ΤΑΞΙΔΙΑ

Λάβετε θέσεις … στην Καλντέρα

elias_lefas_hr_notag_201610
_dsc4990

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση Santorini Experience «έρχεται» τον Οκτώβριο στη Σαντορίνη για τρίτη χρονιά.

Μέσα Ιουνίου κι όσοι δεν ζουν ήδη το όνειρο του ελληνικού καλοκαιριού στη Σαντορίνη μετρούν αντίστροφα για τον ερχομό του φθινοπώρου και την προγραμματισμένη άφιξή τους στο νησί. Δεν τους καλούν μόνο τα διάσημα ηλιοβασιλέματα, η ενέργεια του ηφαιστείου, οι περιπλανήσεις στα σοκάκια και στα γραφικά χωριά και οι διακοπές υψηλής ποιότητας, αλλά και το Santorini Experience. Η επίσημη παρουσίαση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου, φιλοξενήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Η φήμη της διοργάνωσης, στην οποία πέρυσι συμμετείχαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές από 28 χώρες, έχει ξεπεράσει σε σύντομο διάστημα τα σύνορα της Ελλάδας. Εδώ και έναν μήνα που ενεργοποιήθηκαν οι εγγραφές, ξένοι συμμετέχοντες, το 80% των οποίων προέρχονται από τη Ρωσία, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία, σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή. Εύκολα και γρήγορα ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες του ταξιδιού τους και προχωρούν σε κρατήσεις τόσο για τη μεταφορά όσο και για τη διαμονή τους, αφού το Santorini Experience είναι η πρώτη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα με ειδική ενότητα στο site της για τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών –φέτος έχει προστεθεί σωσίβιο ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών στους ερασιτέχνες αθλητές– και τρεις διαφορετικοί αγώνες δρόμου στο πανέμορφο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, με θέα την Καλντέρα. Η συντομότερη διαδρομή, αυτή των 5 χλμ., θα είναι αυτή τη χρονιά φορτισμένη συγκινησιακά. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη παρουσίαση του event, φέρει πλέον το όνομα του αείμνηστου Αριστείδη Αλαφούζου, ο οποίος μάλιστα είχε δωρίσει στους κατοίκους του νησιού τη μονάδα αφαλάτωσης της Οίας, που αποτελεί και σημείο εκκίνησης των δρομέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικoύ Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης Λευτέρης Τζούρος, οι τεχνικοί διευθυντές κολύμβησης Νίκος Γέμελος και τρεξίματος Νίκος Πολιάς, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Kids’ Athletics της διοργάνωσης, Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και η Εθνική Ελλάδος κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης.
Info: www.santorini-experience.com