Τι μαγειρεύουν στο Λονδίνο;

Τι μαγειρεύουν στο Λονδίνο;

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μη κυβερνητική οργάνωση Food for Soul του σεφ Massimo Bottura, το Κέντρο Ημέρας St Cuthberts Centre και το γαστρονομικό φεστιβάλ London Food Month δημιούργησαν την κοινωνική κουζίνα Refettorio Felix στο κέντρο του Λονδίνου.

Καθημερινά συγκεντρώνονται εδώ τρόφιμα και λαχανικά από τα σούπερ μάρκετ της πόλης ή από όποιο άλλο μέρος δεν έχουν διατεθεί και στη συνέχεια αξιοποιούνται για την παρασκευή γευστικών και θρεπτικών γευμάτων για ευπαθείς ομάδες.

Το Studioilse, της αναγνωρισμένης ντιζάινερ Ilse Crawford, διαμόρφωσε τον χώρο ώστε να θυμίζει φιλόξενο σπιτικό, κάνοντας χρήση φυσικών υλικών και ζεστών χρωμάτων.

Παρότι δεν είναι ένα εστιατόριο ανοιχτό στο ευρύ κοινό, μπορεί κανείς να το επισκεφτεί καθημερινά, από τις 16.00 έως τις 17.00.

Έχοντας ανοίξει μόλις λίγες ημέρες πριν από την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, το Refettorio Felix υποδέχτηκε αρκετούς από τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους και τους «έστρωσε» τραπέζι.

www.refettoriofelix.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή