Βορειοανατολική Εύβοια: Το πράσινο συναντά το γαλάζιο

Βορειοανατολική Εύβοια: Το πράσινο συναντά το γαλάζιο

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Διαδρομές με εναλλαγές

Η διαδρομή για να φτάσεις οδικώς στο Αιγαίο, βορειοανατολικά της Εύβοιας, είναι πραγματικά παραδεισένια μέσα από πλούσια δάση. Αν αγαπάτε τις off road διαδρομές, οδηγήστε στον χωματόδρομο που συνδέει Λιμνιώνα και Σαρακήνικο πάνω από απόκρημνες πλαγιές και ηφαιστειογενείς παραλίες.

2. Για τους λάτρεις του κάμπινγκ

Η μεγάλη παραλία της Αγίας Άννας κάποτε ανήκε αποκλειστικά στους ελεύθερους κατασκηνωτές. Σήμερα θα βρείτε αρκετές επιλογές διαμονής, με πιο διάσημη το Agia Anna Club camping (www.clubagiaanna.gr), οργανωμένο με yurt, καμπάνες, σκηνές και πολλές δραστηριότητες για παιδιά. Για τους ελεύθερους κατασκηνωτές η βoρειοανατολική Εύβοια επιφυλάσσει πολλές καλές… καβάτζες. Σκηνές και ολόκληρες «συνοικίες» κατασκηνωτών ξεπετάγονται μπροστά σου στην πιο απίθανη τοποθεσία όταν αποφασίσεις να ανακαλύψεις παραλίες όπως το Αγριοβότανο.

3. Επίσκεψη στη μονή του Οσίου Δαυίδ

Πολύ ωραία διαδρομή είναι κι αυτή προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ του 16ου αιώνα, ακόμα κι όταν οι καταρράκτες του Δρυμώνα δεν έχουν πολύ νερό. Έχετε υπόψη πως οι μοναχοί του δείχνουν πολύ απόμακροι και ανεξήγητα αυστηροί λόγω των κανόνων συμπεριφοράς που ακολουθούν.

4. Εναλλακτικές δραστηριότητες

Για ιππασία στα ακρογιάλια αναζητήστε στα Βασιλικά τη Σαπφώ Παπαθεοδώρου από το αγρόκτημα Ίππερος (τηλ. 6932-796964) και τη Νάνσυ Κουρελλού, που φροντίζει εγκαταλελειμμένα άλογα στην Αγία Άννα. Θα σας μεταδώσουν την πηγαία αγάπη τους για τα υπέροχα αυτά ζώα.

5. Στο Ψαροπούλι για μπάνιο

Tο Ψαροπούλι, το επίνειο των Βασιλικών, είναι άλλη μια μεγάλη παραλία με καθαρά νερά και μεγάλα κύματα να χτυπούν όταν φυσάει. Ένας προορισμός που σε κερδίζει με την απλότητά του, τις ψαροταβέρνες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε καλές τιμές.

6. Ώρα για δράση

Πηγαίνοντας προς Ωρεούς, κάντε μια στάση στο Αρτεμίσιο και αφεθείτε στους ανέμους. Το κέντρο Kitesguru (www.kitesguru.gr) και οι εκπαιδευτές του παραδίδουν μαθήματα kiteboard, subwing, windsurf και SUP.

7. Eκδρομή στα Λιχαδονήσια

Αν αναχωρήσετε μέσω Αιδηψού, περάστε από τα εξωτικά Λιχαδονήσια προς τα βορειοδυτικά. Είναι πολύ μικρά για τον κόσμο που δέχονται, οπότε επιλέγοντας καθημερινές και τις πιο ήσυχες μέρες του καλοκαιριού θα τα απολαύσετε καλύτερα και οι πιθανότητες να εμφανιστούν οι φώκιες είναι αυξημένες.

 

Μετάβαση

Οδικώς μέσω Χαλκίδας θα φτάσετε σε δυόμισι ώρες από Αθήνα. Κόστος για βενζίνη και διόδια 30 ευρώ. Εναλλακτικά, από την εθνική οδό μέχρι την Αρκίτσα κι από εκεί με φεριμπότ περνάτε απέναντι στην Αιδηψό (21 ευρώ αυτοκίνητο και οδηγός η απλή μετάβαση).

 Διαμονή

Στην Αγία Άννα, στο Thalatta Seaside Hotel (τηλ. 22270-97397, www.thalattahotel.gr, από 149 ευρώ) θα απολαύσετε διακριτική πολυτέλεια, αρχιτεκτονική που εναρμονίζεται με το τοπίο και πλούσιες παροχές.

Το Xenia Residence (τηλ. 6948-895650, www.xenia-residence.eu, από 109 ευρώ) στη θέση Παγκεράκι, έξω από το Πήλι, έχει ωραία θέα και ανάλαφρη αισθητική. Ενδεικτικά, μία από τις πολλές καλές και οικονομικές επιλογές τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Πανόραμα (τηλ. 22260-42259, 6972-270570, από 30 ευρώ) στον Άγιο Νικόλαο Ελληνικών.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή