‘Ωρα για brunch

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μοναδικό γεύμα της εβδομάδας όπου η διάθεση των συνδαιτυμόνων είναι τόσο χαλαρή, σερβίρονται από αυγά ποσέ και τηγανίτες μέχρι ταρτάρ. Πέντε ευρωπαϊκές μητροπόλεις μάς προσκαλούν στις γεύσεις του δικού τους Σαββατοκύριακου.

ΠΑΡΙΣΙ

Mama Shelter

Ένα μπουτίκ ξενοδοχείο με μοντέρνο design και νεανική  ατμόσφαιρα σερβίρει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα brunch της γαλλικής πρωτεύουσας.

Για όσους είναι επιφυλακτικοί με τα «άχρωμα» ξενοδοχεία που σερβίρουν ένα συνονθύλευμα από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, υπάρχει το Mama Shelter. Εδώ τα κυριακάτικα πρωινά έχουν κάτι από την οικειότητα του σπιτιού, μια αίσθηση πολυτέλειας καθόλου επιτηδευμένη και εξαιρετικές πρώτες ύλες σε υπέροχες εκτελέσεις. Γύρω από τα μοναστηριακού τύπου τραπέζια θα δοκιμάσετε ενδιαφέρουσες επιλογές αμερικανικών, ευρωπαϊκών και γαλλικών πιάτων – αυγά ποσέ, μπενεντίκτ ή ομελέτα, ζυμαρικά, ταρτάρ τόνου, σαλάτα κινόα, πίτσα, αλλά και ισπανικό τσορίθο, επίσης δανέζικα γλυκά, φρέσκους χυμούς και ζεστά ροφήματα.

Highlight Τάρτα Amandine με φρούτα και τάρτα λεμονιού με μαρέγκα.  

Ιnfo • Ώρες 12.30-16.30 • Κόστος από 42 ευρώ οι ενήλικες και 20 ευρώ τα παιδιά.

Κράτηση απαραίτητη: +33 1-43484545,

www.mamashelter.com


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

La Fabrique en Ville

Στην καρδιά της πόλης, μέσα στο πάρκο Egmont, ένα μικρό οικογενειακό εστιατόριο στήνει κάθε Κυριακή έναν εξαιρετικό μπουφέ.

Μακριά από τη φασαρία της πόλης, το εστιατόριο La Fabrique en Ville είναι ιδανικό για ελαφριά γεύματα τις καθημερινές και πλούσια απολαυστικά brunch τις Κυριακές. Οι Βρυξέλλες αγαπούν τις σούπες και η βελγική εκδοχή του brunch ασφαλώς τις περιλαμβάνει στο μενού. Στον μπουφέ θα βρείτε, επίσης, σάντουιτς, σαλάτες, fish & chips, κέικ καρότου, κρέμα λεμονιού, pancakes, αυγά, διάφορα πατέ και είδη ψωμιού, δύο ζεστά πιάτα (ζυμαρικά και κρέας), επιλογές για χορτοφάγους, αλλά και χωρίς γλουτένη. Ο καφές και οι χυμοί συμπεριλαμβάνονται στην τιμή, εκτός κι αν προτιμάτε κρασί ή κοκτέιλ.

Highlight • Το Gâteau au chocolat και η μηλόπιτα

Info • Σαββατοκύριακο 10.30-15.30 • Από 29 ευρώ οι ενήλικες, 12 ευρώ τα παιδιά

www.lafabriqueresto.be


ΡΩΜΗ

Bakery House

Οι έντονες αμερικανικές πινελιές δίνουν το στίγμα του μενού, ο χώρος ξεχωρίζει όμως και για την υπέροχη νεανική του ατμόσφαιρα.

Το brunch είναι μια τυπική αμερικανική εμπειρία γαστρονομίας στην οποία δεν αντιστάθηκαν ούτε οι Ιταλοί. Στο Bakery House ο παραδοσιακός εσπρέσο έχει αντικατασταθεί με latte macchiato εμπνευσμένο από τα Starbucks, που σερβίρεται μάλιστα σε μεγάλη κούπα. Το ίδιο παραδοσιακά αμερικανικό είναι και το μενού, που περιλαμβάνει ομελέτες, σάντουιτς, ντόνατς, μάφιν, τσίζκεϊκ κ.ά., τα οποία συνοδεύονται από φυσικούς χυμούς. Ο χώρος είναι φωτεινός και η ατμόσφαιρα ζωντανή, μια και το κοινό που προσελκύει είναι κυρίως οι φοιτητές του πανεπιστημίου που βρίσκεται στην ίδια γειτονιά.   

Highlight  Ένας «πύργος» από αμερικανικές τηγανίτες πασπαλισμένες με ζάχαρη, τα cupcakes και, φυσικά, τα  bagels.

Ιnfo • Σάββατο και Κυριακή 09.30-16.00• Aπό 18 ευρώ • Κράτηση απαραίτητη: τηλ.+0396-94377841,

www.bakeryhouse.it


ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Four Seasons Hotel Ritz

Υψηλή γαστρονομία για πολυταξιδεμένους ουρανίσκους από τον σεφ Pascal Meynard, βραβευμένο με αστέρι Michelin.

Στον μπουφέ που έχει ετοιμάσει ο Pascal Meynard στο εστιατόριο Veranda του ξενοδοχείου Four Seasons Ritz θα βρείτε ομελέτες, αυγά μπενεντίκτ α λα Ritz, κρέπες, μαρμελάδες, σπιτικό γιαούρτι, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά. Σαλάτες, ceviche και sushi υπάρχουν πάντα στις επιλογές, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ετοιμάζεται ένα σταντ εμπνευσμένο από διαφορετικές εθνικές κουζίνες κάθε φορά – μεταξύ άλλων σερβίρονται κινέζικα dim sum, ιταλικά ζυμαρικά, μεξικάνικες quesadillas κ.ά. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μενού για παιδιά, τα οποία μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ritzland.  

Highlight Τα σοκολατένια κέικ του Fabian Nguyen και το Mille Feuille • Kλείστε ξενάγηση στην κουζίνα του Ritz με οδηγό τον ίδιο τον σεφ

Ιnfo • Σαββατοκύριακο 12.30-16.00 •  Aπό 39 ευρώ, παιδιά 15 ευρώ

www.fourseasons.com


ΛΟΝΔΙΝΟ 

Duck & Waffle

Στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη 110 Bishopsgate οι γευστικοί πειραματισμοί είναι το ζητούμενο.

Με έμφαση στα τοπικά, εποχικά προϊόντα και στην ευρωπαϊκή κουζίνα, τα πιάτα του έχουν σχεδιαστεί για να μπορείς να δοκιμάσεις αρκετά και να τα μοιράζεσαι. Το εσωτερικό του είναι κομψό και άνετο, και αυτό που μάλλον συστήνει κανείς σε αυτό το μέρος είναι να ξεφύγει από τις συνηθισμένες γεύσεις και να πειραματιστεί με καινούργιες. Εδώ, για παράδειγμα, τα αυγά σκραμπλ σερβίρονται με ντομάτα, κρεμμύδι, αβοκάντο και ψητό τσορίθο ή σολομό, ενώ το ταρτάρ τόνου με φιστίκι, μουστάρδα, βασιλικό και πιπέρι. Θα βρείτε επίσης προτάσεις για χορτοφάγους, καθώς και χωρίς γλουτένη.

Highlight  Το πιάτο-σήμα κατατεθέν είναι το Duck & Waffle17: τραγανές φτερούγες με τηγανητό αυγό από πάνω, μουστάρδα και σιρόπι σφενδάμου. Όσο για τα γλυκά, όλοι υποκύπτουν στη γεύση ενός Full Elvis: μπανάνα brulée με κρέμα σαντιγί.

Info • Σαββατοκύριακο 09.00-16.00 • Τρία πιάτα 30 ευρώ

duckandwaffle.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή