

Στο ιδιωτικό νησάκι Félicité, με τις παραλίες σαν ζωγραφιά, 20 λεπτά με το ελικόπτερο από το Διεθνές Αεροδρόμιο των Σεϋχελλών, βρίσκεται το νέο πολυτελές θέρετρο Six Senses Zil Pasyon. Οι 30 βίλες του, όλες με δική τους πισίνα υπερχείλισης και μοναδική θέα στον Ινδικό ωκεανό, αποτελούν μια σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και έχουν χτιστεί έτσι ώστε να γίνονται ένα με το τοπίο. Στις παροχές περιλαμβάνονται επτά επιλογές για φαγητό και ποτό, τρεις παραλίες και πλήθος δραστηριοτήτων που κανονίζει ο προσωπικός σας μπάτλερ ανάλογα με τις προτιμήσεις και την ηλικία σας: μαθήματα μαγειρικής, θαλάσσια σπορ, παρακολούθηση πουλιών, κυνήγι θησαυρού, ψάρεμα, σινεμά κάτω από τα αστέρια και κολύμπι με χελώνες μεταξύ άλλων. Το spa του απολαμβάνει την ωραιότερη θέα ανάμεσα σε γρανιτένιους όγκους κοντά στον ωκεανό και προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα ολιστικών θεραπειών.

www.sixsenses.com


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Cempedak island

Γυρίστε την πλάτη στον αστικό πολιτισμό, επιλέγοντας ένα resort-υπόδειγμα αειφορίας, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες.

Καθώς το ταχύπλοο θα προσεγγίζει τη λευκή αμμουδιά της ιδιωτικής νήσου Cempedak στο αρχιπέλαγος Riau της Ινδονησίας, μέσα από την οργιώδη βλάστηση ενός τροπικού δάσους θα διακρίνετε σκεπές σαν ψάθινα καπέλα. Ανήκουν στις 20 διώροφες βίλες από μπαμπού και γρασίδι που χτίστηκαν εδώ, στη μέση του πουθενά, για να προσφέρουν μια πραγματική ευκαιρία αποτοξίνωσης από τη ζωή της πόλης και τον εθισμό στην τεχνολογία. Το αεράκι που έρχεται από τον ωκεανό λειτουργεί σαν φυσικό κλιματιστικό,  η τροπική ζούγκλα αντικαθιστά την τηλεόραση, ενώ η θάλασσα, έπειτα από διαδικασία αφαλάτωσης, παρέχει το πόσιμο νερό. Από δραστηριότητες, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ άλλων κολύμπι, καταδύσεις, καγιάκ, αναρρίχηση και πεζοπορία.

www.cempedak.com


ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Wild Coast Τented Lodge

Εξωτισμός με αέρα από σαφάρι στην άκρη του Εθνικού Πάρκου Yala, του ιδανικού μέρους στον κόσμο για να δείτε λεοπαρδάλεις από απόσταση αναπνοής.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, από αρχιτεκτονική άποψη, νέα ασιατικά resorts ανοίγει όπου να’ ναι σε μια ερημική παραλία στην άκρη του Εθνικού Πάρκου Yala της Σρι Λάνκα, του πιο δημοφιλούς μέρους στον πλανήτη για παρατήρηση λεοπαρδάλεων. Σκορπισμένες γύρω από πέντε λιμνούλες και σχεδιασμένες ώστε να προσελκύουν πουλιά και αμφίβια, 28 θολωτές τέντες σαν κουκούλια, κατασκευασμένες από φυσικά υλικά, προσφέρουν τις ανέσεις πολυτελούς ξενοδοχείου, όπως δική τους πισίνα, σε εξωτικό φόντο. Spa, βιβλιοθήκη με θεματική που εστιάζει στην άγρια ζωή του Εθνικού Πάρκου, μπαρ και εστιατόριο περιλαμβάνονται στις παροχές, όπως επίσης η δυνατότητα συμμετοχής σε σαφάρι με στάση για πικνίκ, τσάι και… συμπάθεια.

www.resplendentceylon.com


ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Soneva Jani

Ονειρεμένες βίλες χτισμένες πάνω στη θάλασσα με συρόμενη οροφή και μπάνιο χωρίς σκεπή προσφέρουν μια ταξιδιωτική εμπειρία ζωής.

Χτισμένο σε μια λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά, στο νησί Medhufaru, στην ατόλη Noonu, τo νέο μέλος της οικογένειας Soneva είναι ένα πολυτελές resort από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταινίες με γκάνγκστερ που αποδρούν σε άγνωστους παραδείσους. Η διαμονή εδώ είναι πραγματικά ξεχωριστή, αφού περιλαμβάνει θερινό σινεμά και δυνατότητα παρατήρησης των αστεριών σε εγκαταστάσεις που, και στις δύο περιπτώσεις, βρίσκονται πάνω στη θάλασσα. Ανάμεσα στις εμπειρίες που προσφέρονται είναι απογευματινές κρουαζιέρες πλάι σε δελφίνια, snorkeling προς αναζήτηση θαλάσσιων χελωνών και διαβολόψαρων, πρωινό στην παραλία την ανατολή και εκδρομή στο νησάκι Kudafari, για μπάρμπεκιου θαλασσινών και γνωριμία με τις ντόπιες γυναίκες που βγάζουν τα προς το ζην πλέκοντας καλάθια. www.soneva.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή